• Latest
ΧΙΟΝΙΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού – Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται χιόνια

20 Νοεμβρίου 2024
Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του φερόμενου ως αρχηγού

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εγκαινιάστηκε το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας ( Δελτίο τύπου)

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αύξηση του ακατάσχετου ορίου των τραπεζικών λογαριασμών είναι ένα θετικό αλλά εξαιρετικά καθυστερημένο και ανεπαρκές μέτρο

6 Ιουνίου 2026
Κακο-εκπαιδεύοντας τα συστήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης: «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»

Κακο-εκπαιδεύοντας τα συστήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης: «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»

6 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 13 συλληφθέντες που κατηγορούνται για το νέο κύκλωμα της Κοζάνης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 13 συλληφθέντες που κατηγορούνται για το νέο κύκλωμα της Κοζάνης

6 Ιουνίου 2026
34χρονος σκαρφάλωσε στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να κλέψει 500 ευρώ από τη γιαγιά του

34χρονος σκαρφάλωσε στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να κλέψει 500 ευρώ από τη γιαγιά του

6 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν τρία άτομα που παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ για να εξαπατήσουν 38χρονο

6 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ηλικιωμένος σπάμαρε με mail τον Δήμο και κατηγορείται για διαταράξη λειτουργίας υπηρεσίας

6 Ιουνίου 2026
Μαμάτσειο: Λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Μαστού, με τη Γιώτα Σασοπούλου

Μαμάτσειο: Λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Μαστού, με τη Γιώτα Σασοπούλου

5 Ιουνίου 2026
Λάζαρος Γκερεχτές: Συναντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής  Πέτρο Καμπούρη

Λάζαρος Γκερεχτές: Συναντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη

5 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού – Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται χιόνια

sierafm by sierafm
20 Νοεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΧΙΟΝΙΑ
0
SHARES
191
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του αμερικανικού μοντέλου GFS υπάρχει πιθανότητα χιονοπτώσεων κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Το μοντέλο διατηρεί την εισβολή ψυχρών αερίων μαζών στη χώρα μας, η οποία στη συνέχεια αναμένεται να κινηθεί προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, το βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει γρήγορα από την Ελλάδα, αφήνοντας πιθανές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα βορειοδυτικά. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα για χιόνια ακόμη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με τη Λήμνο να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της πρόβλεψης.

Η πρόγνωση για σήμερα, Τετάρτη 20/11

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την υπόλοιπη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στη Θράκη και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα ενταθούν.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Θράκη νωρίς το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά έντονες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα τη νύχτα σε όλες τις περιοχές θα ενταθούν.
  • Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 με 22 και τοπικά στα νότια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ στα δυτικά τμήματα. Στην Κρήτη, από το πρωί στα δυτικά τμήματα και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν.
  • Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα το πρωί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει αύριο, Πέμπτη 21/11

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά από τις προμεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 22 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 22/11

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές που βαθμιαία στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, ενώ τοπικά στο βόρειο Αιγαίο από τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για το Σαββάτο 23/11

Αρχικά ο καιρός θα είναι άστατος στο Ιόνιο, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται βαθμιαία βελτίωση στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία, ενώ στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στην Κρήτη ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7, τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή 24/11

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόνησσο, το νοτιοδυτικό Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ μετά το μεσημέρι θα διατηρηθούν μόνο στις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ανατολικών διευθύνσεων όπου και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7, τοπικά στα νότια 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΚΑΙΡΟΣΧΙΟΝΙΑ
Previous Post

Έβριζαν και απειλούσαν 12χρονη συμμαθήτριά τους αναρτώντας βίντεο στο Tik Tok

Next Post

Internet: Τι είναι τα αυτόνομα δίκτυα 5G SA – Γιατί τα χρειαζόμαστε

Next Post
υπολογιστης

Internet: Τι είναι τα αυτόνομα δίκτυα 5G SA - Γιατί τα χρειαζόμαστε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του φερόμενου ως αρχηγού
  • Δήμος Βοΐου: Εγκαινιάστηκε το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας ( Δελτίο τύπου)
  • Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αύξηση του ακατάσχετου ορίου των τραπεζικών λογαριασμών είναι ένα θετικό αλλά εξαιρετικά καθυστερημένο και ανεπαρκές μέτρο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr