• Latest
ΟΑΕΔ

Πάνω από 135.000 «ευκαιρίες» για προσλήψεις με επιδότηση – Έχει και ο ΟΑΕΔ επιδότηση της εργασίας

4 Οκτωβρίου 2020
Επιστολή

Ανακοίνωση Οργής και Απογοήτευσης των Καπνοπαραγωγών Δυτικής Μακεδονίας και Γρεβενών

8 Ιανουαρίου 2026
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κοζάνης Ιωαννίνων, παράκαμψη στην Εγνατία στο ύψος της Σιάτιστας

8 Ιανουαρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Ως πότε θα καθυστερεί η ίδρυση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας;

8 Ιανουαρίου 2026
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου  στην Παρέλαση των Ραγκουτσαρίων στην Καστοριά

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην Παρέλαση των Ραγκουτσαρίων στην Καστοριά

8 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

Αποδέχονται την πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν την Παρασκευή οι δρόμοι

8 Ιανουαρίου 2026
Νίκος Ανδρουλάκης

Κοζάνη: Την Κυριακή η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ παρουσία Ανδρουλάκη

8 Ιανουαρίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Ανακοίνωση Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων για την εκλογή Επισκόπου Σινώπης κ. Αμβροσίου

8 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παράδοση ενός σύγχρονου drone στην Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παράδοση ενός σύγχρονου drone στην Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026

Δείτε τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας που θα συζητηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

8 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

8 Ιανουαρίου 2026
Πως μπορείτε να κινηθείτε από και προς Κοζάνη. Κλειστή Εγνατία και παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο Σιάτιστας

Πως μπορείτε να κινηθείτε από και προς Κοζάνη. Κλειστή Εγνατία και παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο Σιάτιστας

8 Ιανουαρίου 2026
Tους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

Tους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

8 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 135.000 «ευκαιρίες» για προσλήψεις με επιδότηση – Έχει και ο ΟΑΕΔ επιδότηση της εργασίας

sierafm by sierafm
4 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκτός από το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, που ξεκίνησε την 1 Οκτωβρίου και που προβλέπει την δημιουργία 100.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα του ΟΑΕΔ, στα οποία, δεν επιδοτούνται μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και ο μισθός.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανοιχτά 7 προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 135.000 θέσεις με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης και εισφορών. Η επιλογή γίνεται από τον εργοδότη και αυτά αφορούν τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Από τον ΟΑΕΔ είναι 6 ανοικτά προγράμματα 35.600 νέων θέσεων εργασίας με ποσοστά επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων που κυμαίνονται από το 60% έως το 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Από την 1η Οκτωβρίου, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για το μεγάλο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα επιδοτεί για 6 μήνες το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μισθωτό που θα προσληφθεί από 1η Οκτωβρίου και μετά. Για την ένταξή τους οι επιχειρήσεις ακολουθούν τρία βήματα:

Υποβολή ξεχωριστής ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται και εντάσσεται στο πρόγραμμα. Η αίτηση υποβάλλεται με το ειδικό έντυπο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Στην αίτηση που υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δηλώνονται τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του δυνητικά ωφελούμενου, οι μηνιαίες μεικτές και οι αντίστοιχες καθαρές, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αποδοχές του.

Με την ίδια αίτηση δηλώνεται εάν ο ωφελούμενος είναι μακροχρόνια άνεργος, όπως επίσης η τράπεζα και το IBAN της επιχείρησης (μόνο αν η επιχείρηση αιτείται να προσλάβει μακροχρόνια άνεργο), ότι η επιχείρηση είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή έχει ρυθμίσει βεβαιωμένες οφειλές και τέλος ότι θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, κατά το οποίο επιδοτείται η νέα θέση εργασίας.

Το δεύτερο βήμα είναι ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση και των προϋποθέσεων ένταξης που αφορούν στον δυνητικά ωφελούμενο. Οι διασταυρώσεις γίνονται αυτόματα από το σύστημα «Εργάνη» ώστε να διασφαλιστεί ότι ο προσληφθείς δεν εργάζεται σε άλλον εργοδότη και δεν είχε ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση για τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την ημερομηνία της επιδοτούμενης πρόσληψής του. Ελέγχεται επίσης αν ο δηλωθείς είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν αποδεικτικό για την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής τους και ταυτόχρονα ενημερώνονται αν ο δηλωθέν ωφελούμενος είναι μακροχρόνια άνεργος, εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Στο τρίτο και τελευταίο βήμα που ακολουθεί μετά την έγκριση της αίτησης και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι επιχειρήσεις οφείλουν να προχωρήσουν αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση, στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελούμενου. Στο έντυπο Ε3: «Ενιαίο έντυπο αναγγελίας πρόσληψης» δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή του εργαζόμενου στο πρόγραμμα.

Τα ανάλογα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα δέχεται αιτήσεις ο ΟΑΕΔ για το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις με 75% επιδότηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών. Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω αποφασίστηκε η αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα για τις 8.300 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας του προγράμματος ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους.

Αναλυτικά τα ανοικτά προγράμματα

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 6 ανοικτά προγράμματα 35.600 νέων θέσεων εργασίας με ποσοστά επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων που κυμαίνονται από το 60% έως το 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους:

1. Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας 9.200 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 830 € μηνιαία.

2. Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών 8.500 νέων θέσεων εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 € μηνιαία.

3. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών 8.000 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 € μηνιαία.

4. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης 5.200 νέων θέσεων εργασίας διάρκειας 15 μηνών σε επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 800 € μηνιαία.

5. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών 3.500 νέων θέσεων εργασίας 3.500 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών.
Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 € μηνιαία.

6. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες 1.200 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 800 € μηνιαία.
Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Ακίνητα: Τα νέα πρόστιμα για αυθαίρετα, ημιυπαίθριους – Τι ισχύει για τακτοποιήσεις κατηγοριών 1 έως 4

Next Post

Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους να χάσουν βάρος

Next Post
παχυσαρκια διαιτα

Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους να χάσουν βάρος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση Οργής και Απογοήτευσης των Καπνοπαραγωγών Δυτικής Μακεδονίας και Γρεβενών
  • Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κοζάνης Ιωαννίνων, παράκαμψη στην Εγνατία στο ύψος της Σιάτιστας
  • Π. Κουκουλόπουλος: Ως πότε θα καθυστερεί η ίδρυση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας;
  • Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην Παρέλαση των Ραγκουτσαρίων στην Καστοριά
  • Αποδέχονται την πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν την Παρασκευή οι δρόμοι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr