• Latest
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»

4 Οκτωβρίου 2025
10 χρόνια ΠΕΛΕΚΟΝ – Μέρες Γιορτών Βοΐου (27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2026)

Μέρες Γιορτών Βοΐου Πέλεκον- 10 χρόνια

3 Μαΐου 2026
Κυριακή 3 Μαΐου με χιονάκι στον Πεντάλοφο. Βίντεο

Κυριακή 3 Μαΐου με χιονάκι στον Πεντάλοφο. Βίντεο

3 Μαΐου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Τα δικαιολογητικά για την αποζημίωση των 350 ευρώ

3 Μαΐου 2026
πυροσβεστικη φωτια

Καστοριά: Τραυματίστηκε 15χρονος από έκρηξη σε σπίτι – Σε εξέλιξη έρευνες

3 Μαΐου 2026
καιρος

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού: Τέλος τα χιόνια και το κρύο – Πότε επιστρέφει η άνοιξη

3 Μαΐου 2026
ηλικιωμένοι

Σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένης που έπασχε από άνοια από 67χρονη Βουλγάρα – Την έδερνε καθημερινά

3 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Έκλεψε ενοικιαζόμενο ηλεκτρικό πατίνι και κατέληξε στο Τμήμα!!

«Κούρσες» θανάτου στους δρόμους με ηλεκτρικά πατίνια – Πάνω από 150 παιδιά στα νοσοκομεία από ατυχήματα

3 Μαΐου 2026
ηλικιωμένοι

«Δώσε 2.000 ευρώ αλλιώς θα πετάξω τη μάνα σου στα σκουπίδια» – Η απειλή που αποκάλυψε το παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

3 Μαΐου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Κυπελλούχος η Κοζάνη στα πέναλτι. Βίντεο με τα πέναλτι

ΕΠΣ Κοζάνης: Κυπελλούχος η Κοζάνη στα πέναλτι. Βίντεο με τα πέναλτι

2 Μαΐου 2026
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο αυτοκινητόδρομο που θα ενώσει την Αθήνα με τη Μακεδονία -Πότε θα παραδοθεί

2 Μαΐου 2026
μωβ μέδουσες

Επέστρεψαν οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες: Τι να προσέχουμε

2 Μαΐου 2026
παιδι

Ώρες αγωνίας για βρέφος 19 μηνών

2 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»

sierafm by sierafm
4 Οκτωβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα
0
SHARES
85
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου (όπως στην ομιλία μου στις 24/7/2025 στην Ολομέλεια της Βουλής) έχω υπογραμμίσει πως οι τραπεζικές υπηρεσίες εμπεριέχουν στη φύση τους στοιχεία υπηρεσίας κοινής ωφέλειας. Συνεπώς, οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργούν σαν “κράτος εν κράτει”. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να τις παρακολουθεί ως παρατηρητής “με σταυρωμένα χέρια” να αθροίζουν κέρδη και να μοιράζουν διθυραμβικά μερίσματα από τον τραπεζικό αποκλεισμό τοπικών κοινωνιών, από παράλογες χρεώσεις και από τρομερές διαφορές επιτοκίων χορήγησης και κατάθεσης. Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να απαντά πως «δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων»! Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να μπει τέλος στην απόλυτη κυριαρχία των τραπεζών, το Κράτος οφείλει να πάρει “το πάνω χέρι” και να υποχρεωθούν οι συστημικές τράπεζες να μοιραστούν το “βάρος” κάλυψης της περιφέρειας με τραπεζικές υπηρεσίες, με σεβασμό στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός “έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να τις σώσει».

Τα ανωτέρω επισημαίνει -για πολλοστή φορά- ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή άμεσα, όταν έλαβε χθες τη διαβίβαση της ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με το ψήφισμα διαμαρτυρίας και κατηγορηματικής αντίθεσης σε οποιαδήποτε πιθανή μεταβολή λειτουργίας του μοναδικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια.

Ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παραθέτοντας στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών αναλυτική τεκμηρίωση ως προς τη σημασία του υποκαταστήματος για τους κατοίκους και την τοπική επιχειρηματικότητα, διεκδικεί ξεκάθαρα από την Κυβέρνηση:

– Συγκεκριμένες ενέργειες για να διασφαλισθεί η αποτροπή είτε πλήρους κλεισίματος του υποκαταστήματος, είτε μεταβολής της λειτουργίας του με υποβάθμιση/μείωση των παρεχόμενων από αυτό τραπεζικών υπηρεσιών, ή ακόμα και μετατροπής του σε ATM.

– Πρωτοβουλίες για να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας των τραπεζών σαν “κράτος εν κράτει” ενάντια στην ομόφωνη θέληση των τοπικών κοινωνιών, πόσω μάλλον στη Δυτική Μακεδονία που βιώνει απελπιστικές συνθήκες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στους κατοίκους του Δήμου Σερβίων, εξαιτίας του ενδεχομένου είτε να κλείσει πλήρως το μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου, είτε να μεταβληθεί η λειτουργία του με υποβάθμιση/μείωση των παρεχόμενων από αυτό τραπεζικών υπηρεσιών, ή ακόμα και να μετατραπεί σε ATM, εξέλιξη η οποία απαιτείται να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και κατηγορηματικής αντίθεσης σε οποιαδήποτε πιθανή μεταβολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. Επισυνάπτεται η αριθμ. 78/2025 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μου διαβιβάστηκε με το αριθμ. 6889/3.10.2025 έγγραφο του Δημάρχου.

Το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, όπως ομόφωνα τονίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δεδομένης της δυσκολίας και επικινδυνότητας μετάβασης σε υποκαταστήματα εκτός Δήμου. Επιπρόσθετα, οι ιδιαιτερότητες του Δήμου -όπως το ορεινό ανάγλυφο, οι μεγάλες αποστάσεις των χωριών από το κέντρο του Δήμου και κατ’ επέκταση από την πρωτεύουσα του νομού, η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού που δυσχεραίνει τη χρήση ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών και η περιορισμένη συγκοινωνιακή διασύνδεση- καθιστούν το ενδεχόμενο κλείσιμο εξαιρετικά επιβαρυντικό. Επιπλέον, προκαλείται τεράστιο πρόβλημα αφενός μεν στις τοπικές επιχειρήσεις που καθημερινά εκτελούν πληθώρα συναλλαγών μέσω του υποκαταστήματος, αφετέρου στον ίδιο τον Δήμο Σερβίων που αποτελεί σημαντικό εταιρικό πελάτη της Εθνικής Τράπεζας.

Δεδομένου ότι το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος ή η μείωση των παρεχόμενων από αυτό τραπεζικών υπηρεσιών αποτελεί άμεση υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων, ιδίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και πλήγμα στον τοπική επιχειρηματικότητα. Αφορά μάλιστα έναν τόπο που έχει ήδη υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες της καταστροφικής επιλογής του κ. Μητσοτάκη να επιβάλει την τροχάδην απολιγνιτοποίηση, με τραγικές επιπτώσεις και αρνητικές πρωτιές σε κρίσιμους δείκτες, όπως η πληθυσμιακή συρρίκνωση και όλα όσα εκτενώς έχω τεκμηριώσει στην Αιτιολογική Έκθεση της αριθμ. 306/30/22.1.2025 Τροπολογίας μου «Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία».

Δεδομένου ότι σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου (όπως στην ομιλία μου στις 24/7/2025 στην Ολομέλεια της Βουλής) έχω υπογραμμίσει πως οι τραπεζικές υπηρεσίες εμπεριέχουν στη φύση τους στοιχεία υπηρεσίας κοινής ωφέλειας. Συνεπώς, οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργούν σαν “κράτος εν κράτει”. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να τις παρακολουθεί ως παρατηρητής “με σταυρωμένα χέρια” να αθροίζουν κέρδη και να μοιράζουν διθυραμβικά μερίσματα από τον τραπεζικό αποκλεισμό τοπικών κοινωνιών, από παράλογες χρεώσεις και από τρομερές διαφορές επιτοκίων χορήγησης και κατάθεσης. Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να απαντά σε αντίστοιχες Ερωτήσεις για άλλες περιοχές της Χώρας πως «δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων»! Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να μπει τέλος στην απόλυτη κυριαρχία των τραπεζών, το Κράτος οφείλει να πάρει “το πάνω χέρι” και να υποχρεωθούν οι συστημικές τράπεζες να μοιραστούν το “βάρος” κάλυψης της περιφέρειας με τραπεζικές υπηρεσίες, με σεβασμό στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός “έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να τις σώσει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Επιβεβαιώνετε το αρνητικό ενδεχόμενο είτε πλήρους κλεισίματος του μοναδικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Σερβίων, είτε μεταβολής της λειτουργίας του με υποβάθμιση/μείωση των παρεχόμενων από αυτό τραπεζικών υπηρεσιών, ή ακόμα και μετατροπής του σε ATM;

2) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να διασφαλίσετε την αποτροπή του ανωτέρω ενδεχομένου, ώστε να μην υποστεί ακόμα ένα πλήγμα η ζωή των κατοίκων και η τοπική επιχειρηματικότητα;

3) Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας των τραπεζών σαν “κράτος εν κράτει” ενάντια στην ομόφωνη θέληση των τοπικών κοινωνιών, πόσω μάλλον στη Δυτική Μακεδονία που βιώνει απελπιστικές συνθήκες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣΤΡΑΠΕΖΑ
Previous Post

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra

Next Post

Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός

Next Post
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μέρες Γιορτών Βοΐου Πέλεκον- 10 χρόνια
  • Κυριακή 3 Μαΐου με χιονάκι στον Πεντάλοφο. Βίντεο
  • Πανελλαδικές: Τα δικαιολογητικά για την αποζημίωση των 350 ευρώ
  • Καστοριά: Τραυματίστηκε 15χρονος από έκρηξη σε σπίτι – Σε εξέλιξη έρευνες
  • Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού: Τέλος τα χιόνια και το κρύο – Πότε επιστρέφει η άνοιξη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr