• Latest
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Ομιλία του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων

24 Ιουνίου 2021
Πενθεί ο Ποντιακός Ελληνισμός για το θάνατο του Στάθη Παρχαρίδη. Με ποντιακή λύρα ο αποχαιρετισμός. Βίντεο

Πενθεί ο Ποντιακός Ελληνισμός για το θάνατο του Στάθη Παρχαρίδη. Με ποντιακή λύρα ο αποχαιρετισμός. Βίντεο

20 Αυγούστου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026

20 Αυγούστου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 24/08/2026

20 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool

Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool την Παρασκευή 21 Αυγούστου

20 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ από το ΣΕΕΕΝ

20 Αυγούστου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Στάθη Παρχαρίδη

20 Αυγούστου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: Έγκριση 127 επιπλέον αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων

20 Αυγούστου 2026
αστυνομια, συλληψη

Γρεβενά: Συνελήφθη 47χρονος για σωματική βλάβη, απείθεια και βία

20 Αυγούστου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας

20 Αυγούστου 2026
Εθνική στρατηγική, υποδομές και ο ρόλος των πολιτών στο επίκεντρο του 3ου podcast για την κυκλική οικονομία

Εθνική στρατηγική, υποδομές και ο ρόλος των πολιτών στο επίκεντρο του 3ου podcast για την κυκλική οικονομία

20 Αυγούστου 2026

Πρόσκληση συνάντησης με επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης για παρουσίαση του Festival «Gastronomy & Wine Kozani»

20 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου 2026

20 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων

sierafm by sierafm
24 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από την ψήφιση του ν. 4796 του τρέχοντος έτους, με το συζητούμενο σχέδιο νόμου επεκτείνονται οι απλοποιήσεις στις αδειοδοτικές διαδικασίες και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Συμπληρώνεται, έτσι, σε μεγάλο βαθμό, μία προσπάθεια, η οποία δεν αποτελεί μόνο εθνική δέσμευση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, αλλά κυρίως εθνικό στόχο, αφού η κατάργηση αχρείαστων γραφειοκρατικών διαδικασιών και εγκριτικών σταδίων διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, απελευθερώνει πόρους, ενθαρρύνει επενδύσεις, τονώνει την ανάπτυξη, υπηρετεί τον ανταγωνισμό, ενισχύει την απασχόληση και τελικά ενδυναμώνει την οικονομία.

Κατά την εξελιχθείσα συζήτηση, έγινε επανειλημμένη αναφορά στους κλάδους στους οποίους επεκτείνονται οι απλοποιήσεις και περιττεύει νομίζω μία ακόμα επανάληψη. Όπως είναι γνωστό, η απλούστευση συνίσταται στην υπαγωγή δραστηριοτήτων σε καθεστώς γνωστοποίησης, αντί για την έκδοση διοικητικής απόφασης, σε ό,τι αφορά στην ίδρυση και τη λειτουργία τους.

Με ειδικότερες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, καθορίζονται τα πεδία εφαρμογής του κάθε αντικειμένου, οι αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές, ζητήματα εποπτείας των δραστηριοτήτων και φυσικά η επιβολή κυρώσεων, σε περιπτώσεις παραβιάσεων που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Περαιτέρω, επιλύονται ζητήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, αντιμετωπίζεται η συγκρότηση επιτροπών στις περιφέρειες για την αδειοδότηση τεχνικών επαγγελμάτων, ρυθμίζονται ζητήματα εποπτείας και κυρώσεων σε ηλεκτρονικά καταστήματα που διακινούν απομιμήσεις, απομιμητικά προϊόντα, αλλά και ζητήματα σχετικά με την ενημέρωση των καταναλωτών για τις χρεώσεις σε περιπτώσεις μετατροπής νομισμάτων, σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τίθενται, εξάλλου, περιορισμοί στην υποχρέωση χρήσης της εταιρικής σφραγίδας από νομικά πρόσωπα και γίνονται παρεμβάσεις στο διοικητικό σχήμα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, μετά και την πρόσφατη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν για τα εμπορικά σήματα.

Τέλος, διευθετούνται άλλα ειδικά και επείγοντα ζητήματα.

Με στόχο, λοιπόν, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, η Κυβέρνηση πραγματοποιεί παρεμβάσεις απολύτως στοχευμένες και εναρμονισμένες με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας.

Τι κάνει, όμως, γι’ αυτό η Αξιωματική Αντιπολίτευση; Την ανάγκη φιλοτιμία. Συχνά ακούμε ότι δήθεν ασκούμε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ουδέν ψευδέστερο! Τέτοια μομφή θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος σε μία κυβέρνηση που αναλώνεται σε αλυσιτελείς συγκρούσεις και όχι, βέβαια, στη σημερινή, η οποία διακρίνεται για το πλούσιο νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό της έργο. Γι’ αυτό και δικαιούται δια να ομιλεί.

Παρά, λοιπόν, τον καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα του νομοθετήματος, παρά το γεγονός ότι το συζητούμενο σχέδιο νόμου αποτελεί συνέχεια θετικής αλλά ατελούς προηγούμενης προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ακούσαμε ένα χλιαρό «ναι» επί της αρχής, συνοδευόμενο, όμως, από πολλά «αλλά», «ίσως» και «όμως» και από τη γνωστή μίζερη και μεμψίμοιρη κριτική. Κι αυτό κόντρα στο κύμα των ευοίωνων προβλέψεων, των θετικών αξιολογήσεων, των συνεχών αναβαθμίσεων της Ελλάδας σε σημαντικούς δείκτες και παγκόσμιες κατατάξεις.

Μετά, λοιπόν, από ακόμα μία επιβεβαίωση -πρόσφατη- της αναβαθμισμένης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ήρθε και νέα βελτίωση για την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD, για το 2020. Σε αυτήν, η χώρα μας καταλαμβάνει την 46η θέση, τρεις θέσεις πάνω σε σχέση με πέρυσι και δώδεκα θέσεις κατά τη διετή διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Βρίσκεται, λοιπόν, αναντίρρητα η Ελλάδα, η χώρα μας, η πατρίδα μας σε καλό δρόμο. Και σίγουρα σχέδια νόμου σαν το σημερινό, βελτιώνουν, συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση, βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πλήρη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, το ίδιο -και σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα- συμβαίνει και με την έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης και την απορρόφηση των σημαντικών κονδυλίων που το συνοδεύουν.

Οι προοπτικές, λοιπόν, της χώρας διαγράφονται αναμφίβολα θετικές. Δεν πρέπει, όμως, να μας αποκοιμίσουν.

Η υγειονομική κρίση ανέδειξε βαθιές και παραδοσιακές δομικές αδυναμίες στην ελληνική οικονομία. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες αναφέρονται πολλές από τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, υπολείπονται σημαντικά σε σύγκριση με τις μεγάλες, αλλά και με τις αντίστοιχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας οι ημεδαπές μικρομεσαίες επιχειρήσεις υστερούν σε παραγωγικότητα κατά 73% από τις αντίστοιχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υστέρηση, όμως, εμφανίζουν και τα στοιχεία για την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση. Ενδεικτικά, οι εξαγωγές αποτελούν μόνο το 14% των πωλήσεων των μικρομεσαίων, έναντι του 38% των μεγάλων. Η τεχνολογία δεν εντάσσεται στο σχεδιασμό, στη στρατηγική του 40% των μικρών επιχειρήσεων. έναντι του 20% των μεγάλων. Μόλις το 31% των μικρομεσαίων αναπτύσσουν νέα προϊόντα, έναντι του 50% των μεγάλων.

Συνεπακόλουθα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας υπέστησαν τη μεγαλύτερη κρίση, τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, λοιπόν, αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, για τη χώρα, ώστε να κλείσει αυτή την ψαλίδα σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Έχουμε, λοιπόν, σημαντικές προκλήσεις μπροστά μας, αλλά και την αποφασιστικότητα και το σχέδιο για να πετύχουμε.

Επιτρέψτε μου, κύριε Υπουργέ, να κλείσω την τοποθέτησή μου με μία ειδικότερη παραίνεση. Πρόκειται για μία διόρθωση στο πρόγραμμα ενίσχυσης των γυμναστηρίων, ενός κλάδου που επλήγη στον ύψιστο βαθμό, στο μεγαλύτερο βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα. Στο στοχευμένο αυτό πρόγραμμα, για συστημικούς και μόνο λόγους, δεν περιλαμβάνονται εκατόν πενήντα περίπου ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, που είχαν αλλάξει ΚΑΔ το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να ενταχθούν σε κάποια άλλα προγράμματα. Αυτό έχει, βέβαια, ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ενίσχυση, που είναι πάρα πολύ σημαντική μετά από όλη αυτή την περίοδο.

Παρακαλώ, συνεπώς, να δείτε με τη δέουσα ευρύτητα και κατανόηση το σχετικό αίτημά τους, το οποίο για λόγους οικονομίας καταθέτω στα Πρακτικά.

Σας ευχαριστώ θερμά

Tags: ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Previous Post

Καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων

Next Post

Μέχρι και τον Σεπτέμβρη η διάθεση self test από τα φαρμακεία

Next Post
self test

Μέχρι και τον Σεπτέμβρη η διάθεση self test από τα φαρμακεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πενθεί ο Ποντιακός Ελληνισμός για το θάνατο του Στάθη Παρχαρίδη. Με ποντιακή λύρα ο αποχαιρετισμός. Βίντεο
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026
  • Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 24/08/2026
  • Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool την Παρασκευή 21 Αυγούστου
  • Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ από το ΣΕΕΕΝ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr