• Latest
ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ ΠΥΛΩΝΕΣ

Ο παρατεταμένος καύσωνας φέρνει συναγερμό για blackout και διακοπές ρεύματος

21 Ιουλίου 2025
Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

23 Φεβρουαρίου 2026
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο

23 Φεβρουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα

23 Φεβρουαρίου 2026
βεγγαλικά

4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

23 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

23 Φεβρουαρίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Σιάτιστα: Απόδειπνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

23 Φεβρουαρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους, 92 έλεγχοι

23 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζάνη: Γλέντι χορός και τραγούδι γύρω από τον Φανό – Η πόλη πήρε φωτιά

23 Φεβρουαρίου 2026
Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

23 Φεβρουαρίου 2026
Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

22 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο παρατεταμένος καύσωνας φέρνει συναγερμό για blackout και διακοπές ρεύματος

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ ΠΥΛΩΝΕΣ
0
SHARES
36
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η εβδομάδα προμηνύεται δύσκολη για το ενεργειακό σύστημα της χώρας αν και οι εμπλεκόμενοι διαβεβαίωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι «αντέχει» ακόμη και σε ζήτηση που προβλέπεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 10.000 MW.

Σε κατάσταση επιχειρησιακής επιφυλακής έχει τεθεί το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, καθώς ο επικείμενος καύσωνας φέρνει μαζί του αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που αναμένεται να ωθήσει τη ζήτηση ρεύματος σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών. Ετσι, η εβδομάδα προμηνύεται δύσκολη για το ενεργειακό σύστημα της χώρας αν και οι εμπλεκόμενοι διαβεβαίωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι «αντέχει» ακόμη και σε ζήτηση που προβλέπεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 10.000 MW.

Με αυτά τα δεδομένα χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου συγκάλεσε άλλη μια έκτακτη σύσκεψη με την Ομάδα Εργασίας κρίσιμων φορέων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΑΕΥ) για την αξιολόγηση της κατάστασης και την ενίσχυση των μηχανισμών επάρκειας. Οι διαχειριστές εμφανίζονται καθησυχαστικοί, δηλώνοντας ότι το σύστημα «αντέχει» ακόμη και σε αιχμές που υπερβαίνουν τα 10.000 MW, ενώ επισημαίνουν την άμεση ανταπόκριση στις βλάβες που καταγράφηκαν έως σήμερα, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου αποκαταστάθηκε σε λιγότερο από δυο ώρες το συντριπτικό ποσοστό των βλαβών που ανέκυψαν (53,85% στο εναέριο δίκτυο, 75,76% στο υπόγειο δίκτυο, 100% σε υποσταθμούς υψηλής και μεσαίας τάσης).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες δοκιμάζουν το σύστημα ειδικά όταν διαρκούν για πολλές ημέρες όπως προβλέπεται να συμβεί στην παρούσα φάση. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο κ. Παπασταύρου ζήτησε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση εν όψει του καύσωνα των επόμενων ημερών, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η συνεχής καταπόνηση μία από τις κυριότερες αιτίες των blackout

Στον προηγούμενο καύσωνα ο ΔΕΔΔΗΕ είχε αναστείλει προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για λόγους συντήρησης, κάτι το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και τώρα. Πολύ δε περισσότερο που ο καύσωνας ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπεται ότι θα διαρκέσει πολλές περισσότερες ημέρες από τον προηγούμενο και όπως λένε οι ειδικοί η συνεχής καταπόνηση των συστημάτων είναι μια από τις κυριότερες αιτίες των μπλακ άουτ.

Από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ που έχει την ευθύνη για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα δίκτυα έχουν συντηρηθεί και οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Για σήμερα, η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει τα 9.683 MW στη 1 το μεσημέρι, με την αιχμή να καλύπτεται κυρίως από τις θερμικές μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, αλλά και από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά. Σημαντική αναμένεται η συνεισφορά των μικρών φωτοβολταϊκών του ΔΕΔΔΗΕ κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ για τη νύχτα έχει προβλεφθεί η πλήρης διαθεσιμότητα των θερμικών μονάδων.

Στο σύστημα έχουν ενταχθεί και οι νέες μονάδες φυσικού αερίου, όπως ο Άγιος Νικόλαος 2 της Μυτιληναίος και η Κομοτηνή Power της Motor Oil και της ΤΕΡΝΑ, οι οποίες λειτουργούν στη μέγιστη δυναμικότητα, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται επίσης οι λιγνιτικές μονάδες Άγιος Δημήτριος 3 και 4, καθώς και η Πτολεμαΐδα 5, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέση τιμή ρεύματος διαμορφώνεται σήμερα στα 115,12 ευρώ/MWh, σημειώνοντας αύξηση 45,12% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Η ανώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 213,78 ευρώ/MWh και η κατώτατη στα 78,22 ευρώ/MWh.

Αναφορικά με το ενεργειακό μείγμα, τη μερίδα του λέοντος κατέχει το φυσικό αέριο με ποσοστό 45,32%, ενώ οι ΑΠΕ συμμετέχουν με 33,63%, ποσοστό περιορισμένο λόγω της άπνοιας. Ακολουθούν τα μεγάλα υδροηλεκτρικά με 4,75%, οι λιγνιτικές μονάδες με μόλις 1,34%, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των εισαγωγών, που φθάνουν το 10,64%.

Οι εξαγωγές ανέρχονται στο 8,31%, αν και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες.

Πηγή: iEnergeia.gr

Tags: BLACOUTΔΕΗΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣΚΑΥΣΩΝΑΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για Υψηλές Θερμοκρασίες

Next Post

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Next Post
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο
  • Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα
  • 4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα
  • Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr