• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά

Πάτρα: Σε εργαστήριο του εξωτερικού θα ψάξουν τοξικές ουσίες για την Τζωρτζίνα

2 Μαρτίου 2022
Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

4 Ιουνίου 2026
ΣΤΡΑΤΟΣ

Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες στον στρατό

4 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Έστησε καρτέρι στον ίδιο του τον αδελφό και τον πυροβόλησε – Η απίστευτη κόντρα μεταξύ αδελφών που κατέληξε σε τραγωδία

4 Ιουνίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Επιστολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη στο ΥΠΑΑΤ για τη μετακίνηση κτηνοτρόφων προς θερινούς βοσκοτόπους

4 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Κοζάνη: Αύριο ενώπιον του Ευρωπαίου Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

4 Ιουνίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

28η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιουνίου 2026
Εορδαία: Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου από το Σύλλογο Βετεράνων ποδοσφαιριστών

Εορδαία: Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου από το Σύλλογο Βετεράνων ποδοσφαιριστών

4 Ιουνίου 2026
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Γρεβενών για την αξιοποίηση του νέου LEADER

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Γρεβενών για την αξιοποίηση του νέου LEADER

4 Ιουνίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 5-7 Ιουνίου 2026

4 Ιουνίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026

4 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

10 συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

4 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πάτρα: Σε εργαστήριο του εξωτερικού θα ψάξουν τοξικές ουσίες για την Τζωρτζίνα

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εργαστήριο του εξωτερικού αναμένεται να σταλεί δείγμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης επικίνδυνων ουσιών.

Εξελίξεις προαναγγέλλουν στην υπόθεση της Πάτρας τα αποτελέσματα των εξετάσεων από δείγμα που έχει ληφθεί από την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και θα αποσταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης ιδιαίτερα τοξικών και επικίνδυνων ουσιών που ενδεχομένως της επέφεραν τον θάνατο.

Η απόφαση των ειδικών επιστημόνων που χειρίζονται την υπόθεση είναι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα προκειμένου να κάνουν τα “δείγματα” που άφησε πίσω του το 9χρονο κορίτσι να “μιλήσουν”.

Όπως αναφέρει το ereportaz, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποια χώρα αναμένεται να σταλούν τα δείγματα για επιπλέον έλεγχο χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί (όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα) στην Ελβετία. Επεσήμαναν, δε, ότι στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι συγκεκριμένες ουσίες δύσκολα ανιχνεύονται στα ελληνικά εργαστήρια και ως εκ τούτου ενδεχομένως στον φάκελο της προανάκρισης από το Ανθρωποκτονιών να εκλείψουν χρήσιμα στοιχεία. Η συγκεκριμένη απόφαση η οποία χαρακτηρίζεται ως επιβεβλημένη θα καθυστερήσει, ομολογουμένως, τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων απομακρύνοντας το ενδεχόμενο να παραδοθούν στις Αρχές εντός της εβδομάδας.

Τοξικά δηλητήρια

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι αρμόδιοι ιατροδικαστές και τοξικολόγοι “στοχεύουν” στην διερεύνηση βαρέων μετάλλων όπως το κάδμιο, το αρσενικό, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, κτλ, τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα λόγω της εγγενούς ή επιλεκτικής τοξικότητάς τους. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες δεν διερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια των ιατροδικαστικών πράξεων που διενεργήθηκαν στον πρώτο θάνατο, εκείνο της Μαλένας (απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019), κάτι που όμως εξηγείται από το γεγονός ότι εκείνη την χρονική περίοδο κανενός το μυαλό δεν πήγε στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή στις 11 Απριλίου 2021 και ουσιαστικά επανήλθε στη ζωή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι την ανέταξαν μετά από 55 λεπτά προσπάθειας. Έκτοτε υπέστη βαριά αναπηρία λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Τελικά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις εννιά ετών στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Τα ερωτήματα τα οποία συνοδεύουν την αιτία θανάτου και διερευνούν, πλέον, οι Αρχές είναι αμείλικτα καθώς το κορίτσι από την Πάτρα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ενώ της είχε τοποθετηθεί και απινιδωτής. Ανώτερες εισαγγελικές Αρχές με τις οποίες επικοινωνήσαμε και είναι γνώστες του φακέλου της υπόθεσης αρκέστηκαν να πουν ότι οι τρεις θάνατοι των τριών κοριτσιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να οφείλονται σε συμπτώσεις.

Ενδογενείς ουσίες

Παράλληλα σε εργαστήρια του εξωτερικού αναμένεται να διερευνηθούν και οι αποκαλούμενες ενδογενείς ουσίες, δηλαδή ουσίες όπως το κάλιο οι οποίες περιέχονται ήδη στον οργανισμός και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν μετά θάνατον. Όμως σε ειδικά εργαστήρια δίνεται η δυνατότητα να ανιχνευθεί η ακριβής ποσσότητα και κυρίως εάν υπήρχε υπερσυγκέντρωση που αυτομάτως θα δείξει την χορήγησή τους!

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ακόμη και εάν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγουν αρνητικά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση κλείνει και αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως αποκάλυψε το eReportaz ήδη για την περίπτωση της Μαλένας ο κορυφαίος έλληνας ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, σύστησε άτυπη επιτροπή η οποία θα ελέγξει εκ νέου την αιτία θανάτου. “Όλα ερευνώνται από την αρχή ως μια νέα, ενιαία, υπόθεση, υπό άλλο πρίσμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τζωρτζίνα.

news247 02 Μαρτίου 2022 07:33

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Next Post

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «Έργα ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Εορδαίας ύψους 1.494.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης».

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «Έργα ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Εορδαίας ύψους 1.494.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης».

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας
  • Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες στον στρατό
  • Έστησε καρτέρι στον ίδιο του τον αδελφό και τον πυροβόλησε – Η απίστευτη κόντρα μεταξύ αδελφών που κατέληξε σε τραγωδία
  • Επιστολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη στο ΥΠΑΑΤ για τη μετακίνηση κτηνοτρόφων προς θερινούς βοσκοτόπους
  • Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr