• Latest

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό Κοζάνης και οι προτάσεις του ΚΚΕ.

23 Ιουλίου 2018
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης

30 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

30 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

30 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση

30 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

30 Αυγούστου 2026
ΥΠΝΟΣ

Ο κανόνας του οκτάωρου ύπνου είναι ξεπερασμένος – Πόσο πραγματικά χρειάζεστε, σύμφωνα με νέα μελέτη

30 Αυγούστου 2026
ειδικοι φρουροι

Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης

30 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Στη ΜΕΘ 30χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης

30 Αυγούστου 2026
χρημα

Κατώτατος Μισθός: Νωρίτερα η αύξηση για ιδιωτικούς & δημοσίους υπαλλήλους

30 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους – Οι «παγίδες» στις τιμές

30 Αυγούστου 2026
αυτοκινητο οδηγος

Έστησε κινηματογραφική απάτη με αυτοκίνητο για να μην πληρώνει τις δόσεις

30 Αυγούστου 2026
ΔΙΟΔΙΑ

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στην Εγνατία & τις αυξήσεις διοδίων -Οι αντιδράσεις Δήμου

30 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό Κοζάνης και οι προτάσεις του ΚΚΕ.

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η όξυνση και η επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόληψης, θεραπείας και μετανοσοκομειακής φροντίδας στο νομό Κοζάνης αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και την ίδια μας την ασφάλεια, τη ζωή μας. Το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, οι σοβαρές ελλείψεις στην υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, οι ελλείψεις σε υποδομές στο χώρο της παιδείας και του αθλητισμού, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας στο Νομό μας.

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει με μείωση των δαπανών, υποστελέχωση, υπολειτουργία  κλινικών, καθυστερήσεις σε ραντεβού για βασικές εξετάσεις, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πρόληψης και μετανοσοκομειακής αποθεραπείας. Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες και με “πυροσβεστικές” παρεμβάσεις όταν απειλείται με κατάρρευση και κλείσιμο κάποια κλινική. Η περιοχή της Κοζάνης βιώνει αυτές τις συνέπιες στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία Μαμάτσειο, Μποδοσάκειο, όσο και στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΕΦΚΑ της περιοχής.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική που βλέπει την υγεία σαν κόστος και εμπόρευμα, με τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπουν το χώρο της υγείας σε ένα τεράστιο παζάρι εμπορευματοποίησης και ανταγωνιστικότητας προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

Η θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας – πρόνοιας, είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών υγείας του λαού, συγχρόνως υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο.

Η πάλη των εργαζομένων στην υγεία, αλλά και όλου του λαού, είναι καθήκον να μαζικοποιηθεί, να ενταθεί. Να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που   εφαρμόζεται,   να   αποσπάσει   όσο   γίνεται   λύσεις   στις   σημερινές συνθήκες.  Δεν αρκεί  όμως αυτό. Πρέπει συγχρόνως  να  διαμορφώνει όρους ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με προοπτική την ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής, που θα ενισχύει τον αγώνα σήμερα, θα ανοίγει δρόμο για την λαϊκή εξουσία για την οριστική λύση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών. Για αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους, όπου η επιστήμη και η υγεία θα είναι κοινωνικό δικαίωμα στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.

 

Το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: “Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό και οι προτάσεις του ΚΚΕ”

  • Τρίτη 24 Ιουλίου στις 8:00μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας ομιλητής Τσάκωνας Αντώνης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ομιλήτρια Λαμπαδά Χαρούλα, παιδίατρος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Συντονισμός ενεργειών των φορέων για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

29η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

29η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης
  • Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
  • Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr