• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Οι συνήθειες που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα

22 Ιανουαρίου 2020
Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

8 Αυγούστου 2026
Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

8 Αυγούστου 2026
Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

8 Αυγούστου 2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

8 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Αδιανόητο περιστατικό: Τουρίστας ρώτησε πόσο κοστίζει για να ασελγήσει σε ένα 10χρονο κοριτσάκι

8 Αυγούστου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Στη φυλακή 66χρονος – Αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικη

8 Αυγούστου 2026
Άγιο Όρος: Δόκιμος μοναχός δέχτηκε επίθεση στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Μοναχός μαχαίρωσε εργαζόμενο στη Μονή στον λαιμό και ακόμη έναν μοναχό – Συνελήφθη για απόπειρα φόνου

8 Αυγούστου 2026
Άφησαν 5 ετών παιδί μόνο του σε διαμέρισμα και «πέταξε» όλο το σπίτι στον δρόμο

Δασκάλα χορού κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικους μαθητές της

8 Αυγούστου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: «Κλειδώνει» ως 10 Αυγούστου – Και επιπλέον προϋπόθεση

8 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Τουρισμός για Όλους»: Δύο «κόφτες» προκαλούν αντιδράσεις -Ποιοι μένουν εκτός

8 Αυγούστου 2026
ΦΙΔΙ

Φίδι «επισκέφθηκε» τα Επείγοντα του Νοσοκομείου

8 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι συνήθειες που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αφού πήρατε απόφαση να χάσετε εκείνα τα κιλά που σας ταλαιπωρούν, σειρά έχει να καταφέρετε να μείνετε πιστή στον στόχο σας να τρώτε υγιεινά και μικρότερες ποσότητες. Αρκετά απλό, σωστά;

Ενώ η διαδικασία αδυνατίσματος μπορεί να φαίνεται απλή, στην πραγματικότητα απαιτεί εκ μέρους σας όχι μόνο επιμονή κι υπομονή, αλλά και κάποιες έξυπνες επιλογές, ώστε να αποφύγετε τους παράγοντες που σαμποτάρουν την προσπάθειά σας.

Μάθετε, λοιπόν, ποιες είναι οι συνήθειες που κρατούν τη ζυγαριά κολλημένη και πώς θα απαλλαγείτε από αυτές.

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Αν θέλετε να περιορίσετε την πείνα σας, έχετε πάντα μαζί σας ένα παγούρι με νερό. Πληθώρα ερευνών έχει βρει ότι οι άνθρωποι που πίνουν πολύ νερό στο πλαίσιο μιας δίαιτας, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που πίνουν λιγότερο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πίνοντας νερό πριν το γεύμα, μπορείτε να ενισχύσετε το αδυνάτισμά σας. Σε δύο έρευνες οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα τους έχασαν περισσότερο βάρος, συγκριτικά με εκείνους που δεν ακολουθούσαν αυτή την τακτική.

Το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος. Έχει σίγουρα όμως την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού. Άλλωστε, είναι εντυπωσιακά συνηθισμένο να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, επομένως η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περιορίσει τις ξαφνικές λιγούρες και κατ΄ επέκταση να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση θερμίδων. Ως γνωστόν, η μειωμένη κατανάλωση θερμίδων είναι αυτή που οδηγεί σε μειωμένο βάρος.

Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα ροφήματα, το νερό δεν περιέχει θερμίδες. Ακόμη και τα υγιεινά ροφήματα, όπως ο φυσικός χυμός, τα smoothies και το τσάι με φυσικά γλυκαντικά, προσθέτουν θερμίδες στον οργανισμό. Κάθε φορά, λοιπόν, που επιλέγετε το νερό αντί κάποιο άλλο ρόφημα, εξοικονομείτε θερμίδες.

2. Δεν κοιμάστε αρκετά

Σημαντικά οφέλη κρύβονται σε έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Το να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ σάς βοηθάει να μείνετε διανοητικά υγιής, να επανορθώσετε τη βλάβη που έχει υποστεί το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, να μειώσετε το άγχος και να πετύχετε περισσότερα στη ζωή σας.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η ποσότητα του ύπνου σας μπορεί να είναι το ίδιο σημαντική με τη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Μάλιστα, υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με δυσκολία απώλειας κιλών.

Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο έχουν αυξημένη όρεξη για φαγητό. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει εξαιτίας του αντίκτυπου του ύπνου σε δύο σημαντικές ορμόνες της πείνας, την γκρελίνη και τη λεπτίνη. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας απελευθερώνει περισσότερη γκρελίνη και λιγότερη λεπτίνη, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πείνα και να αυξάνεται η όρεξή σας. Επίσης, η ορμόνη της κορτιζόλης είναι υψηλότερη όταν δεν κοιμάστε αρκετά. Η κορτιζόλη είναι μία ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να αυξήσει την όρεξη για φαγητό.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες. Αυτή η αύξηση στην πρόσληψη θερμίδων συνδέεται με την αυξημένη όρεξη για φαγητό, αλλά και με ανθυγιεινές επιλογές τροφών. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη δραστηριότητα στον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου. Ο μετωπιαίος λοβός είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων και τον αυτοέλεγχο. Επιπλέον, φαίνεται ότι τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου διεγείρονται περισσότερο από το φαγητό όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά. Έτσι, μετά από μια νύχτα περιορισμένου ύπνου είναι πιο πιθανό να ενδώσετε σε μια σακούλα πατατάκια παρά να ελέγξετε την όρεξή σας.

Επιπλέον, έρευνες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, βρήκαν ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη για τρόφιμα με πολλές θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπη. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι παραμένετε περισσότερες ώρες ξύπνια, μπορεί να σας οδηγήσει να τσιμπολογήσετε, ειδικά κατά τις «απαγορευμένες» βραδινές ώρες.

3. Τρώτε πολύ αλάτι

Το αλάτι μπορεί να καταστρέψει την προσπάθειά σας να έχετε μια υγιεινή διατροφή όταν καταναλώνετε περισσότερο από όσο χρειάζεται το σώμα σας.

Το νάτριο προσελκύει και συγκρατεί νερό. Ως αποτέλεσμα, η περίσσεια νατρίου στο σώμα προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει το βάρος σας. Όταν τρώτε πολύ αλάτι, μπορεί να δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει μερικά γραμμάρια. Αντίθετα, όταν μειώνετε σημαντικά την πρόσληψη αλατιού, θα χάνετε λίγο βάρος, καθώς το σώμα σας αποβάλλει το νερό που διατηρούσε. Το βάρος που χάνετε, ωστόσο, ανακτάται μόλις αρχίσετε πάλι να τρώτε φαγητά με πολύ αλάτι.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε περίπου 5-6 γραμμάρια αλάτι ημερησίως και να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε για την ένδειξη «χαμηλό σε νάτριο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι».

Πηγή:vita.gr

Tags: ΔΙΑΙΤΑ
Previous Post

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Next Post

Οι οκτώ λόγοι που χάνεται η λίμπιντο

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Οι οκτώ λόγοι που χάνεται η λίμπιντο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video
  • Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο
  • Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας
  • Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό
  • Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr