• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Πόσους δήμους μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι για την Κοινωφελή Εργασία

2 Μαρτίου 2020
Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

20 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

20 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Νέο σύγχρονο κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Υπογράφηκε η Απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

20 Φεβρουαρίου 2026
Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

20 Φεβρουαρίου 2026
ΔΑΜ: επιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις. «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

ΔΑΜ: επιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις. «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

20 Φεβρουαρίου 2026
Άνοιξε ο δρόμος στην Πλατανιά

Άνοιξε ο δρόμος στην Πλατανιά

20 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 4-3-2026 για την Λογοδοσία

20 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026

20 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: VoioRace Series 2026

Δήμος Βοΐου: VoioRace Series 2026

20 Φεβρουαρίου 2026
Τσ’ Απουκράς ΜανΤάρα 2026: Ξεκινά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

Τσ’ Απουκράς ΜανΤάρα 2026: Ξεκινά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

20 Φεβρουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

20 Φεβρουαρίου 2026
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αποστολή διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας του ΥΜΑΘ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αποστολή διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας του ΥΜΑΘ

20 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ: Πόσους δήμους μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι για την Κοινωφελή Εργασία

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
3
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, καθώς η νέα προκήρυξη δεν πρόκειται να αργήσει. Η νέα προκήρυξη θα αφορά 36.500, 1.500 θέσεις παραπάνω από την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ στον β’ κύκλο.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τους ωφελούμενους, τις θέσεις και τη μοριοδότηση.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Η μοριοδότηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα.
Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια.
Ετήσιο εισόδημα του έτους 2017 – Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ως εξής:

Ατομικό 0-3.500 ευρώ, Οικογενειακό 0-7.000 ευρώ: Τριάντα (30) μόρια
Ατομικό 3.501-5.000 ευρώ, Οικογενειακό 7.001-10.000 ευρώ: Είκοσι πέντε (25) μόρια
Ατομικό 5.001-8.000 ευρώ, Οικογενειακό 10.001-16.000 ευρώ: Είκοσι (20) μόρια
Ατομικό 8.001-12.000 ευρώ, Οικογενειακό 16.001-26.000 ευρώ: Δέκα (10) μόρια
Ατομικό άνω των 12.000 ευρώ, Οικογενειακό άνω των 26.000 ευρώ: Μηδέν (0) μόρια.
Μοριοδότηση ανάλογα με την ηλικία
18 έως 29 ετών: Δεκαπέντε (15) μόρια
30 έως 44 ετών: Είκοσι πέντε (25) μόρια
45 έως 54 ετών: Τριάντα πέντε (35) μόρια
55 ετών και άνω: Σαράντα πέντε (45) μόρια.
Αριθμός ανηλίκων τέκνων: δέκα (10) μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: δέκα (10) μόρια, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού τέκνων.

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης: τριάντα πέντε (35) μόρια και

Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: δέκα (10) μόρια.

Εντοπιότητα είκοσι (20) μόρια

Προσοχή σε αυτά τα 10 σημεία
οαεδ κοινωφελης εργασία

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων, που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια μοριοδότησης της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται µε αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και την ορθότητα των δηλουμένων μηνών ανεργίας. Η ανακρίβεια των δηλουμένων επιφέρει τον αποκλεισμό του ανέργου και σε περίπτωση τοποθέτησης, αυτή ανακαλείται.

Σε περίπτωση που µόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα, τότε προστίθεται στον αριθμό των µορίων του ο αριθμός των µορίων της ανεργίας του/της συζύγου.

Ως µέλος μονογονεϊκής οικογένειας, νοείται ο αρχηγός της, δηλαδή ο γονέας, οποίος ζει µόνος και έχει τη φροντίδα/ επιμέλεια ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων τέκνων. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα λάβει τα µόρια της μονογονεϊκότητας (δηλαδή τον διπλασιασμό των µορίων των μηνών της εγγεγραμμένης ανεργίας).
Το εισόδημα (ατομικό / οικογενειακό) ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018, που εμφανίζονται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, οι οποίες υποβλήθηκαν το έτος 2019. Αναλυτικότερα:i). Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται το αναγραφόμενο στη στήλη του υπόχρεου δηλωθέν εισόδημα. ii) Ως οικογενειακό εισόδημα λαμβάνεται το δηλωθέν εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του. Για τον υπολογισμό του κριτηρίου του εισοδήματος των υποψηφίων, που είναι εξαρτώμενα τέκνα κατά το φορολογικό έτος 2018 (εισοδήματα έτους 2018), λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα, που δηλώνει ο υπόχρεος γονέας. iii) Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνονται µε ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και καταχωρούνται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Στα τέκνα του ανέργου συμπεριλαμβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάμους, καθώς και τα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο, τα οποία είναι νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα από αυτόν.

Επισημαίνεται ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που είναι γονείς ανήλικων τέκνων, μπορούν να δηλώσουν και οι δύο τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής τους, ώστε να λάβει ο κάθε ένας γονέας, τη μοριοδότηση που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Η μοριοδότηση ως προς τα ανήλικα τέκνα κριτήριο βασίζεται στα δηλωθέντα ΑΜΚΑ των ανήλικων τέκνων. Οι πληροφορίες για το κριτήριο αυτό λαμβάνονται µε ηλεκτρονικό τρόπο από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η∆ΙΚΑ Α.Ε.) και καταχωρούνται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕ∆.

Για τις περιπτώσεις των κριτηρίων που αφορούν αναπηρία απαιτείται σχετική γνωμάτευση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε ισχύ, µε την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας.

Η μοριοδότηση ως προς το κριτήριο Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), βασίζεται στο έγγραφο, που αναφέρεται ως «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ», εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας και εγκρίνει την ένταξη στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟ∆ΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Οι πληροφορίες για το κριτήριο του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» προέρχονται µε αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η∆ΙΚΑ Α.Ε.), λαμβάνοντας υπόψη για την μοριοδότηση την ημερομηνία έγκρισης, έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών.
Το Dikaiologitika News θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο πρόγραμμα στη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με ηλιοφάνεια κι άνοδο της θερμοκρασίας

Next Post

7 συνήθειες για να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Μάθετε περισσότερα!

Next Post
ΑΥΠΝΙΑ

7 συνήθειες για να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Μάθετε περισσότερα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς
  • Νέο σύγχρονο κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Υπογράφηκε η Απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη
  • Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη
  • ΔΑΜ: επιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις. «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr