• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2019: Πτώση σε πολυτεχνικές, ιατρικές και νομικές σχολές δείχνουν τα αποτελέσματα

29 Ιουνίου 2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της

29 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

29 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδήλατο – Στο νοσοκομείο 9χρονος

29 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τα… τσιφτετέλια μέσα στο αστυνομικό τμήμα

29 Ιουνίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

16χρονος χτύπησε και μαχαίρωσε μέσα σε αστικό λεωφορείο 15χρονο

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

29 Ιουνίου 2025
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλήνιες 2019: Πτώση σε πολυτεχνικές, ιατρικές και νομικές σχολές δείχνουν τα αποτελέσματα

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την ανακοίνωση χθες, Παρασκευή, των βαθμολογιών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, η εκτίμηση για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις είναι, πλέον, ασφαλέστερη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό αναλυτή, πτώση θα παρουσιάσουν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές του 1ου, του 2ου και του 3ου πεδίου, δηλαδή οι νομικές, οι πολυτεχνικές, οι ιατρικές σχολές, καθώς επίσης και τα κεντρικά τμήματα ψυχολογίας. Από την άλλη, οι σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να παρουσιάσουν οριακές αυξομειώσεις.

Αναλυτικότερα, για το 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών), θα παρουσιάσουν πτώση κυρίως οι νομικές σχολές και οι σχολές Ψυχολογίας, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος συγκριτικά με εκείνες των υποψηφίων πέρυσι ήταν χαμηλότερες στα μαθήματα βαρύτητας (Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά).

«Η πτώση θα αφορά κυρίως τα λεγόμενα «ρετιρέ». Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις σχολές μεσαίας κλίμακας, από 17.000 μόρια και κάτω, δεν αναμένεται να δούμε μεγάλες πτώσεις. Θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Εξομαλύνεται δηλαδή η πτωτική διαφορά», τόνισε ο κ. Χατζητέγας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις σχολές του 2ου πεδίου (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών), πτώση αναμένεται στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών, λόγω κακής επίδοσης μεγάλου μέρους των υποψηφίων στα μαθήματα βαρύτητας, και δη στη Χημεία. «Οι βαθμολογίες στη Χημεία ήταν εντυπωσιακά χαμηλές. Πέρυσι, οι αριστούχοι (σ.σ. που έλαβαν βαθμολογία 18-20) ήταν 3.500, ενώ φέτος είναι 420», σημείωσε ο κ. Χατζητέγας και συμπλήρωσε ότι οι φετινές χαμηλές επιδόσεις και στο μάθημα της Φυσικής θα ωθήσουν προς τα κάτω τις βάσεις και στο 2ο και στο 3ο πεδίο.

«Οι βαθμολογίες στη Βιολογία και τα Μαθηματικά είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να αντιστρέψει την πτωτική τάση», επεσήμανε.

Στο 3ο πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής) και ειδικά στις ιατρικές σχολές, η τάση των βάσεων θα είναι πτωτική, χωρίς όμως να είναι μεγάλη η πτώση, γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Χατζητέγας, στη Βιολογία Προσανατολισμού, που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις ιατρικές σχολές, οι υποψήφιοι τα πήγαν καλύτερα από ό,τι πέρυσι.

Στο 4ο πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), οι αυξομειώσεις θα είναι οριακές. «Είχαμε πολύ χαμηλότερες επιδόσεις των παιδιών στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αλλά πολύ καλύτερες στην Ανάπτυξη Εφαρμογών, οπότε αυτά τα δύο εξισορροπούν τα πράγματα. Έτσι, στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, θα έχουμε μία σταθερότητα και θα παρατηρούνται μικρές, οριακές αυξομειώσεις».

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Έχοντας στα χέρια τους τις βαθμολογίες τους, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ μπορούν πλέον να υπολογίσουν πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει. Η παλιά «σπαζοκεφαλιά» του υπολογισμού είναι πια παρελθόν, αφού οι υποψήφιοι μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, https://markcalc.it.minedu.gov.gr/, να βρουν το σύνολο των μορίων τους, συμπληρώνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Το τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν φέτος οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».

Οι υποψήφιοι φέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.

«Καλό είναι οι υποψήφιοι να μη λάβουν υπ’ όψιν τους τις περσινές βάσεις, καθώς από τη φέτος υπάρχουν στο μηχανογραφικό νέα τμήματα, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί και στο ποιες σχολές θα διαλέξουν, καθώς είμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης των αντιστοιχιών. Ειδικά εκείνοι που θα θελήσουν να έχουν εικόνα για το πού θα μπορέσουν να έχουν δυνατότητα μετεγγραφής, θα πρέπει να περιμένουν τις αντιστοιχίες», συμβούλεψε ο κ. Χατζητέγας.

Άλλη μία συμβουλή, να κοιτάξουν οι υποψήφιοι τι προοπτικές για μεταπτυχιακές σπουδές ανοίγονται από τις σχολές που τους ενδιαφέρουν, πριν αποτυπώσουν τις επιθυμίες τους με φθίνουσα σειρά στο μηχανογραφικό.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η προθεσμία της 15ης Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά χείρας τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Σε Τσοτύλι και Καμβούνια ο Στάθης Κωνσταντινίδης το Σάββατο

Next Post

Στην Εορδαία περιόδευσε ο Στάθης Κωνσταντινίδης

Next Post

Στην Εορδαία περιόδευσε ο Στάθης Κωνσταντινίδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές
  • Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες
  • Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα
  • Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της
  • Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr