• Latest

Ο απολογισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το 2017

20 Δεκεμβρίου 2017
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

24χρονος φοιτητής, με καταγωγή από την Δ. Μακεδονία, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη

13 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Συλλυπητήριo μήνυμα από την Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ

13 Σεπτεμβρίου 2026
ασθενοφορο

24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη

13 Σεπτεμβρίου 2026
Τσοτύλι:  Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού. Βίντεο και φωτογραφίες

Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

13 Σεπτεμβρίου 2026
Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

13 Σεπτεμβρίου 2026
«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

13 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση.  του Λεωνίδα Βατικιώτη*

Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση. του Λεωνίδα Βατικιώτη*

13 Σεπτεμβρίου 2026
ασθενοφορο

Τετράχρονο αγόρι σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 6ο όροφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
πιεση

Μια χούφτα από αυτό το τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης – Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

13 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο απολογισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το 2017

sierafm by sierafm
20 Δεκεμβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον απολογισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το έτος 2017, παρουσίασε ο Πρόεδρος Δημήτριος Κοσμίδης. 

«Η Ε.Ο.Γ., συνεχίζοντας το έργο της,  πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές δράσεις κατά το 2017. Όλες οι ενέργειες  έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση, την προβολή και την προώθηση του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας» δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εντάχθηκε στην οικογένεια της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας αποτελεί το νεώτερο μέλος της ΕΣΕΕ, ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό την προώθηση και εκπροσώπηση του κλάδου της γουνοποιίας, έχοντας εμφανίσει πολυσχιδή δραστηριότητα και παρεμβαίνοντας ενεργά στα δημόσια πράγματα που την αφορούν. Η Ε.Ο.Γ. είναι η 15η Ομοσπονδία που εντάσσεται στην Ε.Σ.Ε.Ε. και η 1η κλαδική, συνεπώς κατέχει τα πρωτεία.

Η ένταξη της Ε.Ο.Γ. στην οικογένεια της Ε.Σ.Ε.Ε. θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου της γουνοποιίας και παράλληλα θα ενδυναμωθεί τόσο το πολιτικό της lobby, όσο και οι δράσεις της που αποσκοπούν στην ανάδειξη του προϊόντος της γούνας.

Εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον Κλάδο της Γουνοποιίας

Ο κλάδος της γουνοποιίας είναι από τους πιο ισχυρούς σε όλη τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του 1ουΠεριφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία προέβη σε εξαγγελίες οι οποίες στηρίζουν τον κλάδο.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση:

  • Στην προώθηση των ενεργειών που αφορούν την στήριξη και γουνοφόρων ζώων
  • Στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων γούνας
  • Στην πιστοποίηση και στη δημιουργία brand name στη γούνα
  • Στη δημιουργία μικρών cluster επιχειρήσεων τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα προβολής

Συναντήσεις σε Υπουργεία

Πολλές και συνεχείς ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Υπουργεία, Βουλευτές, αλλά και πολιτικά κόμματα προκειμένου να ενημερωθούν για τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Οι συναντήσεις έγιναν με φορείς και υπουργεία που σχετίζονται και αφορούν θέματα της ελληνικής γούνας. Οι πολιτικοί φορείς έδειξαν  μεγάλο ενδιαφέρον στο να βοηθήσουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων, αλλά και να συμβάλλουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων και ενεργειών στην ανάπτυξη του κλάδου.

Εκπόνηση και υποβολή στρατηγικού σχεδίου για τον κλάδο της γούνας

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας όλοι οι φορείς της γούνας από κοινού προχώρησα στην εκπόνηση και κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδίου (BusinessPlan) για τον κλάδο της Γούνας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι δράσεις που προτάθηκαν στόχο έχουν να θέσουν τις βάσεις για την ενίσχυση του κλάδου και των επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς δήλωσε σχετικά με το BusinessPlan  πως «Ζήτησα από τους φορείς να καταθέσουν το  BusinessPlan πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και θα αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχτεί ο κλάδος οργανωμένα. Το B.P. ολοκληρώθηκε μέσα από διάφορα προβλήματα και διακυμάνσεις και είμαστε σε φάση να κουμπώσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να  αναπτύξουμε τις δράσεις. Πολλά από αυτά που προτείνονται στο B.P. μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα μέσα από το ΕΣΠΑ και από άλλα ειδικά προγράμματα».

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Ο κλάδος της Ελληνικής Γουνοποιίας, έκανε την εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν δυο εξαιρετικές επιδείξεις μόδας με σκοπό την προώθηση και την προβολή της γούνας.

Επίσης η Ε.Ο.Γ. συμμετέχοντας ενεργά  στην 7ηFurExcellenceinAthens διοργάνωσε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και επίτευξη προτάσεων για την ανάδειξη του κλάδου, με τις κινήσεις αυτές ισχυροποιήθηκε η θέση της πολιτικό lobbying. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της  FEA λειτούργησε το  παραδοσιακό  Εργαστήριο  Γούνας (Workshop) προκειμένου να αναδειχθεί η παραδοσιακή και πατροπαράδοτη τέχνη της Γούνας. Η ενέργεια  αυτή είχε ως στόχο   να φέρει κοντά στο αντικείμενο της γούνας νέους σχεδιαστές αλλά και να αναδείξει τα νέα παιδιά που φοιτούν στις Σχολές Σχεδίου Μόδας της Ελλάδος.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας 2017 για τη Γούνα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για άλλη μια χρονιά διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2017. Η συμμετοχή Νέων Σχεδιαστών- Σπουδαστών και Αποφοίτων από τις μεγαλύτερες Σχολές Σχεδίου της χώρας ήταν πολύ μεγάλη αλλά και εξαιρετικά αξιόλογη, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον αριθμό και τα πρωτότυπα σχέδια με βάση τη γούνα που κατατέθηκαν.

Διήμερο Συνέδριο για την Τέχνη της Γούνας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας συνδιοργάνωσε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το διήμερο συνέδριο «Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός» σε Σιάτιστα και Καστοριά βάζοντας τα θεμέλια για τον χαρακτηρισμό του προϊόντος ως παραδοσιακού.Αποδείχθηκε πανηγυρικά -από τα ντοκουμέντα και τις εισηγήσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου- πως  η τέχνη της γούνας σε Σιάτιστα και Καστοριά ξεκίνησε πριν από το 19ο αιώνα και συγκεκριμένα από το 16ο.

SummerSchool

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά το SummerSchool. 27 άτομα από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο θερινό σχολείο με τίτλο «FromWastetoGold». Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω την τέχνη της γούνας και τις σύγχρονες τάσεις της μόδας από τον συνεργάτη καθηγητή του RoyalCollegeofArt-London, δημιουργό – σχεδιαστή κ. Βασίλη Καρδάση. Η διοργάνωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Δυτική Μακεδονία, καθώς πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη  ιδέα του κ. Παναγιώτου Νικόλαου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, η οποία υλοποιείται από την I.F.F. της FurEurope και την ΕΟΓ.

 Ενέργειες προβολής/προώθησης

 Πραγματοποιήθηκαν πολλές ενέργειες προβολής και προώθησης του κλάδου της γουνοποιίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας πρωταγωνίστησε  πολλές φορές στα εξώφυλλα και στα δελτία ειδήσεων των ελληνικών  Μ.Μ.Ε.

 

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ
Previous Post

Με καθυστέρηση ενάμισι έτους η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την προκήρυξη του Μ09 για τις ομάδες παραγωγών

Next Post

“Ολύμπιον”: Και σούπερ χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά και “Star Wars” και πρεμιέρα για τη “Tζαμάικα” και παιδικό θέατρο-Δείτε τα trailer

Next Post

“Ολύμπιον”: Και σούπερ χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά και “Star Wars” και πρεμιέρα για τη “Tζαμάικα” και παιδικό θέατρο-Δείτε τα trailer

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 24χρονος φοιτητής, με καταγωγή από την Δ. Μακεδονία, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη
  • Συλλυπητήριo μήνυμα από την Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ
  • 24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη
  • Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr