• Latest

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Κωστή Πολύζο. Σαν σήμερα τον δολοφόνησαν.

18 Φεβρουαρίου 2019
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

16 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16 Μαΐου 2025
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σκόπιμη καθυστέρηση, από τον κ. Αμανατίδη, στην υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία ήταν δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη

16 Μαΐου 2025
σχολειο

Στο πειθαρχικό 2.500 εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν ή εμπόδισαν την αξιολόγησή τους

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Κωστή Πολύζο. Σαν σήμερα τον δολοφόνησαν.

sierafm by sierafm
18 Φεβρουαρίου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
191
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Όταν μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο παιδιά, δεν τα φέρνει για καπρίτσιο, τα αγαπάει» – δήλωνε πριν από χρόνια στο «Τούνελ» η μάνα του Κωστή Πολύζου που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της και πατριό του, για τη δολοφονία του!

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, εκείνη τη νύχτα της καταιγίδας,  χάθηκαν τα ίχνη του μόλις 23 χρόνων τότε Κωστή Πολύζου στην Σιάτιστα Κοζάνης.  Η μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου παρουσιαζόταν στο «Τούνελ» ως μια δυστυχισμένη μάνα, που ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της και ζητούσε  από τον κόσμο να την βοηθήσει «για να βρει τον Κωστή της».

Μετά από επτά μήνες ένας κυνηγός  εντόπισε εντελώς τυχαία τη σορό του και μάλιστα στο κτήμα του πατριού του, στη θέση Πασά Γεφύρι στα όρια των νομών Γρεβενών-Κοζάνης. Δεν ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να κατασπαράξουν το πτώμα του Κωστή. Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 2011.

Από τότε ξεκίνησε ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνίστρια τη μάνα του νεκρού νέου. Τη μάνα που βιάστηκε να θάψει τον γιο της μακριά από τον τόπο του, στην «ξένη» για όλους  Ελευσίνα. Τη μάνα που στην προσπάθειά της να κρατήσει επτασφράγιστο το  αποτρόπαιο μυστικό τους, δεν δίστασε να αναγκάσει τον 12χρονο γιο της και ετεροθαλή αδελφό του Κωστή,  να ψευδομαρτυρήσει.

«Χρησιμοποίησαν σαν ψευδομάρτυρα το ανήλικο παιδί τους. Το έβαλαν να διαβάσει ένα ποιηματάκι για να το πει και να τους φτιάξει  άλλοθι», αποκάλυψε η δημοσιογράφος. Η Αγγελική Νικολούλη επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι τον Κωστή Πολύζο δεν τον σκότωσαν τη νύχτα που χάθηκε κάποιοι τυχαίοι που επέβαιναν σ’ ένα άγνωστο αυτοκίνητο, όπως περιέγραφε ο ανήλικος αδελφός του, ο «αυτόπτης» μάρτυρας.

Μετά την ανακάλυψη του πτώματος του Κωστή σε μία από τις συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τη μητέρα του, έλεγε η σύγχρονη Μήδεια: «Το παιδί μου λες να είναι χαρούμενο εκεί πάνω που είναι Αγγελική μου; Γιατί το παιδί μου είναι άγγελος και  είναι στον παράδεισο …»

Η εκπομπή είχε στα χέρια της ενδείξεις πως η ιστορία που έλεγε το ζευγάρι και ο ετεροθαλής αδερφός του νεκρού,  δεν ήταν η πραγματική.

«Άκουγα το μικρό να περιγράφει τα γεγονότα και  δεν με έπειθε. Μήπως κάποιος άλλος τον έβαλε να τα πει;» ακούγεται η δημοσιογράφος να ρωτάει τη μητέρα. «Έχω την εντύπωση Δέσποινα ότι δεν μου έχετε πει την αλήθεια για εκείνη τη νύχτα. Είναι σαν να κρύβεις κάτι» της είπε ευθέως για να λάβει την εξής απάντηση:

«Δεν μου λες Αγγελική… Ποια μάνα θα έφτανε σε αυτό το σημείο να βρίσκεται ένα πτώμα και να υπάρχει περίπτωση να είναι το παιδί της και να κρύβει κάτι που γνωρίζει;  Κάθε γονιός τα παιδιά του τ’ αγαπάει».

Μετά από πεντέμισι χρόνια επίμονης έρευνας του «Τούνελ» με μάρτυρες – «κλειδιά» που κάλυψαν τα κενά, μετά από  απίστευτες παλινωδίες της Δικαιοσύνης με συνεχείς αλλαγές των Ανακριτών που αναλάμβαναν την υπόθεση,  το «σατανικό ζευγάρι»  τον Ιανουάριου το 2016, πήρε το δρόμο των φυλακών.

Τα δάνεια
Η έρευνα του «Τούνελ» απέδειξε ότι  μόλις ο Κωστής ενηλικιώθηκε τον έβαλαν να πάρει  στο όνομα του υπέρογκα δάνεια για λογαριασμό δικό τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, οι δόσεις παρέμεναν απλήρωτες και οι τράπεζες ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο.

Είχαν φροντίσει ώστε οι επιστολές των τραπεζών και τα εξώδικα να μην στέλνονται στο σπίτι τους,  αλλά στις διευθύνσεις των δύο συνονόματων ανδρών που αντέδρασαν και ενημέρωσαν τη Δικαιοσύνη. Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση στις 22 Ιουνίου 2011, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή δεν δίστασαν να εμφανιστούν  σε ΚΕΠ και με πλαστή αίτηση με την υπογραφή του νεκρού παιδιού, ζήτησαν το γνήσιο της υπογραφής. Ήθελαν το δάνειο ύψους 200.000 ευρώ που ο Κωστής είχε πάρει στο όνομα του για να αγοράσουν σπίτι στην Χαλκιδική και ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών,  να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Στόχευαν μ’ αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες να  σταματήσουν  να αναζητούν τους ίδιους και να ψάχνουν τον Κωστή, το πτώμα του οποίου δεν είχε τότε βρεθεί.
Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε  στην εκπομπή  στοιχεία για τον τάφο του άτυχου νέου που σόκαραν. Περιμετρικά στο σημείο, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο».  Τέθηκε τότε  εύλογα το ερώτημα: ο ιδιοκτήτης του χωραφιού το οποίο επισκεπτόταν συχνά αφού διατηρούσε εκεί τα μελίσσια του, δεν παρατήρησε την περίφραξη με τα κομμένα κλαδιά;

Η Αγγελική μάρτυρας στην δίκη της «σατανικής μάνας

Η δημοσιογράφος συγκινημένη κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς όλα όσα εντόπισε η πολύχρονη και βαθιά έρευνα του «Τούνελ» από την ημέρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή βρέθηκε με τον πατριό του στην εκπομπή για να τον αναζητήσουν ως αγνοούμενο.
Εντύπωση είχε προκαλέσει σε όλους στο στούντιο, η ψυχρότητα τόσο της μάνας Δέσποινας Κουτσέγκου, όσο και του πατριού Χρήστου Ντιού.

Στα διαφημιστικά διαλείμματα η μάνα ανησυχούσε για τα τηλεφωνήματα από τη Σιάτιστα και έλεγε ότι «υπήρχε  κλίμα έντασης επειδή οι συντοπίτες τους πίστευαν  ότι εκμεταλλεύονταν οικονομικά τον Κωστή και τους θεωρούσαν υπεύθυνους για το χαμό του».

Η Αγγελική Νικολούλη στο δικαστήριο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό αδελφό του θύματος.

«Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της συνέντευξης- αναπαράστασης του μικρού στο γκαράζ και την αποθήκη, όπου σύμφωνα με την οικογένεια ο Κωστής είχε πάει εκείνη τη νύχτα για να διορθώσει μία βλάβη στο νερό . Οι ειδικοί,  ψυχολόγος, εγκληματολόγος και αστυνόμος, αποφάνθηκαν ότι ο μικρός ήταν καλά διαβασμένος. Έδειχνε  να αφηγείται ένα μάθημα και  δεν ζούσε όσα έλεγε ότι είχαν γίνει εκείνη τη νύχτα».

Από το ρεπορτάζ της εκπομπής στη γειτονιά του Κωστή προέκυψαν ιδιαίτερα στοιχεία που έδειχναν ότι ο νέος μπήκε σπίτι του κουρασμένος για να κοιμηθεί και όχι να ξαναφύγει.

Αναφερόμενη στη μέρα που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή, η δημοσιογράφος γι’ άλλη μια φορά στάθηκε στην αδιαφορία της μητέρας: «Όταν σου λένε ότι  το παιδί σου είναι  νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια, πας ακόμη και με τα πόδια στο μέρος που βρέθηκε, ενεργείς σαν μάνα που πονάει… Τις πρώτες στιγμές η μητέρα το μόνο που μας ρωτούσε ήταν  τι μας είπε  ο μάρτυρας που υποστήριζε ότι κάτι είχε δει τη μοιραία νύχτα. Ανησυχούσε φαίνεται, μήπως τους είδε να φορτώνουν το πτώμα του παιδιού στο αυτοκίνητο. Όταν τη ρώτησε ο συνεργάτης μου αν θα πάει στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του απάντησε»:

«Αν πάω εγώ θα πουν πως αλλοιώνω τα στοιχεία…».

Η Αγγελική Νικολούλη τόνισε στο δικαστήριο πως η έρευνα της εκπομπής γύρω από την υπόθεση δεν σταμάτησε ποτέ.

«Μάρτυρες ανέφεραν στην εκπομπή ότι στο χωράφι που βρέθηκε ο Κωστής είχαν δει να κινείται ύποπτα ένα αγροτικό 4χ4. Εντοπίσαμε ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο  είχε και ο πατριός του που βιάστηκε να το πουλήσει, πριν βρεθεί το πτώμα. Ο ιδιοκτήτης της μάντρας που το αγόρασε αρχικά μας είπε πως το έπλυνε, αλλά αυτό ήταν βρώμικο και μύριζε άσχημα. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που το έδωσε στη Σήμανη Θεσσαλονίκης για έλεγχο. Το είχε πλύνει και ο ίδιος με βιολογικό καθαρισμό, αλλά στο εσωτερικό της κουκούλας είχε κάποιους λεκέδες που δεν ήξερε αν ήταν σκουριά ή κάτι άλλο. Έτσι το έστειλε στον γενετιστή κ. Φιτσιάλο για να διαπιστώσει τι υπήρχε στο αυτοκίνητο του… Στο εργαστήριο του κ. Φιτσιάλου βρέθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο».

«Είναι χειρότερη από τη Μήδεια»

Η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου και ο πατριός του Χρήστος Ντιός, στις 16 Νοεμβρίου 2016 και ύστερα από μία επεισοδιακή δίκη με διαρκείς διακοπές και αναβολές, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς για την δολοφονία του παιδιού τους στην Σιάτιστα Κοζάνης. Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών που διήρκησε πέντε ώρες.
Το πρωτόδικο Δικαστήριο επέβαλε στο ζευγάρι την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011 στην Σιάτιστα.

Κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την Κουτσέγκου, μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια.

«Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια» είπε και απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή. Πρέπει να δικαιωθεί γιατί είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του». Ήταν τέτοια η φόρτιση και η συναισθηματική κορύφωση μέσα στην δικαστική αίθουσα, που το κοινό που παρακολουθούσε τη δίκη,  ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και όταν το  Alter είχε  προβλήματα και το «Τούνελ» δεν έβγαινε στον αέρα, η Αγγελική Νικολούλη συνέχιζε την έρευνα

Πηγή:/anikolouli.gr

Tags: Κωστής Πολύζος
Previous Post

«Βόμβα»: Κόβεται το Deal – Τέλος ο Φερεντίνος από τον Alpha;

Next Post

Γιατί παχαίνουμε στην εμμηνόπαυση – οι ορμόνες και 2 συμβουλές για να μην πάρεις βάρος

Next Post
ηλικια, ομορφια

Γιατί παχαίνουμε στην εμμηνόπαυση – οι ορμόνες και 2 συμβουλές για να μην πάρεις βάρος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα
  • Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)
  • Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας
  • Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη
  • Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr