Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας
Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως Ημέρα Τιμής στους Απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Σήμερα, 15 Ιουνίου 2025, Κυριακή των Αγίων Πάντων, στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Χριστοφόρου και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Σπανούδης ανέφερε μεταξύ άλλων « … Τιμούμε τους απόστρατους συναδέλφους μας, αυτούς που τόσο σκληρά και επίμονα εργάστηκαν σε όλο τον υπηρεσιακό τους βίο, συχνά στερούμενοι τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές που η πλειονότητα των λοιπών εργαζομένων απολαμβάνουν, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση και μηδενική ανοχή απέναντι στο έγκλημα και την ανομία, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη θωράκιση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας…».
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας παρέστησαν, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Τρευλόπουλος, ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρος Γκερεχτές, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Νικόλαος Σαμαράς, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εορδαίας, κ. Πέτρος Μίμτσης, εκπρόσωπός του Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Δημήτριος Χαρισίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο Διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Αναστάσιος Βασιλείου, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κοζάνης, Πύραρχος κ. Γκίκας Καμπουρίδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ηλίας Τσιότσιας.
Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Θεόδωρος Κεραμάς, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Υποστράτηγος ε.α κ. Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Θωμάς Νέστορας, ο Υποστράτηγος ε.α. και πολιτευτής, κ. Γεώργιος Αδαμίδης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης και Εορδαίας, κύριοι Κωνσταντίνος Μπουγάτσιας και Κοσμάς Τσισμαλίδης, ο πολιτευτής κ. Αναστάσιος Χαραλαμπίδης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, κα. Βασιλική Βόντσα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, κ. Ζήσης Λιάκος, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κα. Μάρθα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Ευάγγελος Διάφας, εκπρόσωποι τοπικών Μ.Μ.Ε., καθώς επίσης εν ενεργεία και απόστρατοι Αστυνομικοί.
Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, όπου παρέστησαν Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων των περιοχών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και Μ.Μ.Ε., εν ενεργεία και απόστρατοι Αστυνομικοί, καθώς και πλήθος κόσμου.