• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις σε δύο νέα προγράμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Τα κριτήρια

18 Νοεμβρίου 2019

Σοβαρός τραυματισμός 17χρονης μετά από πτώση από πεζογέφυρα

17 Μαΐου 2026
Συνάντηση Γεωπάρκων UNESCO στον Πεντάλοφο Βοΐου με επίκεντρο την τέχνη της πέτρας

Συνάντηση Γεωπάρκων UNESCO στον Πεντάλοφο Βοΐου με επίκεντρο την τέχνη της πέτρας

17 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιών. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιών. Βίντεο και φωτογραφίες

17 Μαΐου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός, χαμός στην ουρά για παραμονή

17 Μαΐου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους

17 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

17 Μαΐου 2026
παιδι

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν για μήνες – Το παιδί δεν είχε δύναμη να κλάψει

17 Μαΐου 2026
Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος

Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος

17 Μαΐου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας φιλοξένησε σχολείο από τη Βουλγαρία με το Erasmus+

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας φιλοξένησε σχολείο από τη Βουλγαρία με το Erasmus+

17 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Συνελήφθη 51χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης

Κοζάνη: Συνελήφθη 51χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης

17 Μαΐου 2026
Εντοπίστηκε σορός στο βουνό πάνω από το Πλατανόρευμα – Πιθανολογείται πως ανήκει στον 78χρονο που είχε εξαφανιστεί από το χωριό

Εντοπίστηκε σορός στο βουνό πάνω από το Πλατανόρευμα – Πιθανολογείται πως ανήκει στον 78χρονο που είχε εξαφανιστεί από το χωριό

17 Μαΐου 2026
Ακρινή,η (Ινέοβα)  Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου “Οικισμοί Δήμου Κοζάνης”

Ακρινή,η (Ινέοβα) Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου “Οικισμοί Δήμου Κοζάνης”

17 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις σε δύο νέα προγράμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Τα κριτήρια

sierafm by sierafm
18 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
7
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 550 ανέργους στην Δυτική Μακεδονία ξεκινούν από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την έναρξη του Προγράμματος Προεργασίας και του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΟΑΕΔ: 1. Έναρξη “Προγράμματος προεργασίας για 300 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”

Ξεκινά την Τρίτη 19/11/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι και την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύει, και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα (πάροχοι) και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθέτησης ανέργων νέων ηλικίας 18-30 ετών για χρονικό διάστημα 7 μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προετοιμασία ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Αφορά τριακόσιους (300) εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι πάροχοι ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν εντάσσονται στο Πρόγραμμα ως εξής:

α) πάροχοι με προσωπικό έως 3 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για έναν (1) ωφελούμενο,
β) πάροχοι με προσωπικό 4-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για δύο (2) ωφελούμενους,
γ) πάροχοι με προσωπικό 10-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για τρεις (3) ωφελούμενους,
δ) πάροχοι με προσωπικό 20-30 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για πέντε (5) ωφελούμενους,
ε) πάροχοι με προσωπικό 31-50 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για οκτώ (8) ωφελούμενους,
στ) πάροχοι με προσωπικό άνω των 50 ατόμων μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για αριθμό ωφελουμένων που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού απασχολούμενου προσωπικού κατά την αίτηση, και έως 20 ωφελούμενους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη παρόχου στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι, στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, νέοι ηλικίας από δεκαοκτώ (18) έως τριάντα (30) ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Οι πάροχοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές αρμοδιότητας των ΚΠΑ2 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφορικό σύστημα του ΟΑΕΔ (e-services) υποβάλλουν μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

2. Έναρξη “Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 250 ανέργων ηλικίας 22-39 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αυτής και τα οποία δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα”

Ξεκινά την Τρίτη 19/11/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 1/12/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους, στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22-39 ετών, για 250 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), και β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας το οποίο έχει σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 39 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ) μέχρι και τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι οι οποίοι είναι: α) κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών και β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του Οργανισμού.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια κατάταξης:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες
2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)
3. Διδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό
5. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
6. Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Πηγή: Dikaiologitika News

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

ΔΕΥΑΚ: διακοπή τηλεθέρμανσης λόγω βλάβης

Next Post

Υγεία: 7 στους 10 Ελληνες παίρνουν αντιβιοτικά ενώ δεν τα χρειάζονται

Next Post
χαπια φαρμακα

Υγεία: 7 στους 10 Ελληνες παίρνουν αντιβιοτικά ενώ δεν τα χρειάζονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σοβαρός τραυματισμός 17χρονης μετά από πτώση από πεζογέφυρα
  • Συνάντηση Γεωπάρκων UNESCO στον Πεντάλοφο Βοΐου με επίκεντρο την τέχνη της πέτρας
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιών. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός, χαμός στην ουρά για παραμονή
  • Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr