• Latest
ΒΟΥΛΗ

Ξεκίνησε στις 10, στη Βουλή, η μάχη των Πρεσπών -Ο μεγάλος διχασμός

23 Ιανουαρίου 2019
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ  για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο

12 Σεπτεμβρίου 2026
σχολειο

Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”

12 Σεπτεμβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Εξιχνιάστηκε κλοπή κουφώματων αλουμινίου από 28χρονο στην πόλη της Καστοριάς

12 Σεπτεμβρίου 2026
κλοπη αλυσιδας

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεψαν αλυσίδα από γυναίκα

12 Σεπτεμβρίου 2026
φρουτα λαχανικα

Τα 4 κορυφαία φρούτα για τη ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με ενδοκρινολόγους – Πώς να τα τρώτε για μεγαλύτερα οφέλη

12 Σεπτεμβρίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Επένδυσε σε… απατεώνες 40.000 ευρώ

12 Σεπτεμβρίου 2026
φορολογια

«Χάκαραν»Taxisnet πολίτη για να βγάλουν δάνειο στο όνομά του – Η ΑΑΔΕ απέρριψε την προσφυγή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Τι αλλάζει – Ποιοι μπαίνουν σε προτεραιότητα

12 Σεπτεμβρίου 2026
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

«Βόμβα» για τις τελευταίες στιγμές του Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πώς να τον επαναφέρουν στη ζωή

12 Σεπτεμβρίου 2026
καιρος

Άλλαζει ο καιρός απότομα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

12 Σεπτεμβρίου 2026
Κληρονομιές: Οι παγίδες και τα μυστικά στις ιδιόγραφες διαθήκες

Απολύθηκε και έλαβε 242.000€ αποζημίωση ενώ δεν δικαιούταν τίποτα: Το νομικό λάθος που έγινε μάθημα για τις εταιρείες

12 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε στις 10, στη Βουλή, η μάχη των Πρεσπών -Ο μεγάλος διχασμός

sierafm by sierafm
23 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άρχισε στη Βουλή η «μητέρα των μαχών», η συζήτηση δηλαδή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία.

Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Συμφωνία θα εγκριθεί το βράδυ της Πέμπτης με μια σαφή πλειοψηφία, αφού στους 151 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -οι γνωστοί 6 πρόθυμοι συν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- θα προστεθούν και οι 3 βουλευτές του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο διαγραφείς από το ΚΙΝΑΛ πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ακόμα και αν, όπως όλα δείχνουν, ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ένας από τους 6 πρόθυμους, αρνηθεί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τον βουλευτή και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -πρώην ΑΝΕΛ- Βασίλη Κόκκαλη, η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Με 153 ή με 154 ψήφους.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν όλα θα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Γιατί οι βραδινές πληροφορίες θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να μελετά προσεκτικά και να σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει ψήφο δυσπιστίας. Αυτή ήταν η ερμηνεία χθες βράδυ της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η ΝΔ «θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και ότι «όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους και υπόλογοι βέβαια στην Ιστορία, για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν».

Εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί, η συζήτηση θα διακοπεί πάραυτα, και θα ξεκινήσει αμέσως, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης Δυσπιστίας. Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει έως και τριες ημέρες και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση χρειάζονται οπωσδήποτε 151 ψήφοι, που όπως διαφαίνεται δεν διαθέτει η αντιπολίτευση, αφού κανείς από τους 6 πρόθυμους δεν φαίνεται πιθανό να αλλάξει την στάση του και να υπερψηφίσει την πρότασή της. Έστω κι αν αυτήν την φορά την πρόταση θα υπερψηφίσει πιθανώς και ο Πάνος Καμμένος μαζί με τους 3 βουλευτές που ακόμα διαθέτει, δηλαδή την Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα, τον Κωνσταντίνο Κατσίκη και τον νεοαποκτηθέντα από την Ένωση Κεντρώων Αριστείδη Φλώρο.

Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι οι πιθανότητες να εγκριθεί η πρόταση δυσπιστίας είναι ελάχιστες, πλην όμως θα καταθέσει πιθανότατα την πρόταση και για να περάσει το μήνυμα ότι κάνει ο,τι  μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας και για να εκθέσει τους  έξι πρόθυμους, που θα φέρουν την ευθύνη για την προώθησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλούς τόνους με την Αντιπολίτευση και ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομοθετεί σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση-όπως εκφράστηκε στο συλλαλητήριο και όπως προκύπτει και από τις έρευνες της κοινής γνώμης- και ότι αποδεχόμενη την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, δίνει έδαφος ώστε να εκδηλωθούν στο μέλλον αλυτρωτικές βλέψεις από τους Σκοπιανούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσπαθεί για μια ακόμα φορά να ισορροπήσει ανάμεσα στην υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας και στην ταυτόχρονη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυβερνηση και ο πρωθυπουργός από την πλευρά τους, θα επιμείνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια win win συμφωνία, που λύνει ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική από την δεκαετία του 90, θα κατηγορούν την ΝΔ ότι υιοθετεί τις εθνικιστικές κορώνες των πιο συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων και ότι υποκύπτει στην ακραία πτέρυγα της λαϊκίστικης δεξιάς ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν ανοίγματα στην κεντροαριστερά, και σε εκείνους στον χώρο της αντιπολίτευσης, που βλέπουν θετικά τον συμβιβασμό με τα Σκόπια.

Απρόβλεπτος παράγοντας στην συζήτηση που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας, ο Πάνος Καμμένος, καθώς οι τελευταίες του πρωτοβουλίες, όπως η επίθεση στην Έλενα Κουντουρά για τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα την αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του σίγουρα θα είναι ο Νίκος Κοτζιάς, μένει να δούμε μήπως πλέον στο στόχαστρο του μπει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Πέμπτη

Next Post

8 τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υπέρταση

Next Post
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

8 τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υπέρταση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή
  • ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο
  • Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”
  • Εξιχνιάστηκε κλοπή κουφώματων αλουμινίου από 28χρονο στην πόλη της Καστοριάς
  • Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεψαν αλυσίδα από γυναίκα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr