• Latest
ΔΙΟΔΙΑ

Οχήματα σε ακινησία: «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ με «οδηγό» τις κάμερες των διοδίων – Έως 30.000 ευρώ τα πρόστιμα

14 Μαΐου 2025
Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους

Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου

1 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα

Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα

1 Αυγούστου 2026
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό  Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

1 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Ο θίασος των υπουργών, τα «αγγελικά» αφηγήματα και η πολιτική υποκρισία: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης της ΝΔ ανά νομό στη Δυτική Μακεδονία

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Τον «Αλωνάρη»… τα Γρεβενά γίνονται μια μεγάλη σκηνή Πολιτισμού

1 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα- Εμπορία ανθρώπων: Διακινούσε 57  αλλοδαπούς και τους εκμεταλλεύοταν

Πτολεμαΐδα- Εμπορία ανθρώπων: Διακινούσε 57 αλλοδαπούς και τους εκμεταλλεύοταν

1 Αυγούστου 2026
Χάρης Κάτανας: Τα γεγονότα στην Ισπανία υπενθυμίζουν μια αλήθεια. Η προστασία των συνόρων είναι εθνική αλλά και ευρωπαϊκή ευθύνη

Χάρης Κάτανας: Τα γεγονότα στην Ισπανία υπενθυμίζουν μια αλήθεια. Η προστασία των συνόρων είναι εθνική αλλά και ευρωπαϊκή ευθύνη

1 Αυγούστου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Χριστίνα Τζώνου: 100% Επιτυχία με Διακρίσεις A και B στις Εξετάσεις ESB B2 Μαΐου 2026!

1 Αυγούστου 2026
Κάλεσμα σε συνάντηση των γουνοποιών που απορρίφθηκαν από τις ενισχύσεις

Ένταξη της Πράξης για ενίσχυση των επιχειρήσεων γούνας με 17 εκ. Ευρώ

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται μέσα από 4 ερωταπαντήσεις

1 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οχήματα σε ακινησία: «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ με «οδηγό» τις κάμερες των διοδίων – Έως 30.000 ευρώ τα πρόστιμα

sierafm by sierafm
14 Μαΐου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΟΔΙΑ
0
SHARES
36
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βασικό εργαλείο τις κάμερες των διοδίων αρχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εκτεταμένους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα για να εντοπίσει οχήματα που κυκλοφορούν παράνομα στους ελληνικούς δρόμους, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες και τα έχουν δηλώσει σε ακινησία.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή – η οποία περιγράφει αναλυτικά το μοντέλο των ελέγχων – το φωτογραφικό υλικό από τις διελεύσεις θα αποστέλλεται κάθε εβδομάδα από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητόδρομων και θα αποτελεί τη βάση για διασταυρώσεις με τα αρχεία της φορολογικής διοίκησης.

Στη συνέχεια η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.) της ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα διόδια με το αρχείο ακινησιών της Φορολογικής Διοίκησης και θα εντοπίζει τα οχήματα που ενώ είχαν δηλωθεί σε ακινησία διαπιστώθηκε ότι διήλθαν από τα διόδια.

Όσοι εντοπισθούν με παράβαση θα κληθούν να καταβάλουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας μαζί με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής τους ενώ σε περίπτωση διάπραξης της ίδιας παράβασης εντός πενταετίας το πρόστιμο αυξάνεται σε 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για διάστημα τριών ετών.

Ειδικότερα η απόφαση Πιτσιλή ορίζει ότι:

  • Οι παραχωρησιούχοι των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων αποστέλλουν στη Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ. της ΑΑΔΕ σε τακτική βάση και όχι πέραν της εβδομάδας, κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο με τους αριθμούς κυκλοφορίας των διερχομένων από τα διόδια οχημάτων ανά ημέρα καθώς και τον Μοναδικό Αριθμό Διέλευσης.
  • Η Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ. στη συνέχεια διασταυρώνει τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα διόδια με το αρχείο ακινησιών της Φορολογικής Διοίκησης και εντοπίζει τα οχήματα που ενώ είχαν δηλωθεί σε ακινησία διαπιστώθηκε ότι διήλθαν από τα διόδια.
  • Για τα οχήματα που ενώ είχαν δηλωθεί σε ακινησία διαπιστώθηκε ότι διήλθαν από τα διόδια, ζητείται από παραχωρησιούχους των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων κρυπτογραφημένο αρχείο με την ημέρα και ώρα διέλευσης, τον σταθμό διοδίων από τον οποίο διήλθαν καθώς και τις φωτογραφίες των πινακίδων των οχημάτων.
  • Τα στοιχεία για κάθε όχημα που εντοπίστηκε να έχει διέλθει από τα διόδια ενώ είχε δηλωθεί σε ακινησία διασταυρώνονται με τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που έχει υποβάλει ο κάτοχος του οχήματος. Ακολουθεί οπτικός έλεγχος της ορθότητας του αριθμού κυκλοφορίας όπως αυτός αναγνώστηκε αυτόματα σε σχέση με τη φωτογραφία της πινακίδας.
  • Μόλις επιβεβαιωθεί η ορθότητα του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος όπως αυτός αναγνώστηκε αυτόματα σε σχέση με τη φωτογραφία της αντίστοιχης πινακίδας, αποστέλλεται με αυτοματοποιημένο τρόπο ηλεκτρονική ειδοποίηση κλήσης προς ακρόαση στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο, κατά περίπτωση, που δήλωσε το όχημα σε ακινησία με συνημμένη τη φωτογραφία.
  • Με την ηλεκτρονική ειδοποίηση καλείται ο ιδιοκτήτης ή ο κάτοχος του οχήματος, κατά περίπτωση, να υποβάλει τις απόψεις του αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά ή μέσω της πλατφόρμας myCAR ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εντός 10 ημερών στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή του ΚΕΦΟΔΕ.
  • Εφόσον ο κάτοχος του οχήματος δεν αντικρούσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΑΑΔΕ από τα διόδια, καταλογίζονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 10.000 ή των 30.000 ευρώ κατά περίπτωση.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΑΔΕΔΙΟΔΙΑ
Previous Post

Μέσω του gov.gr η διαδικασία για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ΙΧ – Διαθέσιμες ακόμη 3 υπηρεσίες

Next Post

«Άναψαν τα αίματα» σε πτήση για… ένα αναψυκτικό – Συνελήφθη 61χρονος επιβάτης

Next Post
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

«Άναψαν τα αίματα» σε πτήση για… ένα αναψυκτικό - Συνελήφθη 61χρονος επιβάτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου
  • Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα
  • Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr