• Latest

Οι 10 κοστολογημένοι άξονες έργων και δράσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης που ζητά η ΚΕΔΕ

23 Φεβρουαρίου 2021
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Ειδικό Ασφαλιστικό Καθεστώς στη Δυτική Μακεδονία ζήτησε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης. Βίντεο

4 Αυγούστου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συλλυπητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

4 Αυγούστου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Πανήγυρις εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας 5 & 6 Αυγούστου 2026

4 Αυγούστου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη προετοιμασίας

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη προετοιμασίας

4 Αυγούστου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Γουνοποιών – Γουνεμπόρων Σιάτιστας για τον Παναγιώτη Τσιάλτα

4 Αυγούστου 2026
Επίσκεψη του Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στους οργανισμούς CARE4ALL ΑΜΚΕ και INGENIA IKE στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη του Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στους οργανισμούς CARE4ALL ΑΜΚΕ και INGENIA IKE στη Θεσσαλονίκη

4 Αυγούστου 2026
Καστοριά: Οδοιπορικό της υπουργού Πολιτισμού σε μνημεία της πόλης

Καστοριά: Οδοιπορικό της υπουργού Πολιτισμού σε μνημεία της πόλης

4 Αυγούστου 2026
Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά

4 Αυγούστου 2026
Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Δρυοβούνου.  Το πρόγραμμα εορτασμού

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Δρυοβούνου. Το πρόγραμμα εορτασμού

4 Αυγούστου 2026
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, της “Ομάδας Τέχνης Τσοτυλίου”‘. Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, της “Ομάδας Τέχνης Τσοτυλίου”‘. Φωτογραφίες

4 Αυγούστου 2026
MeatManagers: H νέα ψηφιακή πλατφόρμα της SAGGEL για την αγορά κρέατος και ζωικού κεφαλαίου

MeatManagers: H νέα ψηφιακή πλατφόρμα της SAGGEL για την αγορά κρέατος και ζωικού κεφαλαίου

4 Αυγούστου 2026
Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»: Ο κύκλος της παράδοσης

Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»: Ο κύκλος της παράδοσης

4 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 κοστολογημένοι άξονες έργων και δράσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης που ζητά η ΚΕΔΕ

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συγκεκριμένες προτάσεις , με δράσεις και έργα που είναι ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και κοστολογημένα και μπορούν να συμβάλλουν στην ουσιαστική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας , έχει καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ ) για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα έχει προτείνει οριζόντιες δράσεις που στόχο έχουν τόσο την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων όσο και την αποκέντρωση.
Είναι ένα σχέδιο που αναδεικνύει, τονίζει η ΚΕΔΕ , την εξωστρέφεια και το σύγχρονο πρόσωπο της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που πιστεύει στον εαυτό της και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι Δήμοι .
Επίσης υπογραμμίζει ότι αποτελεί τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην εθνική προσπάθεια, σε συνδυασμό με μια σειρά από απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση (αλλαγή του νόμου για τις προμήθειες, διοικητική μεταρρύθμιση, κλπ ), θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.
Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ
Οι άξονες έργων και δράσεων , που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ είναι οι εξής :
– Τη λειτουργία στα επόμενα χρόνια, ψηφιακών δήμων και έξυπνων πόλεων, μέσα από την επιθετική προώθηση της ψηφιακής σύγκλισης και της ψηφιακής διασύνδεσης όλων των κρατικών υπηρεσιών, ως απαραίτητο στοιχείο εκσυγχρονισμού, που θα υιοθετούν όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στην καθημερινή λειτουργία των δημοτικών μας υπηρεσιών, ώστε να εξυπηρετούμε άμεσα, με χαμηλό κόστος και εξ αποστάσεως τους πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία κι άσκοπες μετακινήσεις. Με έξυπνες εφαρμογές που θα καθιστούν την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη.
– Την ενίσχυση της εξωστρέφειας, μέσω της ανάδειξης των τοπικών συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε πολλαπλασιαστές ισχύος της εθνικής μας οικονομίας.
– την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση σε μόνιμη βάση των τοπικών εισοδημάτων και κατ’ επέκταση, του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.
– Την ανάδειξη της Αυτοδιοίκησης σε πρωταγωνιστή όσον αφορά την υιοθέτηση “πράσινων πολιτικών” και την αξιοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και των πόλεων μας, που όχι μόνον προστατεύουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας, αλλά θα μας επιτρέπουν να εξοικονομήσουμε πολύτιμους πόρους, που θα τους κατευθύνουμε σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης για το σύνολο των οχημάτων που διαθέτουν σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας, θα έδινε ώθηση σε εθνικό επίπεδο στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον τομέα αυτό.
– Την προώθηση σύγχρονων μοντέλων διαχείρισης των απορριμμάτων με προτεραιότητα στην ανακύκλωση αλλά και την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων, με δημιουργία σύγχρονων υποδομών, με προτεραιότητα τα νησιά, αγορά σύγχρονου εξοπλισμού από τους δήμους αλλά και οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης κι ενεργοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης νέων συνηθειών.
– Την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, μέσα από την υλοποίηση έργων που καθιστούν τις υποδομές των πόλεων μας ασφαλέστερες για τη ζωή τους.
– Την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου πολιτικής προστασίας, με διαδημοτικά επιχειρησιακά κέντρα, σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής, που θα προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
– Την παροχή κινήτρων για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας και την ενίσχυση των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, σε συνδυασμό με τις νέες υποδομές που αποκτά η χώρα (νέοι οδικοί άξονες, λιμάνια, σιδηροδρομικά δίκτυα, κλπ).
– Την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων (φυσικού αερίου, ύδρευσης, οπτικών ινών) σε όλη τη χώρα, σε κάθε δήμο.
– Τη μόχλευση ακόμη περισσοτέρων πόρων, μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα.
Τηλεδιάσκεψη-ενημέρωση δήμων
Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει την παρουσίαση του προγράμματος του ΥΠΕΝ για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2021. Στόχος της συνάντησης που θα γίνει ανά ομάδες όλων των Δήμων της χώρας είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση ως προς τους άξονες και τις επιλέξιμες δράσεις του προγράμματος με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους μέχρι την επίσημη έναρξη των σχετικών προσκλήσεων.

Πηγή: news-ta.gr

Tags: ΚΕΔΕ
Previous Post

Πότε θα «ξεμπλοκάρει» η μετακίνηση εκτός νομού

Next Post

Λιγότεροι εισακτέοι στα κεντρικά ΑΕΙ

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Λιγότεροι εισακτέοι στα κεντρικά ΑΕΙ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ειδικό Ασφαλιστικό Καθεστώς στη Δυτική Μακεδονία ζήτησε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης. Βίντεο
  • Συλλυπητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
  • Πανήγυρις εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας 5 & 6 Αυγούστου 2026
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη προετοιμασίας
  • Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Γουνοποιών – Γουνεμπόρων Σιάτιστας για τον Παναγιώτη Τσιάλτα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr