• Latest
Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Οι αλλαγές που έρχονται στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας – Ποιοι κλάδοι εντάσσονται από την 1η Ιουλίου

19 Ιουνίου 2024
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή

3 Οκτωβρίου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

3 Οκτωβρίου 2025
Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

3 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

3 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

3 Οκτωβρίου 2025
Πένθος

Συλλυπητήριο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τον Κυριάκο Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

5η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας

3 Οκτωβρίου 2025
Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

3 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

3 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

3 Οκτωβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Ενότητα: Η χρηματοδότηση για το έργο του ΣΔΙΤ, που εξασφαλίσαμε το 2023, εδραιώνει τη θέση του Δήμου Κοζάνης ως ένα ισχυρό περιφερειακό αστικό κέντρο της πατρίδας μας 

3 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι αλλαγές που έρχονται στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας – Ποιοι κλάδοι εντάσσονται από την 1η Ιουλίου

sierafm by sierafm
19 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ψηφιακή κάρτα εργασίας
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα από μεγάλα στοιχήματα της νέας υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, είναι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει περάσει από χίλια κύματα.
Από την 1η Ιουλίου ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή της σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, ενώ από τον Σεπτέμβριο στον τουρισμό και την επισιτισμό. Όλο το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκε προσπάθεια προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα, τις αστοχίες και τις δυσλειτουργίες που έχουν καταγραφεί.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και διορθώσεις γύρω από τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας, ώστε το μέτρο να «τρέξει» χωρίς προβλήματα και παρενέργειες. Αυτό, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογή που έχει τεθεί.

Εκτιμάται ότι μετά τις επεκτάσεις αυτές το μέτρο της ψηφιακής κάρτας θα εφαρμόζεται σε 1.200.000 εργαζόμενους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στη βιομηχανία με εξαίρεση τις επιχειρήσεις ενέργειας, τα πετρελαιοειδή και τα ορυχεία.

Τι είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας και που εφαρμόζεται

Μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί στους εξής κλάδους:

  • Τον Ιούλιο 2022 εφαρμόστηκε στο σύνολο των τραπεζών της χώρας και στα super market με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.
  • Εν συνεχεία επεκτάθηκε στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις καθώς και στις εταιρείες παροχής ιδιωτικής προστασίας (security), ενώ
  • Στα μέσα του 2023 εντάχθηκαν υποχρεωτικά στο σύστημα οι ΔΕΚΟ μεταφορών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο της αδήλωτης ή υποδηλωμένης απασχόλησης, τον περιορισμό των απλήρωτων υπερωριών, την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, ενώ δημιουργεί κλίμα υγιούς ανταγωνισμού στο εγχώριο επιχειρείν.

Οι δυσλειτουργίες και οι λύσεις

Πάντως το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής της κάρτας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ομαλής λειτουργίας που έχουν διαπιστωθεί.

Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει καταγράψει τα προβλήματα και προτείνει λύσεις που θα βελτιώνουν την εφαρμογή του μέτρου. Οι παρεμβάσεις δεν θα αλλοιώνουν την ουσία του μέτρου, αλλά θα βελτιώνουν την εφαρμογή του.

Μια από τις παρεμβάσεις που εξετάζονται είναι η ύπαρξη ενός μικρού, ελαστικού χρονικού ορίου, εντός του οποίου θα γίνεται η καταχώρηση των εργαζομένων στο σύστημα χωρίς κυρώσεις.
Επίσης, προτείνεται η αύξηση του αριθμού των ελεγκτών του ΕΦΚΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η εποπτεία και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Επιπλέον, προγραμματίζονται ενημερωτικές εκστρατείες προς τις επιχειρήσεις για τα οφέλη και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Αυτές οι προσπάθειες θα συμβάλουν στην αποδοχή και στην ομαλή εφαρμογή του νέου συστήματος από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

Τέλος, η νέα υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, έχει δηλώσει ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων και η βελτίωση του συστήματος θα είναι υψίστης προτεραιότητας για το υπουργείο, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Ελλάδα. Αυτές οι προτάσεις και οι δράσεις αναμένεται να διασφαλίσουν την επιτυχημένη υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν κατά την εφαρμογή του συστήματος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΑΛΛΑΓΕΣΨηφιακή Κάρτα
Previous Post

Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας – Δείτε τα αποτελέσματα για το Δήμο Βοΐου

Next Post

Γυναίκα κατήγγειλε τον 70χρονο πατέρα της πως την βίαζε από την ηλικία των πέντε ετών

Next Post
ΒΙΑΣΜΟΣ

Γυναίκα κατήγγειλε τον 70χρονο πατέρα της πως την βίαζε από την ηλικία των πέντε ετών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη
  • Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή
  • Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»
  • Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr