• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τα ονόματα που ακούγονται

22 Νοεμβρίου 2019
Η Δήμητρα Καρπόζηλου και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας

Δύο χρυσές νίκες για τη Δήμητρα Καρπόζηλου στο διεθνές τουρνουά << Ivan Sertic>>. Βίντεο

20 Σεπτεμβρίου 2026
συνδυασμος ελπιδα, ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Ζεμπιλιάδου: ΔΕΗ–Amazon: Η Δυτική Μακεδονία δικαιούται απαντήσεις, όχι πανηγυρισμούς

20 Σεπτεμβρίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 20/9

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 20/9

20 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Περίπατος στα μονοπάτια του Kastraki Trail»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Περίπατος στα μονοπάτια του Kastraki Trail»

20 Σεπτεμβρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την ξαφνική απώλεια της Γλυκερίας Μησιοπούλου-Μπιρμπίλη

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Παναγιώτη Δημόπουλου

20 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Συλλυπητήρια στην οικογένεια, του Παναγιώτη Δημόπουλου

20 Σεπτεμβρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φτωχότερη από σήμερα η Κοζάνη» -Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης για την απώλεια του Παναγιώτη Δημόπουλου

20 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Υπαίθρια Διαγενεακή Περιπέτεια» στο Πάρκο Μανιταριών

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Υπαίθρια Διαγενεακή Περιπέτεια» στο Πάρκο Μανιταριών

20 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

20 Σεπτεμβρίου 2026
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Κρόκος: Δωρεά οργάνων από 62χρονο που έφυγε από τη ζωή

20 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος στην Κοζάνη-Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο συνθέτης,πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Δημόπουλος

Πένθος στην Κοζάνη-Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο συνθέτης,πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Δημόπουλος

20 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Έως 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση στις Π.Ε. Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς – Τον Οκτώβριο ανοίγει η πλατφόρμα

20 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τα ονόματα που ακούγονται

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
20
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο βίος μιας κυβέρνησης αποσυνδέεται οριστικά από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ψηφοφορία της αναθεώρησης του Συντάγματος τη Δευτέρα.

Αυτό θα έχει ως επακόλουθο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκτήσει τη δυνατότητα να προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το πρόσωπο που θεωρεί κατάλληλο, καθώς θα αρκούν 151 ψήφοι για την εκλογή του και δεν θα απαιτείται η διάλυση της Βουλής.

Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020 και η συζήτηση για το αν θα παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο για δεύτερη πενταετία ή ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει ένα νέο πρόσωπο για τη θέση του έχει πλέον αρχίσει να γίνεται δημόσια από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
ΠτΔ: Τάση υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά

Τις τελευταίες ημέρες σειρά στελεχών έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης είπε ότι «για μένα, ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς», ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης σε ερώτηση για το αν είναι η κατάλληλη επιλογή ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος -δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως». Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει ο Κώστας Καραγκούνης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που επίσης προκρίνουν την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά.
Μέλη της ΝΔ δεν διαφωνούν με δεύτερη θητεία Παυλόπουλου

Βέβαια, πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν συμμερίζονται αυτή την πρόταση και έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αρκετοί είναι αυτοί που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια δεύτερη θητεία Παυλόπουλου και προέρχονται κυρίως από την «καραμανλική» πτέρυγα. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε για την «πολύπλευρη προσφορά του (σ.σ.: του κ. Παυλόπουλου) στον τόπο, ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις», κάτι που πολλοί εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης. Για τα σενάρια που έχουν εμπλέξει το δικό του όνομα ως τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, διευκρινίζουν από το περιβάλλον του ότι δεν τον αφορούν.

«Όταν μπορείς να εκλέξεις ΠτΔ με 250 “ναι”, δεν χάνεις αυτήν την ευκαιρία», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας για «απολύτως πετυχημένη θητεία του κ. Παυλόπουλου», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιον να υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω».

Δεν λείπουν και πιο «πληθωρικές» προτάσεις, όπως του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που έχει καταθέσει ως πρώτη επιλογή τη διαπρεπή ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στη συνέχεια πρότεινε τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο και ως τρίτη επιλογή τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Η ονοματολογία δεν είναι στις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς θα προτιμούσαν να μη δημιουργούνται εσωκομματικά στρατόπεδα και να αποφευχθεί η αντιπαράθεση για μια επιλογή που ανήκει στον πρωθυπουργό.
Θέλει γυναίκα στο αξίωμα του ΠτΔ ο Μητσοτάκης

Στις 31 Μαρτίου 2015, με επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τους λόγους που δεν θα ψήφιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη στάση του κόμματος. Μπορεί να έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, όμως εκτιμάται πολύ δύσκολο να αλλάξει άποψη, χωρίς όμως να έχει κλείσει εντελώς η πόρτα.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για επιθυμία του πρωθυπουργού στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα να βρεθεί μια γυναίκα, κοινής αποδοχής και εκτός πολιτικού συστήματος, έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από ονόματα. Τα πρώτα που ακούστηκαν ήταν της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου, που μάλλον έχουν καεί, της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου και, προσφάτως, της πρώτης προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός, όσες φορές έχει ερωτηθεί σε συνεντεύξεις του, έχει αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά του, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ανοιχτές τις επιλογές του. Η ώρα όμως για τις τελικές αποφάσεις πλησιάζει, καθώς, όπως αποκάλυψε η Φώφη Γεννηματά μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης της είπε ότι θα καταλήξει στην πρότασή του τα Χριστούγεννα, όταν θα επισκεφθεί ένα βουνό για ολιγοήμερες διακοπές.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 25-11-2019 έως 01-12-2019)

Next Post

Τραγωδία: Δεν άντεξε τον χωρισμό και έβαλε τέλος στη ζωή του

Next Post
κρεμαλα αυτοκτονια

Τραγωδία: Δεν άντεξε τον χωρισμό και έβαλε τέλος στη ζωή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δύο χρυσές νίκες για τη Δήμητρα Καρπόζηλου στο διεθνές τουρνουά << Ivan Sertic>>. Βίντεο
  • Ζεμπιλιάδου: ΔΕΗ–Amazon: Η Δυτική Μακεδονία δικαιούται απαντήσεις, όχι πανηγυρισμούς
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 20/9
  • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Περίπατος στα μονοπάτια του Kastraki Trail»
  • Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Παναγιώτη Δημόπουλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr