• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Οι τρεις τρόποι που μας προστατεύουν τα εμβόλια από ανθεκτικά μικρόβια

12 Δεκεμβρίου 2019
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Πέρασε από τον Βατόλακκο ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Τα αποτελέσματα

10 Οκτωβρίου 2026
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων

10 Οκτωβρίου 2026
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά

Ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων με θέμα «Η Ζωή με τα Ζώα Συντροφιάς»

10 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2026
Το Ξινό Νερό απειλείται: Φωτοβολταϊκό 60MW με μπαταρίες εντός της Ζώνης ΠΟΠ;

Μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ των κατοίκων του Ξινού Νερού ενάντια στην εγκατάσταση Μεγα- Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο χωριό τους

10 Οκτωβρίου 2026
Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

«Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Αγαπημένα και εμβληματικά τοπόσημα της Κοζάνης «μεταμορφώνονται» σε θεατρική σκηνή

Δήμος Κοζάνης: Αγαπημένα και εμβληματικά τοπόσημα της Κοζάνης «μεταμορφώνονται» σε θεατρική σκηνή

10 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου η συνάντηση με την εταιρεία «enaon EDA» – Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών

Δήμος Καστοριάς: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου η συνάντηση με την εταιρεία «enaon EDA» – Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών

10 Οκτωβρίου 2026
Στις Πρέσπες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για την πολιτιστική κληρονομιά

Στις Πρέσπες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για την πολιτιστική κληρονομιά

10 Οκτωβρίου 2026
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U17 η Δήμητρα Καρπόζηλου

Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U17 η Δήμητρα Καρπόζηλου

9 Οκτωβρίου 2026
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Γρεβενά πόλη του μανιταριού. Να την ξαναβα στις ράγεςλουμε

9 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τρεις τρόποι που μας προστατεύουν τα εμβόλια από ανθεκτικά μικρόβια

sierafm by sierafm
12 Δεκεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
7
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει πως αν κάθε παιδί εμβολιάζονταν για στρεπτόκοκκο θα μειώνονταν η χρήση αντιβιοτικών κατά 11 εκατομμύρια ημερησίως.

Τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία είναι και πάλι απόλυτα. Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού αποτελούν το τρίτο αίτιο θνησιμότητας παγκοσμίως καθώς τα αντιβιοτικά που υπάρχουν δεν μπορούν να νικήσουν τις επιπλοκές. Ο εμβολιασμός ενδείκνυται λοιπόν ως η καλύτερη θωράκιση του οργανισμού για μια ακόμη φορά. Μάλιστα, πέρα από την προστασία από τις λοιμώξεις ο αντιγριπικός και κατά του πνευμονιοκόκκου εμβολιασμός μπορεί επίσης να μειώσει την αντοχή σε ανθεκτικά μικρόβια με 3 τρόπους.

Ειδικότερα η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επισημαίνει τα εξής σχετικά με τους τρόπους προστασίας:

• Τα υπάρχοντα εμβόλια μπορούν να προλάβουν λοιμώξεις που η θεραπεία τους θα απαιτούσε αντιμικροβιακά φάρμακα

• Τα υπάρχοντα εμβόλια μπορούν να μειώσουν τις ιογενείς λοιμώξεις, που συχνά εσφαλμένα θεραπεύονται με αντιβιοτικά και οι οποίες μπορεί επίσης να προδιαθέσουν σε δευτεροπαθείς λοιμώξεις που χρειάζονται αντιβιοτική θεραπεία.

• Η ανάπτυξη και χρήση νέων ή βελτιωμένων εμβολίων μπορεί να προλάβει νοσήματα που καθίσταται δύσκολη η θεραπεία τους ή δεν μπορούν να θεραπευθούν λόγω αντιμικροβιακής αντοχής.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι, αν κάθε παιδί εμβολιαζόταν με το εμβόλιο κατά του Streptococcus pneumoniae θα αποτρεπόταν η χρήση αντιβιοτικών 11 εκατομμυρίων ημερών ετησίως. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτεί κανείς ότι ο Π.Ο.Υ. κατατάσσει τον πνευμονιόκοκκο μεταξύ των 12 πιο σημαντικών ανθεκτικών βακτηρίων παγκοσμίως για τα οποία χρειάζονται επειγόντως νέες θεραπείες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ακόμη ότι, μπορεί ο εμβολιασμός να έχει βοηθήσει την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από νοσήματα που είχαν οδηγήσει σε εκατομμύρια θανάτους (πχ από ευλογιά, πολιομυελίτιδα κ.λπ.), όμως ο πλημμελής εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε επανεμφάνιση κάποιων σπάνιων τώρα νοσημάτων όπως διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, παρωτίτιδα και ιλαρά.

Επισημαινεται ότι, από τον Αύγουστο 2019, σε τέσσερις χώρες επανεμφανίστηκε ιλαρά (Αλβανία, Τσεχία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) . Η δε επανεμφάνιση της διφθερίτιδας στην Ελληνική κοινωνία αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα «εξαφανισμένης» νόσου δείχνοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη σχολαστικότητα όσον αφορά στον εμβολιασμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το κρούσμα διφθερίτιδας προκάλεσε και μια ενδοκομματική παραφωνία στην ΝΔ, καθώς χθες ο Βουλευτής του κόμματος κύριος Βασίλης Οικονόμου με ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας κ. Βασίλης Κικίλια, του ζητά να τοποθετηθεί σχετικά με το αν σκοπεύει το Υπουργείο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εμβόλια έτσι ώστε να μην έχουμε περαιτέρω νέα κρούσματα ασθενειών.

Όπως εξηγεί ο κ. Οικονόμου: «Ένεκα του αναπάντεχου της επανεμφάνισης κρούσματος διφθερίτιδος μετά από αρκετές δεκαετίες, ανακύπτει εκ νέου το ζήτημα της εμβολιαστικής κάλυψης και των ενηλίκων. Ως γνωστόν η ανοσιακή επάρκεια μετά τον τελευταίο εμβολιασμό που θεωρητικά γίνεται μεταξύ 11 και 12 ετών, διαρκεί για 10 έτη και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δεκαετία της ενήλικης ζωής. Έως και προ περίπου 2 ετών κυκλοφορούσε το εμβόλιο DTvax το οποίο πλέον είναι σε απόλυτη έλλειψη. Εξίσου σημαντικό ζήτημα επίσης αποτελεί η απόλυτη έλλειψη, από τουλάχιστον 3 ετών, του εμβολίου Tdap (Τετάνου, διφθερίτιδος, ακυτταρικό κοκύτη). Το εμβόλιο αυτό, όπως ορίζεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας πρέπει να χορηγείται σε κάθε κύηση στις έγκυες γυναίκες κατά προτίμηση από την 27η έως την 36η εβδομάδα κύησης, καθώς και σε ανεμβολίαστες λεχωΐδες, ανεξάρτητα από το διάστημα που μεσολάβησε από προηγούμενο εμβολιασμό. Ο μη εμβολιασμός θέτει τα νεογέννητα σε πολύ υψηλό κίνδυνο νόσησης από κοκκύτη. Εξαιτίας της ελλείψεως αυτής τα τελευταία τουλάχιστον 4 έτη η μεγάλη πλειονότητα των εγκύων δεν εμβολιάζεται και μια μικρή μειοψηφία εμβολιάζεται με το τετραδύναμο εμβόλιο Boostrix, το οποίο όμως περιέχει και αδρανοποιημένο τμήμα για την πολυομυελίτιδα (IPV) που επισήμως δεν υπάρχει οδηγία που να το επιτρέπει».

Πηγή:News247.gr
Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης , Λάζαρου Μαλούτα, με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο

Next Post

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μεσόβουνο Εορδαίας

Next Post
ΚΚΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μεσόβουνο Εορδαίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γ Εθνική: Πέρασε από τον Βατόλακκο ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Τα αποτελέσματα
  • Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων
  • Ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, για την προστασία και την ευζωία των ζώων με θέμα «Η Ζωή με τα Ζώα Συντροφιάς»
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της Μακεδονίας
  • Μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ των κατοίκων του Ξινού Νερού ενάντια στην εγκατάσταση Μεγα- Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο χωριό τους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr