• Latest
ΔΕΗ

Παναγιωτάκης: Σήμερα η προκήρυξη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

8 Μαρτίου 2019
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παναγιωτάκης: Σήμερα η προκήρυξη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Σήμερα, Παρασκευή, θα προχωρήσει η ΔΕΗ στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας με ορίζοντα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έως την επόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου.
Μ. Παναγιωτάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, δήλωσε χθες αισιόδοξος για την έκβαση του διαγωνισμού -σε αντίθεση με την προηγούμενη προκήρυξη πού κατέληξε άγονη- για τρεις λόγους: Πρώτον, έχουν ξεκαθαρίσει τα θέματα σε σχέση με τα εργασιακά και το πλήθος των εργαζομένων στις μονάδες, δεύτερον, έχει οριστικοποιηθεί το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που πιστοποιεί ότι υπάρχει χώρος για τη λιγνιτική παραγωγή μέχρι το 2030 και τρίτον, έχει γίνει η προκοινοποίηση στην Κομισιόν του σχεδίου για την αποζημίωση των λιγνιτικών μονάδων με τα λεγόμενα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος.

Παραμένει, ωστόσο, μία σημαντική εκκρεμότητα που αφορά το κόστος τροφοδοσίας της μονάδας Μελίτης Φλώρινας με λιγνίτη από το ιδιωτικό ορυχείο της περιοχής. Ο κ. Παναγιωτάκης ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα λυθεί πριν από την πώληση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές να είναι στην ίδια θέση (να αποκλειστεί, δηλαδή, το ενδεχόμενο συμφωνίας ενός εκ των επενδυτών με το ορυχείο-τροφοδότη της μονάδας).

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποκάλυψε ότι είχε επαφές τις προηγούμενες ημέρες στην Κίνα με εκπροσώπους των China Energy και CMEC, στις οποίες, όπως ανέφερε, διαπίστωσε θετικό κλίμα, ενώ συζητήσεις με στόχο την προσέλκυση επενδυτών έχουν γίνει με αμερικανικές και ρωσικές εταιρείες, με τους ομίλους που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό καθώς και με εγχώριες ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος περιλαμβάνει περίοδο ενός μηνός περίπου για διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη συμφωνία μετόχων, οριστικοποίηση της συμφωνίας έως τις 20 Απριλίου, υποβολή των προσφορών στις 25-26 Απριλίου και ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή μεταξύ 5 και 8 Μαΐου.

Αναφορικά με την αποτίμηση των μονάδων ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι θα επαναληφθεί -σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή- λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχες συναλλαγές στην Ευρώπη και τις προσφορές που υπεβλήθησαν στον προηγούμενο διαγωνισμό. Δήλωσε, δε, ανοιχτός να επανεξεταστούν παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση της αποτίμησης «στο πλαίσιο της λογικής».

Ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι η πώληση των μονάδων δεν είναι μόνο υποχρέωση έναντι της ΕΕ, αλλά αποτελεί και επιλογή της επιχείρησης στο πλαίσιο της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόσθεσε, όμως, ότι «αν κάποιος ψάχνει να βγάλει τα λεφτά του σε ένα, δύο χρόνια, ας πάει αλλού, δεν τις πουλάμε».

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι:

-Η ΔΕΗ δεν θα είχε κανένα λόγο να ζητά αυξήσεις τιμολογίων, αν δεν υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες και αν είχε λυμένα χέρια σε θέματα προσλήψεων. Υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων που εξετάζονται.

-Η αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει τον Μάιο είναι εξασφαλισμένη, μεταξύ άλλων, με την εκταμίευση της προκαταβολής του Δημοσίου για την κατανάλωση ρεύματος της χρονιάς, ύψους 550 εκατ. ευρώ (όπως έγινε και πέρυσι).

-Η ΔΕΗ είχε θέσει το ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη από το 2016. Τώρα, θα πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα, αλλά θα πρέπει επίσης να διασφαλιστεί η κάλυψη του κόστους της ΔΕΗ.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Οι Σκοπιανοί πηγαίνουν στις διεθνείς εκθέσεις με αφίσες «Μακεδονία» -Το περιστατικό στη Νυρεμβέργη

Next Post

Το ανέλπιστο καλό του μεσημεριανού ύπνου!

Next Post
ΥΠΝΟΣ

Το ανέλπιστο καλό του μεσημεριανού ύπνου!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr