• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: 4.877 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο – Θέσεις εργασίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ

2 Μαρτίου 2026
Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

2 Μαρτίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

83η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Σερβίων – Τιμή και Μνήμη

2 Μαρτίου 2026
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Συνειδητή επιλογή, από την Περιφερειακή Αρχή Αμανατίδη, η οικειοποίηση έργων που ήταν  δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή  Κασαπίδη.

2 Μαρτίου 2026
ΨΥΓΕΙΟ

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη – Ποια κρατάνε μέχρι και 2 χρόνια

2 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σκότωσε τον συγχωριανό του με τσεκούρι

2 Μαρτίου 2026
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη

2 Μαρτίου 2026
ΚΚΕ

Πικετοφορία – παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ και του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του ιρανικού λαού.

2 Μαρτίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τα Στρουμφάκια, την Τετάρτη 4/3

2 Μαρτίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Δευτέρα 2 Μαρτίου, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Κήπου, Άνω και Κάτω Κώμης, Κρόκου, λόγω εργασιών

2 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Συναυλία για την ημέρα της γυναίκας

Κοζάνη: Συναυλία για την ημέρα της γυναίκας

2 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Σοκ για τον άτυχο Εορδαϊκό, Έδειξε χαρακτήρα η Κοζάνη

1 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

sierafm by sierafm
16 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
47
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα χρόνο μετά την πρώτη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Πάρις Κουκουλόπουλος δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και επαναφέρει κοινοβουλευτικά τη διεκδίκηση  να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Νέας Καρδιάς Κοζάνης, ώστε επιτέλους να αναγνωριστεί ο οικισμός τους ως ξεχωριστή Κοινότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της νέας Ερώτησης που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή:

Σε συνέχεια της αριθμ. πρωτ. 4487/23.4.2024 Ερώτησής μου με θέμα «Αναγκαία η αναγνώριση της Νέας Καρδιάς Κοζάνης ως Δημοτικής Κοινότητας» ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12565546.pdf ), επανέρχομαι στο ζήτημα, καθώς παρήλθε ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμα το αίτημα του οικείου Δήμου -που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας- δεν έχει ικανοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, όπως τόνισα πέρυσι τον Απρίλιο, ότι η αναγνώριση ως Δημοτικής Κοινότητας του αυτοτελούς οικισμού Νέας Καρδιάς της Δημοτικής Κοινότητας Κοίλων του Δήμου Κοζάνης αποτελεί εύλογο αίτημα των κατοίκων, που εδράζεται σε τοπικούς ιστορικούς λόγους, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και χρήζει ταχείας ικανοποίησης από το Υπουργείο.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Νέας Καρδιάς Κοζάνης, με υπόμνημα που φέρει 277 υπογραφές, έχουν ζητήσει να αναγνωριστεί ο αυτοτελής οικισμός τους ως Δημοτική Κοινότητα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων που έχουν αναπτυχθεί στο πέρασμα των ετών.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω υπόμνημα, στη μέση περίπου της διαδρομής Κοζάνης – Πτολεμαΐδας υπήρχε το χωριό Τρέμπενο. Η Κοινότητα του Τρεμπένου αναγνωρίστηκε αρχικά στο Φ.Ε.Κ. 260/1918. Εν συνεχεία, το 1927 μετονομάστηκε σε Καρδιά και παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, ενώ από τις αρχές του 1960 εξασφαλίστηκε στους κατοίκους πρόσθετη απασχόληση στα υπό κατασκευή εργοστάσια και αργότερα σταθερό ημερομίσθιο ως υπαλλήλων πλέον της Δ.Ε.Η. Το 1976, όμως, πραγματοποιήθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού, με διάσπασή του και μετεγκατάστασή του σε δύο οικισμούς, στη Νέα Καρδιά Κοζάνης και στη Νέα Καρδιά Πτολεμαΐδας, με την πρώτη από αυτές να ανήκει σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Κοίλων Κοζάνης.  Οι κάτοικοί της, λοιπόν, δικαίως τονίζουν την ανάγκη διάσωσης των ιδιαίτερων ιστορικών χαρακτηριστικών τους και προς τούτο αιτούνται να αναγνωριστεί ως Δημοτική Κοινότητα. Τεκμηριώνουν μάλιστα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Το αίτημα των κατοίκων είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με την αριθμ. 370/2023 Απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της 22ας Αυγούστου 2023, η οποία είχε σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με το αριθμ. 38300/2023 έγγραφο του Δήμου Κοζάνης.

Επιπλέον, στη συνέχεια ο Δήμος έστειλε στο Υπουργείο και τα δύο δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν με το αριθμ. 36217/18.4.2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., το οποίο ο κ. Υπουργός μου διαβίβασε συνημμένως στην αριθμ. 40868/14.5.2024 απάντηση για την ανωτέρω Ερώτησή μου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος έστειλε στο Υπουργείο:

1) Επικαιροποιημένη νέα Απόφαση (αριθμ. 190/2024) που ελήφθη στη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου 2024 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίνει και αιτείται την εν θέματι αναγνώριση.

2) Βεβαίωση κάλυψης της σχετικής δαπάνης.

Δεδομένου ότι η παράγραφος 6 του άρθρου 283 του ν. 3852/2010, ως τροποποιήθηκε με το άρθρο 47 του ν. 5027/2023, ορίζει ότι «Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από εισήγηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο στηρίζεται σε αναπτυξιακούς, συγκοινωνιακούς ή ιστορικούς λόγους, μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής, με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, να αποτελέσει Δημοτική Κοινότητα».

Δεδομένου ότι τα Κοίλα και η Νέα Καρδιά δεν απέχουν μεν, αλλά φέρουν διακριτά ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, εξαιτίας της προέλευσης της Νέας Καρδιάς από την αναγκαστική μετεγκατάσταση του ιστορικού χωριού.

Δεδομένου ότι η αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού Νέας Καρδιάς Κοζάνης ως Δημοτικής Κοινότητας φέρει ξεχωριστή σημασία για τους κατοίκους και δύναται να συμβάλει θετικά στην τοπική κοινωνία, διευκολύνοντας την οργανωτική λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Δεδομένου ότι ο μόνιμος πληθυσμός του οικισμού της Νέας Καρδιάς είναι 423 κάτοικοι, σύμφωνα με την αριθμ. 2081/Β4-241 Απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τα αποτελέσματα της απογραφής έτους 2021 έως και το επίπεδο του οικισμού, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 7η Απριλίου 2024 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2090).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να ικανοποιήσετε το εύλογο αίτημα αναγνώρισης ως Δημοτικής Κοινότητας του αυτοτελούς οικισμού Νέας Καρδιάς της Δημοτικής Κοινότητας Κοίλων του Δήμου Κοζάνης;

2) Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαδικασία και πότε υπολογίζετε ότι θα ολοκληρωθεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Previous Post

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Next Post

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

Next Post
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΣΕΠ: 4.877 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο – Θέσεις εργασίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ
  • Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
  • 83η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Σερβίων – Τιμή και Μνήμη
  • Συνειδητή επιλογή, από την Περιφερειακή Αρχή Αμανατίδη, η οικειοποίηση έργων που ήταν  δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή  Κασαπίδη.
  • Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη – Ποια κρατάνε μέχρι και 2 χρόνια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr