• Latest
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΡΠΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελόντρια έσωσε 26χρονη που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κατασκήνωση στον Ταΰγετο

24 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

27χρονος πήγε να ληστέψει ηλικιωμένη και κλείστηκε στο ασανσέρ

24 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

23 Αυγούστου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Πρωτοποριακή ρύθμιση για τη στήριξη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, δίνει τη δυνατότητα συνυπηρέτησης υπαλλήλων του δημόσιου τομέα με τους συζύγους ή συμβιούντες τους, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες» 

23 Αυγούστου 2025
ασθενοφορο

30χρονη έγκυος άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από ανακοπή καρδιάς

23 Αυγούστου 2025
ΚΚΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ποντοκώμη

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

sierafm by sierafm
24 Αυγούστου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
0
SHARES
20
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε την ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, προχωρώντας σε πιο αυστηρές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων παραγόντων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασικός λόγος της εξάπλωσης της νόσου θεωρείται η ανεπαρκής διαχείριση από τις Περιφέρειες, καθώς και η αμέλεια των ίδιων των κτηνοτρόφων ως προς την εφαρμογή των ευρωπαϊκών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παράλληλα, εκφράζεται έντονη ανησυχία για πιθανή αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων το προσεχές διάστημα, έστω και μόνο «στα χαρτιά».

Και αυτό γιατί ορισμένοι κτηνοτρόφοι που έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ περισσότερα από τα ζώα που εκτρέφουν, με στόχο να πάρουν επί πλέον ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνυπολογίζοντας τις υψηλές αποζημιώσεις που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζώα που θανατώνονται, θα επιδιώξουν να «κολλήσουν» τα ζώα τους ευλογιά, για να δικαιολογήσουν τον πλασματικό αριθμό ζώων που έχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό, φυσικά, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι μέχρι σήμερα οι αποζημιώσεις καταβάλλονταν με βάση τα δηλωθέντα ζώα στο ΟΣΔΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπαν τα ίδια στελέχη, το ΥΠΑΑΤ, πλέον αλλάζει τακτική και με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, θα προχωρεί σε διασταυρωτικούς ελέγχους λαμβάνοντας στοιχεία τόσο από το ΟΣΔΕ όσο και από τον ΕΛΓΑ, καταμετρώντας παράλληλα το σύνολο των ζώων που θανατώνονται, ώστε να αποζημιώνει μόνο το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο.

Η κίνηση αυτή θα συνοδεύεται με πολιτική επιστασία για την εφαρμογή των μέτρων από κλιμάκια του υπουργείου και περαιτέρω ενεργοποίηση υπηρεσιών ελέγχου τόσο του ΥΠΑΑΤ όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εφαρμογή διασταυρωτικών ελέγχων έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση κτηνοτρόφου από τον Τύρναβο, ο οποίος ενώ είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, ο έλεγχος κατέγραψε μόλις 1.500. Η υπόθεση όπως τόνιζαν τα ίδια στελέχη εστάλη στον Εισαγγελέα, δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, η πολιτική ηγεσία για τις περιπτώσεις που στοιχειοθετούνται τα αδικήματα εξαπάτησης, απόκρυψης κρουσμάτων και διασποράς της νόσου, είναι αποφασισμένη να κινεί δικαστική διαδικασία.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, δεν θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές, αν χρειαστεί θα υπάρξει και σχετική νομοθετική πρόβλεψη για κάλυψη των συγκεκριμένων κινήσεων του υπουργείου.

Στην περίπτωση του αδικήματος της «διασποράς της νόσου» εντάσσονται και περιπτώσεις όπως η παράνομη μετακίνηση κοπαδιών ή ζωοτροφών εντός των ζωνών επιτήρησης, όπως έγινε με περίπτωση κτηνοτρόφου στους Σοφάδες Καρδίτσας, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει, εντός της ζώνης επιτήρησης, τριφύλλι, χωρίς σχετική άδεια και χωρίς τις προβλεπόμενες προφυλάξεις. Σε ανάλογες περιπτώσεις στην Ξάνθη, η ΔΑΟΚ επέβαλε πρόστιμα έως 6.000 ευρώ, σε τέσσερις περιπτώσεις.

Προς το παρόν, οι έλεγχοι και η αυστηροποίηση των μέτρων θα επικεντρωθούν σε τρεις Περιφέρειες, όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματική: Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Ελλάδα.

Στις συγκεκριμένες Περιφέρειες αναμένεται να μετακινηθούν τις επόμενες μέρες και κυβερνητικά κλιμάκια για να επιτηρήσουν την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί.

ΠΗΓΗ

Tags: κτηνοτροφοςΟΠΕΚΕΠΕπροβατα
Previous Post

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

Next Post

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Next Post
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα
  • Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε
  • Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο
  • Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα
  • Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr