• Latest
Παρασκευή Βρυζίδου

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου για το νομοσχέδιο «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις»

30 Ιανουαρίου 2020
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Διακοπή υδροδότησης σε μικρό τμήμα της Κοζάνης την Τρίτη 23 Ιουνίου

22 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση και ασφαλτόστρωση οδών στην πόλη και σε κοινότητες

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση και ασφαλτόστρωση οδών στην πόλη και σε κοινότητες

22 Ιουνίου 2026
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μικροί Οικισμοί: Νέες ανάγκες… Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος

22 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Ελευθεριάδης Νικόλαος θα δέχεται την Τρίτη 7 Ιουλίου

22 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

243- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

22 Ιουνίου 2026
Οικολογική Κίνηση

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Φόλες στα τσοπανόσκυλα ξανά και ξανά

22 Ιουνίου 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Επιστολή με θέμα “Απαξίωση και περιφρόνηση του συνδικάτου, των εργαζομένων και των πολιτών από το Υπουργείο Ενέργειας”

22 Ιουνίου 2026
Δημοκράτες: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σιάτιστας

Δημοκράτες: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σιάτιστας

22 Ιουνίου 2026
FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία  27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης

Δήμος Βοΐου: FORESTIVAL 2026 :Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία

22 Ιουνίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

22 Ιουνίου 2026
Ποδοσφαιρική γιορτή στη Γαλατινή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Νιόπλια | φωτο – βίντεο

Ποδοσφαιρική γιορτή στη Γαλατινή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Νιόπλια | φωτο – βίντεο

22 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

Σιάτιστα: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

22 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου για το νομοσχέδιο «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις»

sierafm by sierafm
30 Ιανουαρίου 2020
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρασκευή Βρυζίδου
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου Βουλευτή Ν. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις», που συνεδρίασε στις 28 Ιανουαρίου 2020

«Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το παρόν νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός της χώρας μας ελαττώνεται και γερνά. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε πολλές ελπίδες για ανάπτυξη και πρόοδο, για ένα σχέδιο το οποίο προβάλλει μπροστά μας με συμμετοχή των νέων, με συμμετοχή δραστήριων ανθρώπων. Χάνεται η ισορροπία της χώρας, τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Υπάρχει ακόμη και θέμα ασφάλειας!

Επομένως, το μετρό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και έρχεται σε μία στιγμή που όλη η χώρα αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Το επίδομα αυτό είναι αφορολόγητο, είναι ακατάσχετο, δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές και μπορεί, πραγματικά, να πιάσει μία ουσιαστική θέση και αξία στην ελληνική οικογένεια.

Οι ελληνικές οικογένειες αυτό το διάστημα πλήττονται σοβαρά και νομίζω ότι αυτά τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με τη μορφή επιδομάτων ή διευκολύνσεων -όπως είναι για τα βρεφικά είδη η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%, όπως είναι ο φόρος πολυτελείας των αυτοκινήτων πάνω από 2.000 κυβικά, τα οποία έχουν συνήθως οι πολύτεκνες οικογένειες- σηματοδοτούν τη μέριμνα της Κυβέρνησης για τη βοήθεια της ελληνικής οικογένειας, τη διευκόλυνση και τη δυνατότητα να μπορεί να γεννήσει και να μεγαλώσει παιδιά.

Το επίδομα που δίνεται, έχει μονάχα τους περιορισμούς του ισοδύναμου του οικογενειακού εισοδήματος των 40.000, που μπορεί να είναι το όριο, και πάνω από αυτό δεν μπορεί να δοθεί -δεν νομίζω ότι το χρειάζεται κιόλας- και, βέβαια, η μητέρα να ζει δώδεκα χρόνια στην Ελλάδα, ή ο πατέρας, αν αναλάβει την ανατροφή του παιδιού.

Έτσι όπως έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο και αυτά που προβλέπει, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα σωστά, αλλά και δίκαια. Κατανοούμε ότι οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης, όλων των κομμάτων, μπορεί από το Βήμα της Βουλής να δίνουν και καμία παροχή παραπάνω, μιας και δεν είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν, ούτε, βέβαια, έχουν δίπλα τους, να τους εξαναγκάζει, το δημοσιονομικό έλεγχο και τα οικονομικά της χώρας και να τους δυσκολεύουν.

Καλό είναι, όμως, να μην υπάρχουν υπερβολές, γιατί είναι γνωστό και είναι βούληση όλης της κοινωνίας να υπάρχουν -στο μέτρο του δυνατού- αυτές οι βοήθειες και οι διευκολύνσεις. Όμως, θα πρέπει να υπάρχει και μία σύμπνοια προς αυτή την κατεύθυνση και όχι με τη λογική «εφόσον δίνονται αυτές οι παροχές, γιατί δεν δίνονται λίγο περισσότερες;», να ασκούμε αυστηρή κριτική και να μηδενίζουμε όλα όσα γίνονται με πολύ καλό τρόπο.

Επίσης, έχουμε την αναμόρφωση τεσσάρων ακόμη επιδομάτων, τα οποία, επίσης, έρχονται σε μία χρονική στιγμή χρήσιμη.

Όμως, πριν αναφερθώ στα επιδόματα, θέλω να πω το εξής: Η Νέα Δημοκρατία και με το επίδομα γέννησης και με αυτά τα επιδόματα καταρχήν μένει πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες. Κατά δεύτερον, πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η λογική της, η οποία, κατά την άποψή μου, είναι και απόλυτα σωστή.

Οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι για να ζουν με τα επιδόματα. Οι ελληνικές οικογένειες αξίζουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, σημαντικούς μισθούς για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Ωστόσο, όμως, υπάρχουν και οικογένειες που δεν μπορούν να βρουν δουλειά ή που έχουν δύσκολες συνθήκες. Για αυτές έρχονται τα επιδόματα. Τα επιδόματα έρχονται για να μην οδηγηθούν οι Έλληνες στην εξαθλίωση, για να μην υπάρχουν πολύ δυσμενείς καταστάσεις. Δεν δίνονται για να μπορεί κάποιος πολίτης, βάζοντάς τα στη ζυγαριά, να προτιμά καμιά φορά να μένει άνεργος και να παίρνει τα επιδόματα, γιατί είναι περίπου το ίδιο και να αρνείται μία δουλειά όταν του δίνεται η ευκαιρία. Γιατί αν ωθήσουμε τους Έλληνες προς αυτή την κατεύθυνση, τότε είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη, ούτε για τον καθένα ξεχωριστά, ούτε για το σύνολο της χώρας μας.

Όσον αφορά τώρα το εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης μπαίνει το κριτήριο ότι θα πρέπει να παρακολουθούν την υποχρεωτική εκπαίδευση τα παιδιά. Και εδώ, βέβαια, ακούστηκαν ενστάσεις από Βουλευτές άλλων κομμάτων. Υπάρχει κανείς που να μη δέχεται ότι η εκπαίδευση είναι η βάση μιας κοινωνίας, είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης και της προόδου; Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πάμε μπροστά, όταν δεν προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών; Και αυτό το μέτρο δεν είναι σωστό;

Υπάρχουν γονείς οι οποίοι επιλέγουν να οδηγήσουν τα παιδιά τους σε δουλειά, για να έχουν κάποια εισοδήματα. Αν, όμως, υπάρχει το δίλημμα να πάνε τα παιδιά τους στη δουλειά ή να χάσουν το επίδομα, τότε ενδεχομένως να τα στείλουν στο σχολείο. Είναι ένα μέτρο προστασίας των παιδιών προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν πάλι είναι επιλογή των παιδιών να μην πηγαίνουν στο σχολείο, τι θα κάνουν τα παιδιά δώδεκα χρόνων; Θα βρίσκονται στις γειτονιές, δεν θα προοδεύουν και κάνοντας παρέα με μεγαλύτερα παιδιά, θα κινδυνεύουν να οδηγηθούν και σε παραβατικές συμπεριφορές και να έχουν πραγματική ζημία.

Θεωρώ λοιπόν, κλείνοντας, ότι το παρόν νομοσχέδιο έχει πολύ προσεκτικές διατάξεις προς τη σωστή κατεύθυνση, λαμβάνει στη λεπτομέρεια το καθετί με μια ισορροπία, έχει επιλέξει τη χρυσή τομή και αν θέλουμε πραγματικά να ωφεληθεί η κοινωνία μας, η νέα γενιά, η πατρίδα μας, θα πρέπει να υπερψηφίζουμε τέτοια νομοσχέδια, τα οποία ουσιαστικά τι είναι; Παροχές και προσφορά στους πολίτες μας. Σας ευχαριστώ».

Previous Post

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Αγ Γεωργίου Τ.Κ. Κήπου ευχαριστεί

Next Post

ΑΡΣΥ: Έξω οι νεοναζί από την Πτολεμαΐδα

Next Post
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Έξω οι νεοναζί από την Πτολεμαΐδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή υδροδότησης σε μικρό τμήμα της Κοζάνης την Τρίτη 23 Ιουνίου
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση και ασφαλτόστρωση οδών στην πόλη και σε κοινότητες
  • Μικροί Οικισμοί: Νέες ανάγκες… Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος
  • Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Ελευθεριάδης Νικόλαος θα δέχεται την Τρίτη 7 Ιουλίου
  • 243- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr