• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Οι χειρότερες τροφές για το βράδυ. Μάθετε ποιες είναι!

19 Απριλίου 2019
Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του!

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του!

16 Απριλίου 2026
Η μαγεία της Disney πλημμυρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Η μαγεία της Disney πλημμυρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

16 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Διάλεξη με θέμα τη Nευροεκπαίδευση

Σιάτιστα: Διάλεξη με θέμα τη Nευροεκπαίδευση

16 Απριλίου 2026
Φλώρινα:  Ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Φλώρινα: Ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

16 Απριλίου 2026
10 χρόνια ΠΕΛΕΚΟΝ – Μέρες Γιορτών Βοΐου (27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2026)

10 χρόνια ΠΕΛΕΚΟΝ – Μέρες Γιορτών Βοΐου (27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2026)

16 Απριλίου 2026
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Λιτανεία της Iερής Eικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας

16 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Κανονικά η λαϊκή αγορά στο Τσοτύλι 

Δήμος Βοΐου: Την Τρίτη 21 Απριλίου η Λαϊκή Αγορά στη Νεάπολη

16 Απριλίου 2026
Πένθος

Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα

16 Απριλίου 2026
ασεπ

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για 2.500 μόνιμες προσλήψεις για απόφοιτους Λυκείου

16 Απριλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στην Εντατική από μηνιγγίτιδα 30χρονη

16 Απριλίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Φυλακισμένος έστησε κομπίνα πίσω από τα κάγκελα και πήρε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ!

16 Απριλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Την βίαζε 8 χρόνια ο θείος της! Ξεκίνησε από όταν ήταν μόλις 5 ετών!

16 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι χειρότερες τροφές για το βράδυ. Μάθετε ποιες είναι!

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το βράδυ.

Συχνά δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε επειδή νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ, αφού έχουμε φάει δύσπεπτες τροφές που με τη σειρά τους δεν μας επιτρέπουν να ξεκουραστούμε σωστά ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με σωστά επίπεδα ενέργειας. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το βράδυ.

Η καθημερινή μας διατροφή συνδέεται άμεσα με την υγεία μας. Με κατάλληλη διατροφή έχουμε γενικά καλύτερη υγεία. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώμε και σε τι ποσότητα ώστε να αποφύγουμε μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό μας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται ορισμένες θρεπτικές τροφές για να λειτουργήσει σωστά, αλλά είναι απίστευτα σημαντικό να τις τρώμε τις ενδεδειγμένες ώρες της ημέρας. Οι λειτουργίες του σώματός μας είναι διαφορετικές ανάλογα με την ώρα και έτσι θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να τρώμε και πότε.

Οι χειρότερες τροφές για να τρώτε προτού πέσετε για ύπνο

  • Το βράδι και τη νύχτα πρέπει να αποφεύγουμε τα ζυμαρικά σε κάθε μορφή επειδή θα μετατραπούν σε λίπος κατά την πέψη, θα προκαλέσουν φούσκωμα και θα αυξήσουν τα επίπεδα του ζαχάρου, κάτι που θα οδηγήσει σε αϋπνίες και θα σας κάνει να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε.
  • Τα δημητριακά θεωρούνται, λανθασμένα, ελαφρύ γεύμα αλλά πρέπει να θυμάστε ότι έχουν πολλά σάκχαρα και έτσι κάνουν δύσκολο τον ύπνο. Εάν σκοπεύετε να τρώτε δημητριακά για βραδινό, διαλέξτε ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε κομμάτια φρούτου.
  • Αποφύγετε τις τροφές με πολλά καρυκεύματα, ιδιαίτερα σκόρδο και μπαχαρικά. Αυτές οι τροφές μπορούν να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, να δυσκολέψουν τη σωστή πέψη και να σας χαλάσουν τον ύπνο.
  • Η σοκολάτα περιέχει θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν τη διάθεση και δίνουν ενέργεια στο σώμα, μειώνοντας την ανάγκη για ξεκούραση.
  • Όταν τρώτε παγωτό το βράδι, μετατρέπεται αυτόματα σε λίπος και έτσι βάζετε κιλά. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα του παγωτού σε λιπαρά και ζάχαρη θα επιβραδύνει την πέψη και θα αυξήσει την δραστηριότητα του εγκεφάλου, κάτι που θα σας κρατήσει ξάγρυπνους.

Οι χειρότερες τροφές για το βράδυ

  • Οι τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά, όπως τα τηγανητά, προκαλούν διαταραχές και ενοχλήσεις στον ύπνο επειδή είναι βαριές και δύσπεπτες.
  • Για βαθύ και ξεκούραστο ύπνο, το σώμα χρειάζεται να ξεκουραστεί από τις δραστηριότητες της ημέρας. Σας συστήνουμε να αποφεύγετε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες το βράδυ διότι αυξάνουν την ενέργεια του οργανισμού και δυσκολεύουν την ανάπαυση.
  • Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη είναι η κύρια αιτία της αϋπνίας. Πολλοί δεν γνωρίζουν όμως ότι η καφεΐνη παραμένει στο σώμα για 8 με 10 ώρες, δίνοντας ενέργεια και κρατώντας μας ξύπνιους. 
  • Παρόλο που τα οινοπνευματώδη ποτά μας βοηθούν να πέσουμε για ύπνο, έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου, αφού διαταράσσουν τον κιρκάδιο ρυθμό και προκαλούν ενοχλήσεις στον ύπνο.
  • Το κόκκινο κρέας είναι γεμάτο πρωτεΐνες και λιπαρά τα οποία ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει, κάτι που κρατάει απασχολημένο το σώμα, που προσπαθεί να χωνέψει αυτές τις τροφές. Αν τρώτε τέτοιες τροφές το βράδι μπορείτε να προκαλέσετε στομαχικές ενοχλήσεις όπως κράμπες και σπασμούς, που θα σας δυσκολέψουν σίγουρα να κοιμηθείτε καλά.

Σας συστήνουμε να αποφεύγετε τις παραπάνω τροφές για τουλάχιστον δύο ώρες προτού πέσετε για ύπνο. Τη νύχτα το σώμα δε χρειάζεται τροφή διότι ξεκουράζεται και δεν χρειάζεται να έχει όση ενέργεια απαιτούν οι περισσότερες δραστηριότητες της ημέρας.

Επίσης μην ξεχνάτε να φροντίζετε πάντα να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα επειδή το σώμα σας τις χρειάζεται για να διώξει τις τοξίνες και να φορτίσει τις μπαταρίες του. Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για το βράδυ!

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΦΑΓΗΤΟ
Previous Post

ΚΚΕ: Δωρεάν-ελεύθερα διόδια και μειωμένα εισιτήρια σε πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους για τη μετακίνηση των πολιτών τις γιορτές του Πάσχα.

Next Post

Γιατί ένας έφηβος έχει άγχος ή κατάθλιψη;

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ

Γιατί ένας έφηβος έχει άγχος ή κατάθλιψη;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του!
  • Η μαγεία της Disney πλημμυρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων
  • Σιάτιστα: Διάλεξη με θέμα τη Nευροεκπαίδευση
  • Φλώρινα: Ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών
  • 10 χρόνια ΠΕΛΕΚΟΝ – Μέρες Γιορτών Βοΐου (27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2026)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr