• Latest

Οι προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κατά την 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής

30 Μαρτίου 2022
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

15 Οκτωβρίου 2026
Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

H Μητρόπολη Γρεβενών απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον 68χρονο ιερέα που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και εκδικητική πορνογραφία κατά της 43χρονης πρώην συντρόφου του και αγιογράφου

15 Οκτωβρίου 2026
Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής

14 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Κίνδυνος για μη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς του Λιβαδερού και άλλων περιοχών της Π.Ε. Κοζάνης από τις αστοχίες του Κτηματολογίου

14 Οκτωβρίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μήνυμα ζωής μέσω… γκράφιτι στα Λύκεια της Σιάτιστας

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μήνυμα ζωής μέσω… γκράφιτι στα Λύκεια της Σιάτιστας

14 Οκτωβρίου 2026
5 τρόποι για να κάνεις πιο πρακτική την κουζίνα σου

5 τρόποι για να κάνεις πιο πρακτική την κουζίνα σου

14 Οκτωβρίου 2026
Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας

Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας

14 Οκτωβρίου 2026
Απατεώνισσες ετών 20 στα Γρεβενά. Τις έπιασαν την ώρα της απάτης

Απατεώνισσες ετών 20 στα Γρεβενά. Τις έπιασαν την ώρα της απάτης

14 Οκτωβρίου 2026
Πρεμιέρα σήμερα για την ετήσια Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών

Πρεμιέρα σήμερα για την ετήσια Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών

14 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «EcoZani Festival» – Πολιτισμός και βιωσιμότητα στο επίκεντρο μιας νέας πρωτοβουλίας για την Κοζάνη

Δήμος Κοζάνης: «EcoZani Festival» – Πολιτισμός και βιωσιμότητα στο επίκεντρο μιας νέας πρωτοβουλίας για την Κοζάνη

14 Οκτωβρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νέα ακαδημαϊκή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Yale University

14 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά η διαδικασία επικαιροποίησης της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών Κιβωτού με στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή τους

Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά η διαδικασία επικαιροποίησης της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών Κιβωτού με στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή τους

14 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κατά την 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, η τρίτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό θέμα το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής   Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ελευθέριος Οικονόμου,   η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του και παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής θέματα:

  • Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,
  • Νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι Βελτιώσεις του ΚΟΚ,
  • Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας,
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,
  • Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας,
  • Νέα Διαδικασία Επιβολής και Είσπραξης Προστίμων

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, η διαδικασία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αναπτύσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, με προοπτική τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων,  αλλά και των ποδηλατών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας για τη συλλογή ασφαλών δεδομένων, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρήστος -Γεώργιος Σκέρτσος σημείωσε τα εξής:

«Η αναβάθμιση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στα αίτια των ατυχημάτων, προκειμένου να εστιάσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο πεδίο. Είναι πολύ σημαντικό το σκέλος της ανανέωσης του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων με τη χρήση ψηφιακών μέσων».

 

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε:

Η ευρεία σημερινή σύσκεψη δείχνει το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης στην προσπάθεια για αναβάθμιση της Οδικής Ασφάλειας. Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι ένα διαρκές “στοίχημα”. Χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες, με στόχο η χώρα μας να δείξει σαφή βελτίωση στο πεδίο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και θυμάτων από τροχαία, αλλά και να βελτιώσουμε το περιβάλλον και τις υποδομές οδικής κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία και είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή δήλωσε:

«Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στην εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

Ο θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας», με την υποενότητα της Οδικής Ασφάλειας και με μέσο την βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, καλλιεργεί δεξιότητες κυκλοφοριακής συνείδησης και ασφαλούς μετακίνησης.

Μέσα από την πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν και να αξιοποιήσουν προγράμματα, εγχειρίδια και οδηγούς για μια ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη υγιούς οδικής συμπεριφοράς, που αρχίζει από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.

Η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια και την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από την εκπαίδευση, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ευοίωνη προοπτική για την ανάπτυξη μιας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο».

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα τόνισε:

«Η καλύτερη οδική ασφάλεια είναι η τήρηση όλων των κανόνων στο δρόμο, η προσεκτική οδήγηση και φυσικά, το να μην καταναλώνουμε αλκοόλ όταν οδηγούμε. Δυστυχώς, ως χώρα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα και το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ συμμετέχουν με όλες τις δυνάμεις τους στην έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε τραυματισμού και την ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Για αυτό το λόγο,  οργανώνουμε σεμινάρια εκπαίδευσης όχι μόνο για διασώστες αλλά και για πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η οδική ασφάλεια και η σωστή περίθαλψη μας αφορά όλους, τα παιδιά μας, του νέους και τους μεγαλύτερους ανθρώπους της χώρας. Η σωστή οδική συμπεριφορά, με προσοχή και σεβασμό στη διατήρηση της ΛΕΑ για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης αντανακλά τον πολιτισμό μας».

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε:

Έχουμε ένα ανεπτυγμένο σχέδιο για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια για όλους τους Έλληνες. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα για την κατασκευή έργων οδοποιίας με έμφαση την Οδική Ασφάλεια και αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης ύψους περίπου 315 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις οδοποιίας στην Οδική Ασφάλεια που θα απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκησης. Επομένως, δεν έχουμε μόνο την πρόθεση, αλλά και τους πόρους για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε:

Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα συμπράξουμε στην ανάπτυξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε η μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα και να γίνει πραγματικότητα. Στο σημαντικό αυτό έργο του Υπουργείου Μεταφορών, με το οποίο έχουμε άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια μια στενή συνεργασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, θα συνδράμουμε τόσο μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων  και συγχρόνως καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, όσο και μέσα από την αξιολόγηση, τον επανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών για την οδική ασφάλεια.

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Επιστολή 20 επαγγελματιών καλλιτεχνών της πόλης: Μην κρατάτε άλλο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε ομηρεία!

Next Post

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή νερού στο Τσοτύλι
  • H Μητρόπολη Γρεβενών απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον 68χρονο ιερέα που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και εκδικητική πορνογραφία κατά της 43χρονης πρώην συντρόφου του και αγιογράφου
  • Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής
  • Καλλιόπη Βέττα: «Κίνδυνος για μη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς του Λιβαδερού και άλλων περιοχών της Π.Ε. Κοζάνης από τις αστοχίες του Κτηματολογίου
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μήνυμα ζωής μέσω… γκράφιτι στα Λύκεια της Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr