• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

14 Ιουλίου 2020
Eurovision

Eurovision 2026: Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό – Με τι σειρά θα εμφανισθούν Akylas και Antigoni

15 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της

15 Μαΐου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλει την απόπειρα τρομοκράτησης του λαού της Αχλάδας με συλλήψεις κατοίκων για λογαριασμό της εταιρείας που κάνει εξόρυξη.

15 Μαΐου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

72 δόσεις για χρέη στον ΕΦΚΑ μετά το «ναυάγιο» των πάγιων ρυθμίσεων

15 Μαΐου 2026
Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Εθνική Τράπεζα: «Παγώνουν» οι χρεώσεις 0,80 μετά την δικαστική ήττα – Ξεκινά ενημέρωση πελατών

15 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Θερμοκήπιο γεωθερμίας και ενεργειακή κοινότητα από το αναπτυξιακό δίκτυο «Αγροβόιο»

Από τη συζήτηση στον σχεδιασμό: Πρώτη συνάντηση εργασίας για την οργανωμένη ανάπτυξη της υδροπονίας στη Δυτική Μακεδονία.

15 Μαΐου 2026
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

15 Μαΐου 2026
Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» αύριο Σάββατο 16 Μαΐου

Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» αύριο Σάββατο 16 Μαΐου

15 Μαΐου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση στον Κρόκο: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη»

ΔΙΑΔΥΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση στον Κρόκο: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη»

15 Μαΐου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

15 Μαΐου 2026
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Δίκαιη Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία — Τεκμηρίωση, διαπιστώσεις και προτάσεις

15 Μαΐου 2026
Τσοτύλι: Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο δασάκι. Φωτογραφίες

Τσοτύλι: Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο δασάκι. Φωτογραφίες

14 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

sierafm by sierafm
14 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αύξηση της επιδότησης του μισθολογικού κόστους στο 75% με την διαμόρφωση του μισθού στα 750 ευρώ από 600 ευρώ περιλαμβάνει απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών α) σε κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010 (Α’ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα».

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) σε κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010 (Α’ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

α) κάθε είδους Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.),
β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα,
γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δεν εντάσσονται:

α. Οι επιχειρήσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών) που δεν ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
β. Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου δημοσίου χαρακτήρα και σκοπού, που «εξήλθαν» από τον δημόσιο τομέα, με νομοθετική ρύθμιση, ή όσα ρητά εξαιρέθηκαν, κατά τη σύστασή τους, από αυτόν. γ. Οι ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου που εξ υπαρχής δεν υπήχθησαν στο δημόσιο τομέα, καθώς και τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο.), που «εξήλθαν» από τον δημόσιο τομέα, αν και οι δημόσιες αρχές ασκούν σε αυτές, άμεσα ή έμμεσα, καθοριστική επιρροή.
δ. Οι ανώνυμες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ή παραγωγής αγαθών γενικότερου οικονομικού συμφέροντος, οι οποίες εξήλθαν από τον έλεγχο του Δημοσίου ή ουδέποτε υπήχθησαν σε αυτόν και δεν αποτελούν δημόσιες επιχειρήσεις.
ε. Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη δημόσιου χαρακτήρα, αλλά κοινωφελούς σκοπού, καθώς και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου διεθνούς χαρακτήρα (ελληνικοί φορείς διεθνούς χαρακτήρα), τα οποία ασκούν έργο γενικότερης σημασίας και για τα οποία εκδηλώνεται η άσκηση του δικαιώματος εποπτείας του κράτους.
στ. Οι ακόλουθες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, οι οποίες ευρίσκονται εκτός του δημοσίου τομέα, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 1 και το άρθρο 15 του Ν. 3429/2005 (314 Α’):
αα. Οι εισηγμένες σε χρηματιστήριο ανώνυμες εταιρείες, εφόσον το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του
δημόσιου τομέα συμμετέχουν στο μετοχικό τους κεφάλαιο, με οποιοδήποτε ποσοστό συμμετοχής.
ββ. Οι συνδεδεμένες, με τις εισηγμένες σε χρηματιστήριο επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες.
γγ. Οι ανώνυμες εταιρείες, για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση έναρξης διαδικασιών αποκρατικοποίησης.
ζ. Επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών
ενισχύσεων.
η. Οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται σε τομείς, στους οποίους δεν εφαρμόζεται
ο Καν.1407/2013 (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Κανονισμού).
θ. οι εποχικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη επιχορηγούμενων ως εποχικό προσωπικό τους.».

Διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων

1. α) Τα κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010», που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την «Αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα. Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Ποσό και συνολική διάρκεια του προγράμματος

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.
Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη. Οι αποδοχές και η ασφάλιση των επιχορηγουμένων καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Συνελήφθη 26χρονος στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Next Post

Με την ταινία “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης   την Τρίτη 14 Ιουλίου στις  9.30. 

Next Post
βιβλιοθήκη κοζάνης

Με την ταινία “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης   την Τρίτη 14 Ιουλίου στις  9.30. 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Eurovision 2026: Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό – Με τι σειρά θα εμφανισθούν Akylas και Antigoni
  • Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της
  • Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλει την απόπειρα τρομοκράτησης του λαού της Αχλάδας με συλλήψεις κατοίκων για λογαριασμό της εταιρείας που κάνει εξόρυξη.
  • 72 δόσεις για χρέη στον ΕΦΚΑ μετά το «ναυάγιο» των πάγιων ρυθμίσεων
  • Εθνική Τράπεζα: «Παγώνουν» οι χρεώσεις 0,80 μετά την δικαστική ήττα – Ξεκινά ενημέρωση πελατών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr