• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτων

30 Μαρτίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Δομής Συσσιτίου

5 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης

5 Αυγούστου 2026
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ταρτάν του ΔΑΚ

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ταρτάν του ΔΑΚ

5 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης στην Πεντάβρυσο Καστοριάς

5 Αυγούστου 2026
Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας

Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας

5 Αυγούστου 2026
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Η Δυτική Μακεδονία (και η Κοζάνη) στο περιθώριο: Όταν οι αριθμοί των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκθέτουν τις διακηρύξεις

5 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για τις απολύσεις στο ορυχείο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ ΑΕ

5 Αυγούστου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία

5 Αυγούστου 2026
Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!

Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!

5 Αυγούστου 2026
Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο

Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο

5 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου

5 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Θερινό Σινεμά στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026» με την βραβευμένη ταινία «Μικρές Ανάσες»

5 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας μέσω οκτώ προγραμμάτων

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλαίσιο των νέων και βελτιωμένων ενεργητικών απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 8 ανοικτά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ με 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας και επιχορήγηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό έως και 100%. Πρόκειται για προγράμματα «αμέσου δράσεως» για την τόνωση της απασχόλησης που μπορεί να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» μέχρι την ενεργοποίηση της νέας γενιάς πρωτοβουλιών που θα τρέξουν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ειδικότερα:

1. Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαίως.

2. Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαίως.

3. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω με 7.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, διάρκειας 12 μηνών. Η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται στα 473€ (άνεργοι έως 49 ετών), 568 € (άνεργοι 50+ ετών), 615 € (μακροχρόνια άνεργοι) και 710 € (μακροχρόνια άνεργοι 50+ ετών).

4. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαίως.

5. Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων έως 29 ετών με 5.000 θέσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, διάρκειας 6 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει καθαρή ημερήσια αποζημίωση 25€ για 6 ώρες έως τα 550€ μηνιαία.

6. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

7. Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

8. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, με υψηλά ποσοστά επιδότησης του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνουν έως και το 100% συνιστούν μια πολύτιμη γέφυρα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα την επόμενη ημέρα της πανδημίας και σηματοδοτούν την έμφαση που δίνει ο ΟΑΕΔ στις βελτιωμένες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα οκτώ αυτά προγράμματα έχουν απλουστευθεί και οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής έχουν επιταχυνθεί, προσβλέπουμε σε υψηλή ανταπόκριση από τους εργοδότες».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η νέα γενιά ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει στοχευμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας με αυξημένη επιχορήγηση και πιο απλούς όρους και διαδικασίες, δίνοντας στις επιχειρήσεις ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων. Η απορροφητικότητά τους έχει αυξηθεί σημαντικά παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στόχος μας είναι να επενδύουμε διαρκώς σε νέες και αποτελεσματικές ενεργητικές πολιτικές, καθώς αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη της αγοράς εργασίας την επόμενη μέρα».

View Fullscreen
Πηγή: aftodioikisi.gr
Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Πετρέλαιο θέρμανσης: 28,2 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 268.547 δικαιούχων

Next Post

Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα 1000 έως 1800 ευρώ από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένταξη με μικρότερη μείωση στο τζίρο

Next Post

Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα 1000 έως 1800 ευρώ από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένταξη με μικρότερη μείωση στο τζίρο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Δομής Συσσιτίου
  • Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης
  • Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ταρτάν του ΔΑΚ
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης στην Πεντάβρυσο Καστοριάς
  • Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr