• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος

14 Δεκεμβρίου 2018
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

27 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή

27 Μαρτίου 2026
Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

27 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

27 Μαρτίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Μαρτίου

27 Μαρτίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Αναγκαία η ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη

27 Μαρτίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σύμφωνα με τον Ν. 5281/2026 – Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήρια επιστολή στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

27 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Φινάλε κανονικής διάρκειας στην Α’ κατηγορία, Αναβληθέντες αγώνες στη Β΄ Κατηγορία

27 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ εθνική: Ντέρμπι επιβίωσης, Κοζάνη – Εορδαϊκός

27 Μαρτίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 15η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

27 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρόλο που βρίσκεται ακόμη στα πειραματικά στάδια, αυτή η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τις επεμβατικές δοκιμές για έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο άρθρο μας.

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος! Ορισμένες μελέτες που διεξήγαγε το Ισπανικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας συγκεντρώνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για να βοηθήσουν στην ανίχνευση του καρκίνου στα πρώτα στάδιά του με εξετάσεις αίματος.

Αυτό θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση όγκων με τη διενέργεια εξετάσεων αίματος.

Πολύ σύντομα αυτή η εξέταση θα είναι διαθέσιμη σε ιατρικά εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η νέα μέθοδος που αναπτύσσεται από Ισπανούς επιστήμονες ενισχύει το DNA.

Αυτά τα νέα είναι πολύ σημαντικά για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου με εξετάσεις αίματος.

Η μελέτη του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας

Μια ομάδα επιστημόνων του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας έχει αναπτύξει την πρώτη λύση για να επιτρέψει την ενίσχυση μικρών ποσοτήτων του DNA.

  • Τα εργαστήρια χρειάζονται μικρή ποσότητα αίματος για να το κατηγοριοποιήσουν, να το διαβάσουν και να το αναλύσουν.
  • Στη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση για να διαπιστωθεί εάν το άτομο αναπτύσσει καρκινικό όγκο.

Αυτή η νέα μέθοδος ανίχνευσης καρκίνου διεξάγεται στα ισπανικά νοσοκομεία και έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα:

  • Είναι σχεδόν καθόλου επεμβατική (αρκεί μια απλή ανάλυση αίματος).
  • Εντοπίζει όγκους στις αρχικές φάσεις.

Ο Λουίς Μπλάνκο, από το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας Severo Ochoa του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας στην Ισπανία, υποστήριξε ότι αυτή η ανακάλυψη θα είναι μια πρόοδος με την ίδια σημασία όπως και η  μαγνητική τομογραφία όταν αναπτύχθηκε παλιά.

Το μέλλον της έρευνας για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου

Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε μεγάλη κλίμακα για τη διάγνωση των όγκων στις αρχικές φάσεις. Θα είμαστε επίσης σε θέση να διαγνώσουμε άλλους τύπους κληρονομικών ασθενειών.

Αυτά είναι γνωστά ως βιο-δείκτες νανο-αισθητήρων για την ανίχνευση του καρκίνου. Μετατρέπονται σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε επεμβατικές βιοψίες μεταστατικών όγκων.

Χαρακτηριστικά του καρκίνου του παχύ εντέρου

Κανονικά ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει την προέλευσή του σε μια ανώμαλη λειτουργία του παχέος εντέρου ή των κυττάρων του ορθού που διαιρούνται ανεξέλεγκτα μέχρι να σχηματίσουν έναν κακοήθη όγκο.

Αυτός ο τύπος καρκίνου τείνει να αρχίζει με το σχηματισμό ενός μικρού πολύποδα στον ιστό της εσωτερικής επιφάνειας του παχέος εντέρου και του ορθού.

Οι πολύποδες τείνουν να παρουσιάζονται με διαφορετικές μορφές: ανυψωμένες ή επίπεδες. Οι ανυψωμένοι πολύποδες μπορούν να έχουν σχήμα μανιταριού με ή χωρίς στέλεχος.

Οι εξετάσεις δείχνουν την παρουσία των πολύποδων πολύ συχνά σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και η μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχει καρκινικά χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που είναι επικίνδυνοι για αυτόν τον τύπο καρκίνου;

  • Το οικογενειακό ιστορικό και η μεγάλη ηλικία είναι οι βασικοί παράγοντες.
  • Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως η υψηλή κατανάλωση του αλκοόλ, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα και η μη ισορροπημένη διατροφή.
  • Ταυτόχρονα, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που υποφέρουν από ελκώδη κολίτιδα ή εκείνοι που πάσχουν από την νόσο του Crohn.

Ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου με εξετάσεις αίματος

Η συνεχή πρόοδος στην ιατρική έχουν καταστήσει δυνατή την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συστήνουν να γίνονται οι εξετάσεις πριν το άτομο αναπτύξει συμπτώματα.

Χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στην έρευνα των Δρ. George et. al. εδώ.

Οι γιατροί προτείνουν την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε ηλικία 50 ετών και η ίδια εξέταση να γίνεται κάθε 2 χρόνια.

Δεδομένου ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου, οι γιατροί συστήνουν αυτοί οι ασθενείς να κάνουν εξετάσεις πριν από την ηλικία των 50 ετών και να την επαναλαμβάνουν πιο συχνά σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Μια από τις πιο συνηθισμένες εξετάσεις είναι να δείτε αν υπάρχει αίμα στα κόπρανα.

  • Για αυτή την εξέταση, μπορείτε να πάρετε στο φαρμακείο μια σακούλα με ένα μικρό σωλήνα για να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί το δείγμα στο εργαστήριο.
  • Σε αυτές τις σακούλες υπάρχει ένα μικρό ραβδί συνδεδεμένο στο καπάκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εναποθέσετε τα κόπρανα στο σωλήνα και να το κλείσετε.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων

  • Εάν δεν υπάρχει αίμα στα κόπρανα, πιθανών δεν υπάρχει όγκος. Παρ ‘όλα αυτά, όπως έχουμε πει, είναι και πάλι αναγκαίο να κάνετε την εξέταση κάθε 2 χρόνια.

• Ωστόσο, η ανίχνευση αίματος στα κόπρανα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει καρκίνος του παχέος εντέρου.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Το Δημοτικό Σχολείο Αιανής στολισε το δέντρο στο Μουσείο

Next Post

Ποια λάθη καταστρέφουν το γάμο

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Ποια λάθη καταστρέφουν το γάμο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»
  • Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή
  • Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]
  • Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης
  • Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr