• Latest
Μητλιάγκας

Ο Γιάννης Μητλιάγκας πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης. Η δήλωση του και οι αντιδράσεις

10 Ιουνίου 2021
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026

Προσπάθησαν να περάσουν με drone λάμες, γάντια αναρρίχησης και κινητά στις φυλακές – Ετοίμαζαν απόδραση

8 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Παρίσταναν τους λογιστές και της πήραν 26 χρυσές λίρες και 2.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2026
καιρός

Με 30άρια αλλά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Δείτε αναλυτική πρόγνωση

8 Ιουνίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Αναστάσιος Ραφαηλίδης: «2,5 Χρόνια Αντιπεριφέρεια Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού»

8 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Γιάννης Μητλιάγκας πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης. Η δήλωση του και οι αντιδράσεις

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μητλιάγκας
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέος πρόεδρος στο ΕΒΕ Κοζάνης, εξελέγη ο Γιάννης Μητλιάγκας.

Δείτε την πρώτη του δήλωση και την επιστολή του συνδυασμού του πρώην προέδρου Νίκου Σαρρή..

“Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου.
Το επιμελητήριο της Π.Ε. Κοζάνης δικαιούται και θα χαράξει νέο δρόμο.

Οι φορείς από την θεσμική τους υπόσταση οφείλουν να έχουν σαφή και εποικοδομητική παρουσία, στα δημόσια πράγματα. Ο ρόλος τους δεν πρέπει ούτε να μεγενθυνεται αλλά ούτε και να υποτιμάται.

Ευτυχώς στο επιμελητήριο μας υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

Χρέος μου να τις ενεργοποιήσω υιοθετώντας και εφαρμόζοντας ένα άλλο μοντέλο διοίκησης μακριά από το σύνηθες προεδροκεντρικο..”

Επιστολή του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο»

Μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Νίκου Σαρρή, η αμέσως επόμενη εξέλιξη ήταν προφανές ότι θα ήταν η εκλογή νέου Προέδρου. Είχε προηγηθεί βέβαια η κατάθεση και ψήφιση της γνωστής πλέον τροπολογίας στη Βουλή, που δίνει τη δυνατότητα στις μειοψηφίες των οργάνων ενός Επιμελητηρίου να ανατρέψουν την βούληση και την εντολή ουσιαστικά της πλειοψηφίας των μελών.
Για σήμερα, είχε οριστεί η εκλογή του νέου Προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης αποδεδειγμένα όμως, προσωπικές υποχρεώσεις και ζητήματα πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθιστούσαν αδύνατη την συμμετοχή τους, γεγονός που μας υποχρέωσε να καταθέσουμε πρόταση αναβολής κατά μία και μόνο ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τους άλλους δύο συνδυασμούς που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο, δείγμα της «αγωνίας» του να προλάβουν την κατάληψη θέσεων κάτι που από την αρχή της θητείας αποτελούσε και τον μοναδικό τους στόχο.
Η επιβεβαίωση όμως ήρθε πολύ νωρίτερα, όταν η πρόταση μας, για αναλογική κατανομή που δεν θα αλλοιώνει τους συσχετισμούς των συνδυασμών στο Δ.Σ. αλλά και την εκφρασμένη θέληση των μελών του επιμελητηρίου κατά την προ τριετίας και πλέον εκλογική διαδικασία, δεν έγινε επίσης αποδεκτή καθώς τα πάντα για ορισμένους κινούνται στον «αστερισμό» της εξουσίας και της αυτοπροβολής, Η δυνατότητα να εκλεγεί πρόεδρος με την ψήφο όλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ένας δηλαδή πρόεδρος των «21» και όχι μιας μειοψηφίας που συγκυριακά και κατά περίπτωση έφτασε να διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό «11» θυσιάζεται στο βωμό φιλοδοξιών και αμφίβολων προσωπικών οραμάτων.
Είναι προφανής επίσης η βιασύνη εκμετάλλευσης μιας λαθεμένης όσο και παράλογης απόφασης που αφορά την τροπολογία, καθώς το ενδεχόμενο επαναφοράς του προηγούμενου κανόνα στις εσωτερικές διαδικασίες στα Επιμελητήρια προκαλεί ανησυχία και σίγουρα επιλογές που δεν συνάδουν με το πνεύμα συνεργασίας και αποτελεσμάτων. Η εκμετάλλευση αυτής της τροπολογίας αποτελεί πολιτική ασέβεια στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2017 με ότι συνεπάγεται αυτό.
Ως μέλη του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο» αποφασίσαμε να μην προσέλθουμε στην εκλογική διαδικασία καθώς θεωρείται τυπική και προσυμφωνημένη διαδικασία της οποίας δεν προηγήθηκε ειλικρινής διάλογος λόγω της αντίστοιχης άρνησης των δύο άλλων συνδυασμών που από την πλευρά τους αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκλογή συγκεκριμένου προσώπου για τη θέση του προέδρου.
Η στάση ζωής μας και ο αγώνας για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον νομό Κοζάνης είναι στοιχεία που καθόρισαν την πορεία μας και παραμένουν σταθερά και αμετάβλητα χωρίς να επιζητούμε θέσεις και προνόμια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας και να τους εκπροσωπούμε στα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου.
Ο αγώνας για κάποιους άλλους βέβαια δίνεται εδώ και τρεισήμισι χρόνια σε αίθουσες δικαστηρίων, προσφυγές και ανακοινώσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΕΤΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΙΤΑΣ

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Το Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου στον Αυγερινό

Next Post

Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα
  • Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών
  • Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr