• Latest
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Νταντάδες της γειτονιάς «ντύνονται» οι γιαγιάδες για να προσέχουν τα εγγόνια τους

28 Φεβρουαρίου 2024
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης στην Πεντάβρυσο Καστοριάς

5 Αυγούστου 2026
Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας

Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας

5 Αυγούστου 2026
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Η Δυτική Μακεδονία (και η Κοζάνη) στο περιθώριο: Όταν οι αριθμοί των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκθέτουν τις διακηρύξεις

5 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για τις απολύσεις στο ορυχείο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ ΑΕ

5 Αυγούστου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία

5 Αυγούστου 2026
Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!

Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!

5 Αυγούστου 2026
Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο

Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο

5 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου

5 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Θερινό Σινεμά στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026» με την βραβευμένη ταινία «Μικρές Ανάσες»

5 Αυγούστου 2026
Marseaux Live στα Γρεβενά:  Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00

Marseaux Live στα Γρεβενά: Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00

5 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Γρεβενά: Συνελήφθη άμεσα 18χρονος αλλοδαπός, για κλοπή εξοπλισμού γυμναστηρίου

5 Αυγούστου 2026
1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

5 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νταντάδες της γειτονιάς «ντύνονται» οι γιαγιάδες για να προσέχουν τα εγγόνια τους

sierafm by sierafm
28 Φεβρουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ
0
SHARES
35
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεπέρασαν τις 1.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα Νταντάδες της γειτονιάς όπου ακόμη και γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς μπορούν προσέχοντας τα εγγόνια τους να πληρωθούν με 500 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews υπάρχει έλλειψη Νταντάδων ωστόσο έχουν ήδη υπογραφεί 104 συμβόλαια σε όλη τη χώρα.

Συνολικά στο μητρώο επιμελητών υπάρχουν 249 Νταντάδες και σε αναμονή βρίσκονται 1.073 αιτήσεις καθώς δεν υπάρχουν επιμελητές για να καλύψουν τις αιτήσεις.

Γι αυτό οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία απλή αίτηση και να εντάξουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς που φροντίζουν ήδη ή επιθυμούν να φροντίσουν τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους κ.λ.π.

Ειδικότερα με μία απλή διαδικασία οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα και να φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και η Υφυπουργός Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα αύξησαν το voucher στα 500 ευρώ.

Ήδη 104 γονείς έχουν επιλέξει  μέσα από το Μητρώο Επιμελητών τον άνθρωπο που θα τους βοηθήσει στη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και θα τους διευκολύνει στην καθημερινότητά τους.

Εφόσον οι γιαγιάδες ή οι παππούδες είναι συνταξιούχοι θα πρέπει να το δηλώσουν στον ΕΦΚΑ καθώς ισχύουν όσα προβλέπονται για την εργασία των συνταξιούχων.

Κάθε Νταντά επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους,

β) μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Την αίτηση στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr μπορούν να καταθέσουν επιμελητές και επιμελήτριες καθώς και γονείς που αναζητούν ένα πρόσωπο για να τους βοηθήσει στη φροντίδα του παιδιού τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι 30/9/2024 και έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες και όσοι συγγενείς προσέχουν ήδη τα βρέφη αρκεί να κατέχουν τίτλο σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μέχρι Γ’ Γυμνασίου).

Μετά την αίτηση θα ολοκληρώσετε ένα ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκπαίδευση, θα ακολουθήσετε τα κάτωθι βήματα:

1) Θα μεταβείτε στην εφαρμογή του προγράμματος ntantades.gov.gr και με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet θα εισέλθετε στην αίτηση συμμετοχής «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών».

2) Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα μεταβείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β – ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/Επίπεδο Εκπαίδευσης της αίτησής σας και θα επιλέξετε το σύνδεσμο (link) https://howto.gov.gr/ ώστε να εισέλθετε στο ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

3) Αφού μελετήσετε το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, θα μεταβείτε στις ερωτήσεις αξιολόγησης, όπου θα πρέπει να απαντήσετε σε 30 ερωτήσεις της μορφής «σωστό/λάθος» ή «πολλαπλής επιλογής».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης μπορείτε να μεταβαίνετε στις ερωτήσεις πατώντας «Επόμενη σελίδα» ή «Προηγούμενη σελίδα» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Έχετε τη δυνατότητα να αγνοήσετε μία ερώτηση και να επανέλθετε αργότερα ή να διορθώσετε μία απάντηση πριν την τελική υποβολή. Αφού απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάτε «Υποβολή όλων και τέλος».

⮚ Για την εξέταση έχετε στη διάθεσή σας 45 λεπτά.

⮚ Η αξιολόγηση των απαντήσεων γίνεται αυτόματα από το σύστημα και επιτυχών/ούσα θεωρείται όποιος/α συγκεντρώσει το 70% και πάνω των σωστών απαντήσεων.

⮚ Αν αποτύχετε στην εξέταση, έχει το δικαίωμα να προσπαθήσετε ξανά ύστερα από μία εβδομάδα. Συνολικά, μπορεί να προσπαθήσετε έως δύο (2) φορές.

Εφόσον ολοκληρώσατε επιτυχώς το ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 70%, θα πρέπει:

1. να εισέλθετε εκ νέου στην αίτησή σας από το ntantades.gov.gr, στο περιβάλλον «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών»,

2. να μεταβείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β της αίτησής σας, στο σημείο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

3. να επιλέξετε το επίπεδο εκπαίδευσής σας (π.χ Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανώτατης εκπαίδευσης, κτλ) και στην ειδικότητα να επιλέξετε Διαδικτυακή εκπαίδευση,

4. και να επισυνάψετε σε μορφή pdf οποιονδήποτε τίτλο σπουδών κατέχετε (π.χ. απολυτήριο Γυμνασίου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ κατέχετε).

Εντός διαστήματος δέκα εργάσιμων ημερών, από την οριστική υποβολή της αίτησης, διενεργείται από τη ΓΓΙΑΔ ο ουσιαστικός έλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών και, όπου απαιτείται, η διασταύρωση αυτών, μέσω της άντλησης των απαιτούμενων δεδομένων, από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε περίπτωση που η αίτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις, εγγράφεστε στο Μητρώο Επιμελητών/τριών και λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι δηλωμένη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ, τον μοναδικό αριθμό Μητρώου, που πρέπει να σημειώνεται σε κάθε ηλεκτρονικό ή φυσικό αρχείο που σας αφορά.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση για να γίνει η πιστοποίηση τους μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο επιμελητών, να συνεχίσουν να φροντίζουν τα εγγόνια τους και να πληρώνονται 500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι 300 ευρώ το μήνα λαμβάνουν εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είναι εγγεγραμμένο ως άνεργο στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. ή λαμβάνει, μέσω άλλης δράσης, Αξία Τοποθέτησης (voucher) για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΓΙΑΓΙΑΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣΠΑΠΠΟΥΣ
Previous Post

Επίδομα μητρότητας: Οι δικαιούχοι, πώς θα δίνεται και στον πατέρα, τι ισχύει για ομόφυλα ζευγάρια

Next Post

Σύνδεση POS με ταμειακές: Πιθανή η νέα παράταση – Μέχρι αύριο η απόφαση

Next Post
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Σύνδεση POS με ταμειακές: Πιθανή η νέα παράταση - Μέχρι αύριο η απόφαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης στην Πεντάβρυσο Καστοριάς
  • Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας
  • Η Δυτική Μακεδονία (και η Κοζάνη) στο περιθώριο: Όταν οι αριθμοί των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκθέτουν τις διακηρύξεις
  • Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για τις απολύσεις στο ορυχείο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ ΑΕ
  • Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr