• Latest
ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΑΡΑΒΙΑ

Νύχτα θρίλερ για τις σχέσεις Κατάρ – Σαουδικής Αραβίας

9 Σεπτεμβρίου 2017
Με επίσημη τελετή εγκαινίων άνοιξε τις πύλες της η 34η Έκθεση Κοίλων. Βίντεο και φωτογραφίες

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

26 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Αντώνη Παπαϊωάννου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Κωνσταντίνας Τούνη στην 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπτεμβρίου 2026
Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

26 Σεπτεμβρίου 2026
Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

26 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης 2026

26 Σεπτεμβρίου 2026
ΕΟΠΥΥ

Επίδομα 200€ από τον ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

26 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα θρίλερ για τις σχέσεις Κατάρ – Σαουδικής Αραβίας

sierafm by sierafm
9 Σεπτεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΑΡΑΒΙΑ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τέλος σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας λίγες ώρες μετά από… συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών

Νύχτα διπλωματικού θρίλερ ήταν η περασμένη για τις σχέσεις του Κατάρ με τη Σαουδική Αραβία η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε διάλογο κατηγορώντας τη Ντόχα ότι «διαστρεβλώνει τα γεγονότα», λίγη ώρα αφού μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών συνομίλησαν τηλεφωνικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σημειώνεται πρόοδος στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και υπήρξε συμφωνία για διάλογο, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ των δύο χωρών νωρίτερα.

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν την 5η Ιουνίου τις διπλωματικές και εμπορικές τους σχέσεις με το Κατάρ, τη χώρα που κατατάσσεται στην πρώτη θέση στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως και όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις χώρες αυτές η Ντόχα υποστηρίζει το σιιτικό Ιράν—τον κυριότερο αντίπαλο του Ριάντ στον αγώνα για επιρροή στην περιοχή—και ισλαμιστικές οργανώσεις. Το Κατάρ διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές. Το Κουβέιτ προσπαθεί να μεσολαβήσει για την διευθέτηση της διένεξης.

«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την επιθυμία του να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να συζητήσει τα αιτήματα των τεσσάρων χωρών για να προστατευθούν τα συμφέροντα όλων», μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα αφού το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταλήξει σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο του Μπαχρέιν και την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου», συνέχισε το SPA.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη αυτή ήταν η πρώτη επαφή των δύο χωρών που έγινε γνωστή μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ, το QNA, μετέδωσε ότι η συνδιάλεξη έγινε χάρη στον συντονισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει για να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα στις τέσσερις αραβικές χώρες και το Κατάρ και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα.

Τόσο ο εμίρης του Κατάρ όσο και ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος «τόνισαν την ανάγκη να επιλυθεί η κρίση (…) στο τραπέζι του διαλόγου για να εξασφαλιστεί η ενότητα και η σταθερότητα των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ)», μετέδωσε το QNA.

Κατά την ίδια πηγή, ο σεΐχης Ταμίμ αποδέχθηκε την πρόταση του πρίγκιπα Μοχάμεντ να «διοριστούν δύο απεσταλμένοι για να επιλυθούν τα ζητήματα για τα οποία υπάρχει διαφωνία κατά τρόπο που δεν πλήττει την εθνική κυριαρχία των κρατών».

Όμως λίγη ώρα αργότερα, η Σαουδική Αραβία διέψευσε όσα μετέδωσε το QNA.

«Αυτό που μεταδόθηκε από το QNA αποτελεί τη συνέχιση της διαστρέβλωσης των γεγονότων από τις αρχές του Κατάρ», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο δεν κατονομάστηκε, στο SPA.

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοινώνει την αναστολή κάθε διαλόγου ή επικοινωνίας με τις αρχές στο Κατάρ ωσότου εκδοθεί μια σαφής ανακοίνωση που θα διευκρινίζει τη θέση του δημόσια», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Στο ενδιάμεσο από την επικοινωνία των δυο πλευρών μέχρι και την εκ νέου κατάρρευση των συνομιλιών, ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν, καθώς και με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Τραμπ τόνισε στους άραβες αρχηγούς κρατών ότι η ενότητα των αραβικών χωρών που αποτελούν εταίρους της Ουάσινγκτον είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) έδωσε επίσης έμφαση στο ότι όλες οι χώρες πρέπει να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις της Συνόδου του Ριάντ για να ηττηθεί η τρομοκρατία, να διακοπεί η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και να καταπολεμηθεί η εξτρεμιστική ιδεολογία», σύμφωνα με το κείμενο.

Ο Τραμπ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει για να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα σε τέσσερις αραβικές χώρες και το Κατάρ και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα.

Previous Post

Με τιμώμενη χώρα την Κίνα ξεκινά σήμερα η 82η ΔΕΘ

Next Post

Στο Πάνθεον της ιστορίας του μπάσκετ ο μοναδικός Νίκος Γκάλης

Next Post

Στο Πάνθεον της ιστορίας του μπάσκετ ο μοναδικός Νίκος Γκάλης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων
  • Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»
  • Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»
  • Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr