Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας ή πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε.
Υπάρχουν ορισμένα λάθη που κατά καιρούς κάνουν οι άνθρωποι όταν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Για παράδειγμα, όταν ένας ασθενής μιλάει άσχημα στον γιατρό, τον απειλεί ή αδιαφορεί για τις συμβουλές του, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες ο γιατρός να κάνει λάθος στη διάγνωσή του.
Η επίσκεψη στον γιατρό είναι καίριας σημασίας και δεν σηκώνει λάθη.
Στην επόμενη επίσκεψή σας στον γιατρό ή στο νοσοκομείο, μην ξεχάσετε τους παρακάτω 8 βασικούς κανόνες, όπως διαβάσαμε στο Reader’s Digest:
1. Μην καλείτε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης από το κινητό σας
Eκείνος που καλεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να δώσει ακριβή στοιχεία για το όνομά του, την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας του. Θα πρέπει επίσης να περιγράψει, κατά το δυνατόν, το έκτακτο συμβάν που αντιμετωπίζει. Οταν η κλήση γίνεται από το σταθερό τηλέφωνο είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί η τοποθεσία του ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη και η βοήθεια να έρθει άμεσα.
2. Μην οδηγείτε εσείς όταν έχετε πρόβλημα υγείας
Αν δεν αισθάνεστε καλά και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να οδηγήσετε εσείς για να πάτε στο νοσοκομείο ή στον γιατρό. Ζητήστε καλύτερα από κάποιο οικογενειακό ή φιλικό σας πρόσωπο να σας πάει εκείνος.
3. Δεν γνωρίζετε τα φάρμακα παίρνετε
Αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να γνωρίζετε με λεπτομέρειες ποια φάρμακα είναι, και τη δοσολογία σας.
4. Λέτε ψέματα στον γιατρό σας
Μην σκέφτεστε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε και μιλήστε ελεύθερα για το πρόβλημα υγείας σας. Ορισμένα πράγματα είναι άβολα για να τα συζητήσετε, αλλά πρέπει να το κάνετε. Κανείς δεν πρόκειται να σας κρίνει και ο γιατρός σας θα μπορέσει να κάνει καλύτερα την δουλειά του.
5. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε τον γιατρό
Πολλές φορές γίνονται παρανοήσεις όταν οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς τους έχει πει ο γιατρός τους. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε. Δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα.
6. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που έχουν λήξει
7. Μην σταματάτε την φαρμακευτική σας αγωγή επειδή νιώθετε καλύτερα
8. Μην συμβουλεύεστε το Google
Πολλοί άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας ψάχνουν στο διαδίκτυο γι΄ αυτό και πανικοβάλλονται. Ρωτήστε καλύτερα τον γιατρό σας και μην χάνετε άδικα τον χρόνο σας διαβάζοντας πράγματα που ίσως δεν σας αφορούν.
Πηγή:bovary.gr