• Latest

Ν. Υόρκη, το παζάρι για το Σκοπιανό -Νίμιτς: Μέρος της λύσης ο όρος «Μακεδονία»

17 Ιανουαρίου 2018
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

6 Νοεμβρίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε πολλές περιοχές της Κοζάνης

6 Νοεμβρίου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Προσωρινή αλλαγή ωραρίου για επίσκεψη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

6 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Οκτωβρίου 2026

6 Νοεμβρίου 2026
Βασικά ζητήματα για τους εργαζόμενους και το εργασιακό μέλλον έθεσαν στους κ. Παΐζη και Νάνο  το Προεδρείο του Σπάρτακου και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ

Βασικά ζητήματα για τους εργαζόμενους και το εργασιακό μέλλον έθεσαν στους κ. Παΐζη και Νάνο το Προεδρείο του Σπάρτακου και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ

6 Νοεμβρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Πήγαν να κλέψουν καλώδια από φωτοβολταϊκό πάρκο. Τους έπιασε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

6 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Εταίρων του έργου ReWaste – Νέες υποδομές και δράσεις ανταποδοτικής ανακύκλωσης, συνολικού προϋπολογισμού 362.000 ευρώ

Δήμος Βοΐου: Ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Εταίρων του έργου ReWaste – Νέες υποδομές και δράσεις ανταποδοτικής ανακύκλωσης, συνολικού προϋπολογισμού 362.000 ευρώ

6 Νοεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος στη Σιάτιστα και στη Γαλατινή

6 Νοεμβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Οδηγίες πλεύσεως»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Οδηγίες πλεύσεως»

6 Νοεμβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Κράμπες: Γιατί εμφανίζονται κυρίως στα πόδια – Τι να κάνετε για να τις προλάβετε

6 Νοεμβρίου 2026
Όλα όσα αλλάζουν στη Δημοτική Αστυνομία

Δημοτικοί αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με 1.300 ευρώ

6 Νοεμβρίου 2026
Κοζάνη: Εξαφάνιση ηλικιωμένου

Παγίδα με τη φωνή των παιδιών τους στήνεται σε ηλικιωμένους από απατεώνες

6 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Υόρκη, το παζάρι για το Σκοπιανό -Νίμιτς: Μέρος της λύσης ο όρος «Μακεδονία»

sierafm by sierafm
17 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων ξεκινούν σήμερα και επισήμως, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να συναντάται με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Νίμιτς ενδεχομένως να προτείνει όνομα ή ονόματα. Λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, μάλιστα, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ονοματολογία. «Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση, με άλλον τρόπο, και θα καταθέσω νέα πρόταση», δήλωσε συγκεκριμένα, μιλώντας χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1.

«Πρόκειται να καταθέσω νέα πρόταση διότι είναι μια νέα συγκυρία. Κάποιες προτάσεις τις έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια και όπως είπα σε μια συνέντευξη πριν από μερικές ημέρες, δεν υπάρχει εδώ μια μαγική λύση. Ουδείς μπορεί να ανακαλύψει κάτι απόλυτα νέο. Αν υπήρχε κάτι νέο, θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια. Οι άνθρωποι στην Αθήνα, στα Σκόπια και στον ΟΗΕ δεν είναι ανόητοι. Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση με νέο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

Νίμιτς: Ο όρος «Μακεδονία» υπάρχει στην ονομασία, τον αναγνωρίζει η Ελλάδα

Χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στη πρότασή του, τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να πληροί τις προϋποθέσεις των Ελλήνων και να ικανοποιεί τον λαό του βόρειου γείτονα». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Ο κ. Νίμιτς τόνισε επίσης πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση, ο όρος “Μακεδονία” περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως “Republika Makedonija”, και άρα ο όρος “Μακεδονία” συνδέεται με τη χώρα αυτή».

Υπογράμμισε ακόμη πως στην Ελλάδα εκτιμούν ότι «η χώρα μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ότι τώρα που τελείωσε η οικονομική κρίση πολλοί περιμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτόν τον ρόλο. Ένας από τους τρόπους να γίνει αυτό είναι να λύσει το ζήτημα με τον βόρειο γείτονά της. Στα Σκόπια, από την άλλη πλευρά, υπάρχει το σκεπτικό ότι κάποιες από τις ιδέες του παρελθόντος δεν ήταν απαραίτητα ευνοϊκές και ότι ήρθε η ώρα για να λυθεί το θέμα και να ασχοληθούν με την ευρωπαϊκή και βορειοατλαντική πορεία της χώρας και να λύσουν το πρόβλημα με την Ελλάδα», ανέφερε.

Ο κ. Νίμιτς, τέλος, είπε πως περιμένει από τις δύο πλευρές να μελετήσουν τις ιδέες του προσεκτικά, με ανοικτό μυαλό, και να υιοθετήσουν θετική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος.

Στα Σκόπια ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες στα Σκόπια. Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ.  Στο επίκεντρο των συναντήσεών του θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωατλαντική προοπτική της, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Καμμένος δεν θα προκαλέσει πρόβλημα

Στο εσωτερικό τώρα, μπορεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές, να μην υπάρχει κανένα θέμα με την ονομασία και να υπάρχει ενιαία στάση, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος δεν σταματά να προβάλλει τις ενστάσεις του. Ενστάσεις, όμως, που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν στο τέλος κανένα πρόβλημα. «Δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και στις προσωπικές τους κουβέντες σημειώνουν ότι στην προσπάθειά του να συγκρατήσει ένα ακραίο συντηρητικό κοινό του, δημιουργεί εικόνα αντίστασης.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Πάνος Καμμένος ζήτησε δημοψήφισμα, τη στιγμή που όχι μόνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αλλά και το ίδιο του το κόμμα είχε βγάλει ανακοίνωση που απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ χθες ανάρτησε στο λογαριασμό του έναν επίσημο χάρτη της Γιουγκοσλαβίας του 1937 στον οποίο απεικονίζονται τα Σκόπια ως «Βαρντάρσκα».

Πηγή:iefimerida.gr
Previous Post

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Ετήσια εκδήλωση – κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Next Post

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Λαμπρόπουλος στο Βόιο. Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Next Post

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Λαμπρόπουλος στο Βόιο. Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης
  • Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε πολλές περιοχές της Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: Προσωρινή αλλαγή ωραρίου για επίσκεψη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς
  • Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Οκτωβρίου 2026
  • Βασικά ζητήματα για τους εργαζόμενους και το εργασιακό μέλλον έθεσαν στους κ. Παΐζη και Νάνο το Προεδρείο του Σπάρτακου και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr