• Latest
Οργή ΕΛΑΣ: Fake φωτογραφίες διακινούνται στο διαδίκτυο-Δείχνουν… Καναδούς αστυνομικούς και μέλη κομμάτων

Οργή ΕΛΑΣ: Fake φωτογραφίες διακινούνται στο διαδίκτυο-Δείχνουν… Καναδούς αστυνομικούς και μέλη κομμάτων

1 Μαρτίου 2025
Νεάπολη: «Μνήμες Απελευθέρωσης – Γεώργιος Δεδούσης»: Τιμή στους Ήρωες του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

Νεάπολη: «Μνήμες Απελευθέρωσης – Γεώργιος Δεδούσης»: Τιμή στους Ήρωες του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

7 Νοεμβρίου 2026
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Η ώρα της πληρωμής – Πώς θα βρείτε και θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο

7 Νοεμβρίου 2026
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις στις εισφορές των επαγγελματιών

7 Νοεμβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Το ΦΣ Κοζάνη δημιουργεί νέο τμήμα Κ18 – Καλεί νεαρούς ποδοσφαιριστές για δοκιμές

7 Νοεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Π. Κουκουλόπουλος: Ιδού οι προτάσεις μας, διορθώστε τώρα το Νομοσχέδιο για τα μέτρα ΔΕΘ

7 Νοεμβρίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεογνό πέθανε λίγες ώρες μετά την γέννηση του στο σπίτι

7 Νοεμβρίου 2026
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

Επτά περιστατικά δηλητηρίασης από κατανάλωση άγριων μανιταριών μέσα σε μια βδομάδα

7 Νοεμβρίου 2026
10 χιλιόμετρα ουρά αυτοκινήτων. Απίστευτες εικόνες στα Διόδια Πολυμύλου. Βίντεο

Ξεκίνησαν να γράφουν οι κάμερες των διοδίων – Ποιοι οδηγοί θα λάβουν ραβασάκια και θα πληρώσουν έως 10.000 ευρώ!

7 Νοεμβρίου 2026
ΟΙΝΟέμβριος: Κρασί και καντάδες μίας άλλης εποχής στη Σιάτιστα

ΟΙΝΟέμβριος: Κρασί και καντάδες μίας άλλης εποχής στη Σιάτιστα

7 Νοεμβρίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Το ΣΕΕΝ για την ανατίναξη 2 εκσκαφέων στο Ορυχείο Καρδιάς

6 Νοεμβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Καστοριά: Έκλεψαν περισσότερα από 100 λίτρα πετρελαίου από γεωργικό μηχάνημα στην Κολοκυνθού

6 Νοεμβρίου 2026
κλοπη

Μπαράζ διαρρήξεων στους Αμπελόκηπους Καστοριάς – Στο στόχαστρο δύο σπίτια και μία επιχείρηση

6 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οργή ΕΛΑΣ: Fake φωτογραφίες διακινούνται στο διαδίκτυο-Δείχνουν… Καναδούς αστυνομικούς και μέλη κομμάτων

sierafm by sierafm
1 Μαρτίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Οργή ΕΛΑΣ: Fake φωτογραφίες διακινούνται στο διαδίκτυο-Δείχνουν… Καναδούς αστυνομικούς και μέλη κομμάτων
0
SHARES
177
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με οργίλο τρόπο διέψευσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες που διακινούνται στο διαδίκτυο και υποτίθεται ότι δείχνουν αστυνομικούς να ταυτίζονται με μπαχαλάκηδες στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες μετά τα συλλαλητήρια.

Η Ελληνική Αστυνομία χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατες, συκοφαντικές και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμες» τις σχετικές αναρτήσεις οι οποίες «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δημιουργούν αδικαιολόγητα στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενώ κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονομεύουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Κάθε ταύτιση με αυτά τα άτομα αποτελεί τουλάχιστον ύβρη σε βάρος των Ελλήνων αστυνομικών, ιδίως όταν αυτό επιχειρείται ανυπόστατα ακόμη και από πρόσωπα που έχουν δημόσιο λόγο και με τρόπο που συνιστά διασπορά ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων» τονίζει η ΕΛΑΣ και προειδοποιεί ότι «κάθε τέτοια αναφορά εφεξής θα τίθεται υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών για ποινική αξιολόγηση και διερεύνηση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις φωτογραφίες που διακινείται ως πρόσφατη και υποτίθεται δείχνει Έλληνες αστυνομικούς και κουκουλοφόρο συλληφθέντα να φορούν παρόμοια ρούχα, είναι φωτογραφία του 2007 που λήφθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά! Ενώ άλλη φωτό, που δείχνει κρανοφόρους με στειλιάρια ανάμεσα σε αστυνομικούς, απεικονίζει μέλη τότε κόμματος που διαδήλωναν και όχι αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Μόνο ως ανυπόστατες, συκοφαντικές και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν δηλώσεις και αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνοδευόμενες μάλιστα και από δήθεν “αποδεικτικό υλικό”, όπου επιχειρείται ταύτιση αστυνομικών με άτομα που προκαλούν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Τέτοιες τοποθετήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δημιουργούν αδικαιολόγητα στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενώ κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονομεύουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι Έλληνες αστυνομικοί λειτουργούν αποκλειστικά στο πλαίσιο του νόμου, με κύριο μέλημα την προστασία των πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Για τον ίδιο σκοπό οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση θέτουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, όπως αποδεικνύεται και από τους τραυματισμούς που υπέστησαν στις χθεσινές διαδηλώσεις από επιθέσεις βίαιων εγκληματικών στοιχείων.

Οι ίδιοι αστυνομικοί, πριν από τις διαδηλώσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν άτομα που κατείχαν επικίνδυνα αντικείμενα, όπως βόμβες μολότοφ και εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, με πρώτιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των ειρηνικών διαδηλωτών. Ως αποτέλεσμα, μέχρι τώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε -237- προσαγωγές από τις οποίες οι -77- έγιναν συλλήψεις. Πολλά από αυτά τα άτομα διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για οπαδικά επεισόδια. Αυτονόητο είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταυτοποίηση όλων των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, από ανοιχτές και ιδίες πηγές.

Συνεπώς, κάθε ταύτιση με αυτά τα άτομα αποτελεί τουλάχιστον ύβρη σε βάρος των Ελλήνων αστυνομικών, ιδίως όταν αυτό επιχειρείται ανυπόστατα ακόμη και από πρόσωπα που έχουν δημόσιο λόγο και με τρόπο που συνιστά διασπορά ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων. Κάθε τέτοια αναφορά εφεξής θα τίθεται υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών για ποινική αξιολόγηση και διερεύνηση.

Χαρακτηριστικά και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, αρκεί να λεχθεί ότι οι αναρτήσεις που ταυτίζουν Έλληνες αστυνομικούς με ταραχοποιά στοιχεία, είναι κατασκευασμένες αφού σε αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά χρόνια και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν αφορούν καν τη χώρα μας.

Η αλήθεια προκύπτει εύκολα με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το υλικό αυτό αποτελεί ήδη αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας, με αποδείξεις που προέρχονται από τεχνικά στοιχεία και οι υπαίτιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ενδεικτικά, η παρακάτω φωτογραφία που διακινείται ως πρόσφατη και υποτίθεται δείχνει Έλληνες αστυνομικούς και κουκουλοφόρο συλληφθέντα να φορούν παρόμοια ρούχα, είναι φωτογραφία του 2007 που λήφθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά.

Ομοίως, η παρακάτω φωτογραφία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο από το 2009 όμως, εκτός του ότι διακινείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο διαδηλώσεων ως πρόσφατη, τα άτομα που απεικονίζονται σε αυτή ουδεμία σχέση έχουν με αστυνομικούς, αλλά ήταν μέλη τότε κόμματος που διαδήλωναν.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους με επαγγελματισμό και αφοσίωση, με σκοπό την προστασία όλων των πολιτών

Πηγή: www.iefimerida.gr

Tags: fake newsΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Σκάναρε τα QR code με το κινητό σου και βρες άμεσα τις πληροφορίες που θέλεις!

Next Post

Τσοτύλι: Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής η αποκριάτικη παρέλαση

Next Post
Τσοτύλι: Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής η αποκριάτικη παρέλαση

Τσοτύλι: Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής η αποκριάτικη παρέλαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: «Μνήμες Απελευθέρωσης – Γεώργιος Δεδούσης»: Τιμή στους Ήρωες του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  • Τέλη κυκλοφορίας 2027: Η ώρα της πληρωμής – Πώς θα βρείτε και θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο
  • «Κλείδωσαν» οι αυξήσεις στις εισφορές των επαγγελματιών
  • Το ΦΣ Κοζάνη δημιουργεί νέο τμήμα Κ18 – Καλεί νεαρούς ποδοσφαιριστές για δοκιμές
  • Π. Κουκουλόπουλος: Ιδού οι προτάσεις μας, διορθώστε τώρα το Νομοσχέδιο για τα μέτρα ΔΕΘ

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr