• Latest

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Καστοριά

10 Φεβρουαρίου 2022
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Την επέκταση της περιόδου χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ζήτησε ο Στάθης Κωνσταντινίδης

25 Ιουνίου 2025
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Κασαπίδης: Πιο περίπλοκες οι εξελίξεις για το Περιφερειακό Χωροταξικό μετά την κατάθεση εγγράφων από τον Περιφερειάρχη

25 Ιουνίου 2025
Τιμώμενη Περιφέρεια στην 20η Διεθνή Έκθεση “alexpo” η Δυτική Μακεδονία

Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Στόχος η αναβάθμιση και ενίσχυση των υπηρεσιών και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Βίντεο

25 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

25 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης – OPEN MALL: Αίρονται από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2025, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν για την πρόσβαση στο υπαίθριο Δημοτικό Πάρκινγκ (παλιά ΚΤΕΛ)

Δήμος Κοζάνης – OPEN MALL: Αίρονται από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2025, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν για την πρόσβαση στο υπαίθριο Δημοτικό Πάρκινγκ (παλιά ΚΤΕΛ)

25 Ιουνίου 2025
Νοσοκομείο Παπανικολάου

Σοκ με 17χρονη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

25 Ιουνίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση για τον «Σχεδιασμό επέκτασης στο δίκτυο Μονοπάτια Ειρήνης»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση για τον «Σχεδιασμό επέκτασης στο δίκτυο Μονοπάτια Ειρήνης»

25 Ιουνίου 2025
Υπογραφή σύμβασης για το Θολόλακα

Υπογραφή σύμβασης για το Θολόλακα

25 Ιουνίου 2025
Σιατιστα: Εντυπωσιακές εικόνες στην κεντρική εκδήλωση του 3ου Φολκλορικού Φεστιβάλ

Δήμος Βοΐου: Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Δήμου Βοΐου

25 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Καλλιόπη Βέττα: «Καμία υποχώρηση στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία με ποιοτικές, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους πολίτες»

25 Ιουνίου 2025
Το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ του Δήμου Κοζάνης (Βίντεο)

Το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ του Δήμου Κοζάνης (Βίντεο)

25 Ιουνίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δέκα οικισμοί πυρήνες στο Άνω Βόιο. Φωτογραφίες

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δέκα οικισμοί πυρήνες στο Άνω Βόιο. Φωτογραφίες

25 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Καστοριά

sierafm by sierafm
10 Φεβρουαρίου 2022
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην Π.Ε. Καστοριάς, με αφορμή την εκδήλωση των εγκαινίων έναρξης εργασιών του φυσικού αερίου, που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε τοπικό ξενοδοχείο της περιοχής.

Τον Υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ Νίκο Παπαθανάση και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην είσοδο του Διοικητηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν διάφορα θέματα που άπτονται του αρμόδιου Υπουργείου, παρουσία του Βουλευτή Καστοριάς, των τριών Δημάρχων της Π.Ε. Καστοριάς, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, της επικεφαλής του γραφείου Γ.Γ. Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και του Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΔΕΔΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ύπαρξη οργανωμένου βιομηχανικού πάρκου (ΒΙΠΑ) Καστοριάς, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό χώρο υποδοχής επενδυτών στη Δυτική Μακεδονία, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η διασύνδεση του με τον κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας οδού και τον διεθνή αερολιμένα του Άργους Ορεστικού. Ακόμη, η προοπτική της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αλβανίας, μέσω Ιεροπηγής, η οποία θα διέρχεται και από τον ΒΙΠΑ, και με την πρόβλεψη κατασκευής εμπορευματικού σταθμού, θα προσθέσει έναν ακόμα άξονα μεταφορών (σταθερής τροχιάς), κάνοντας το ΒΙΠΑ ακόμα πιο λειτουργικό και ελκυστικό για επενδύσεις logistics στην περιοχή.

Παράλληλα, η κα. Κοζατσάνη αναφέρθηκε στα έργα που προτάθηκαν και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 78.470.093,26 €, τα οποία αποτελούν μοχλό δια λειτουργικότητας και ανάπτυξης για την περιοχή μας, τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής τους όσο και μετά την χρήση τους.

Επίσης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, προτάθηκε να ενταχθεί στον πενταετή σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, η ένταξη και των τοπικών κοινοτήτων Ποριάς-Χιλιοδένδρου-Μεσσοποταμίας, ως β’ φάση.

Μια ακόμη πρόταση που επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία θα συμβάλλει στην υποστήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θα θελήσουν να συνδεθούν με το υπό κατασκευή δίκτυο φυσικού αερίου, αφορά την επιδότηση των τελών σύνδεσης, καθώς και την κάλυψη του κόστους μετατροπής των υφιστάμενων οικιακών εγκαταστάσεων θέρμανσης (Πετρέλαιο-λέβητες, Ξύλο–λέβητες, λέβητες – Πέλετ) σε λέβητες καύσης φυσικού αερίου.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης, από μεριάς του Υπουργείου, μιας δέσμης μέτρων ανακούφισης με χρηματοδοτικά προγράμματα και φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες θα δώσουν μια «ανάσα» στην επιχειρηματική κοινότητα της Καστοριάς και γενικότερα στην περιοχή, μιας και οι επιχειρήσεις της Π.Ε Καστοριάς σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των μέτρων της πανδημίας, κυρίως κατά την περίοδο του πρώτου Lockdown.

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την Περιφέρειά μας και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Στο ενδιάμεσο της συνάντησης, ο Υπουργός δέχτηκε και συνομίλησε με αντιπροσωπία αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων στους φασολοπαρωγούς της Καστοριάς από τον ΕΛ.ΓΑ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με στοιχεία και προτάσεις για την Π.Ε. Καστοριάς και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα της περιοχής.

fouit.gr

Tags: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΚαστοριά
Previous Post

Πυρκαγιά σε οικία στο Βογατσικό – Τραυματίστηκε σοβαρά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καστοριάς

Next Post

Τα σενάρια για τις εκλογές: Πότε θα γίνουν, με ποιο εκλογικό σύστημα και με ποια απογραφή

Next Post
ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Τα σενάρια για τις εκλογές: Πότε θα γίνουν, με ποιο εκλογικό σύστημα και με ποια απογραφή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Την επέκταση της περιόδου χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ζήτησε ο Στάθης Κωνσταντινίδης
  • Κασαπίδης: Πιο περίπλοκες οι εξελίξεις για το Περιφερειακό Χωροταξικό μετά την κατάθεση εγγράφων από τον Περιφερειάρχη
  • Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Στόχος η αναβάθμιση και ενίσχυση των υπηρεσιών και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Βίντεο
  • Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση
  • Δήμος Κοζάνης – OPEN MALL: Αίρονται από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2025, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν για την πρόσβαση στο υπαίθριο Δημοτικό Πάρκινγκ (παλιά ΚΤΕΛ)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr