• Latest

Νοτοπούλου: Να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη για τη νέα γενιά

1 Νοεμβρίου 2018
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2026
μελισσες

Π. Κουκουλόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων μελισσοκόμων που ζητούν το δίκιο τους

13 Ιουνίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

‘Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ Να το πουν καθαρά: Data Center και καύση απορριμμάτων δεν θα περάσουν από το παράθυρο

13 Ιουνίου 2026
νεκροταφειο

“Χειροπέδες” σε 21χρονο που έκλεβε καντήλια από νεκροταφείο

13 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος 13χρονης – Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 5.500 ευρώ σε δήθεν ασφαλιστή

13 Ιουνίου 2026
γιατρος

«Καμπάνα» σε γιατρό που έπαιρνε «φακελάκια» από ασθενείς

13 Ιουνίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Σοκ: Μητροπολίτης επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε παιδιά – «Εξομολογούμαι στον πνευματικό»

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νοτοπούλου: Να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη για τη νέα γενιά

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» που φιλοξενείται στο νέο κτίριο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης, στην Κοζάνη.

«Η έκθεση “Αλληλεγγύη και Αντίσταση” αναδεικνύει μια άγνωστη αλλά πολύτιμη πλευρά της ιστορίας των ελληνογερμανικών σχέσεων, καθώς μας δείχνει την πολύ σθεναρή αντίσταση αλλά και αλληλεγγύη που έδειξαν Έλληνες και Γερμανοί κατά τη διάρκεια της χούντας», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, εγκαινιάζοντας την έκθεση που φιλοξενείται στο νέο κτίριο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης, στην Κοζάνη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung (Αθήνα), τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και, όπως ανέφερε η κ. Νοτοπούλου, «είναι ένα μικρό δείγμα στήριξης του έργου της νέας Βιβλιοθήκης καθώς έπεται και συνέχεια».

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις που θα απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά και που θα έχουν ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και κατέληξε λέγοντας ότι «ανοίγουμε ένα κύκλο εκδηλώσεων και έχουμε σκοπό να φέρουμε στο φως το ιστορικό αρχείο που υπάρχει στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και να τεθεί στη διάθεση των νέων ερευνητών».

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι «η έκθεση αναδεικνύει τις πλευρές της ιστορίας που έχουν διαμορφώσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα» και εξέφρασε την ελπίδα το περιεχόμενο της έκθεσης να γίνει η αφορμή ώστε «να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιστεκόμενοι στο λαϊκισμό της εποχής», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έκθεση επικεντρώνεται στον αγώνα των Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα, αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις, καθώς και τη στήριξη που παρείχαν τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα και Μέσα ενημέρωσης στον αντιδικτατορικό αγώνα. Η έκθεση, εκτός του ότι αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση, αποκαλύπτει μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Η υφυπουργός, εκτός από την έκθεση, ξεναγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης, στο αναγνωστήριο, στο δανειστικό τμήμα αλλά και στο υπόγειο όπου φυλάσσονται οι πολύτιμοι θησαυροί της, όπως χειρόγραφα, παλαίτυπα, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων από το 1470, χάρτες και άτλαντες. Το ενδιαφέρον της υφυπουργού κέρδισε ο σπάνιος Άτλαντας του Άνθιμου Γαζή, που εκδόθηκε το 1800, στη Βιέννη.

Ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Παναγιώτης Δημόπουλος, εξήγησε ότι απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο τέσσερα αντίτυπά του σε όλο τον κόσμο: Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας, στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 6 Νοεμβρίου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης υπέρ της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Next Post

Συνελήφθη 37χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 37χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»
  • Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο
  • Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών
  • Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία
  • Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr