• Latest

Οι προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κατά την 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής

30 Μαρτίου 2022
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

Δυτική Μακεδονία: Επιδότηση έως 100% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας – Αιτήσεις από 28 Σεπτεμβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

4 Σεπτεμβρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στη 10η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή κατάταξη Webometrics

4 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε Εράτυρα, Γαλατινή και σε κοινότητες και οικισμούς του Τσοτυλίου και της Νεάπολης,  προϋπολογισμού 167.369,15 ευρώ

Δήμος Βοΐου: Έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε Εράτυρα, Γαλατινή και σε κοινότητες και οικισμούς του Τσοτυλίου και της Νεάπολης,  προϋπολογισμού 167.369,15 ευρώ

4 Σεπτεμβρίου 2026
North Solar: Ενισχύεται ο ανοιχτός διάλογος με τους κατοίκους της Γαλατινής και του Βοΐου

North Solar: Ενισχύεται ο ανοιχτός διάλογος με τους κατοίκους της Γαλατινής και του Βοΐου

4 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών,  τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών, τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

4 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης (7.30- 12.30)

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Γγ

Από τον Πεντάλοφο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία: Μια αφιέρωση με ιδιαίτερη σημασία

4 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κατά την 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, η τρίτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό θέμα το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής   Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ελευθέριος Οικονόμου,   η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του και παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής θέματα:

  • Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,
  • Νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι Βελτιώσεις του ΚΟΚ,
  • Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας,
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,
  • Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας,
  • Νέα Διαδικασία Επιβολής και Είσπραξης Προστίμων

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, η διαδικασία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αναπτύσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, με προοπτική τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων,  αλλά και των ποδηλατών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας για τη συλλογή ασφαλών δεδομένων, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρήστος -Γεώργιος Σκέρτσος σημείωσε τα εξής:

«Η αναβάθμιση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στα αίτια των ατυχημάτων, προκειμένου να εστιάσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο πεδίο. Είναι πολύ σημαντικό το σκέλος της ανανέωσης του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων με τη χρήση ψηφιακών μέσων».

 

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε:

Η ευρεία σημερινή σύσκεψη δείχνει το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης στην προσπάθεια για αναβάθμιση της Οδικής Ασφάλειας. Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι ένα διαρκές “στοίχημα”. Χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες, με στόχο η χώρα μας να δείξει σαφή βελτίωση στο πεδίο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και θυμάτων από τροχαία, αλλά και να βελτιώσουμε το περιβάλλον και τις υποδομές οδικής κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία και είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή δήλωσε:

«Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στην εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

Ο θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας», με την υποενότητα της Οδικής Ασφάλειας και με μέσο την βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, καλλιεργεί δεξιότητες κυκλοφοριακής συνείδησης και ασφαλούς μετακίνησης.

Μέσα από την πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν και να αξιοποιήσουν προγράμματα, εγχειρίδια και οδηγούς για μια ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη υγιούς οδικής συμπεριφοράς, που αρχίζει από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.

Η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια και την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από την εκπαίδευση, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ευοίωνη προοπτική για την ανάπτυξη μιας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο».

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα τόνισε:

«Η καλύτερη οδική ασφάλεια είναι η τήρηση όλων των κανόνων στο δρόμο, η προσεκτική οδήγηση και φυσικά, το να μην καταναλώνουμε αλκοόλ όταν οδηγούμε. Δυστυχώς, ως χώρα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα και το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ συμμετέχουν με όλες τις δυνάμεις τους στην έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε τραυματισμού και την ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Για αυτό το λόγο,  οργανώνουμε σεμινάρια εκπαίδευσης όχι μόνο για διασώστες αλλά και για πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η οδική ασφάλεια και η σωστή περίθαλψη μας αφορά όλους, τα παιδιά μας, του νέους και τους μεγαλύτερους ανθρώπους της χώρας. Η σωστή οδική συμπεριφορά, με προσοχή και σεβασμό στη διατήρηση της ΛΕΑ για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης αντανακλά τον πολιτισμό μας».

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε:

Έχουμε ένα ανεπτυγμένο σχέδιο για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια για όλους τους Έλληνες. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα για την κατασκευή έργων οδοποιίας με έμφαση την Οδική Ασφάλεια και αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης ύψους περίπου 315 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις οδοποιίας στην Οδική Ασφάλεια που θα απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκησης. Επομένως, δεν έχουμε μόνο την πρόθεση, αλλά και τους πόρους για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε:

Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα συμπράξουμε στην ανάπτυξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε η μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα και να γίνει πραγματικότητα. Στο σημαντικό αυτό έργο του Υπουργείου Μεταφορών, με το οποίο έχουμε άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια μια στενή συνεργασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, θα συνδράμουμε τόσο μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων  και συγχρόνως καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, όσο και μέσα από την αξιολόγηση, τον επανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών για την οδική ασφάλεια.

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Επιστολή 20 επαγγελματιών καλλιτεχνών της πόλης: Μην κρατάτε άλλο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε ομηρεία!

Next Post

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2026
  • Δυτική Μακεδονία: Επιδότηση έως 100% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας – Αιτήσεις από 28 Σεπτεμβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2026
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο
  • Στη 10η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή κατάταξη Webometrics

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr