• Latest
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2025: Το πρόγραμμα των εξετάσεων – Χρήσιμες πληροφορίες και βασικές οδηγίες

25 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

7 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις

7 Ιουνίου 2026
Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

7 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σε κρίσιμη κατάσταση 27χρονος μετά από ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο

7 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Χειροπέδες σε 80χρονη – Την κατήγγειλε ο 82χρονος πρώην σύζυγός της για απειλή με μαχαίρι

7 Ιουνίου 2026
νοσοκομειο

Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο

7 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του φερόμενου ως αρχηγού

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εγκαινιάστηκε το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας ( Δελτίο τύπου)

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλήνιες 2025: Το πρόγραμμα των εξετάσεων – Χρήσιμες πληροφορίες και βασικές οδηγίες

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2025 έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, με τους υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να «μπαίνουν στο στίβο» των εξετάσεων την Παρασκευή 30/5 και το Σάββατο 31/5, αντίστοιχα, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις 68.788 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 30 Μαΐου, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας), ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στις 31 Μαΐου στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τους υποψηφίους των ΓΕΛ, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 6 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Συνέχεια, την 3η Ιουνίου, εξέταση στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 5 έως και τις 16 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 14 έως και τις 25 Ιουνίου 2025. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου.

Χρήσιμες πληροφορίες και βασικές οδηγίες

Εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να γνωρίζουν βασικά σημεία της διαδικασίας, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 8:30, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.
  • Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
  •  Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Ωστόσο, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
  • Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
  • Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια και εξετάσεις

Όπως προαναφέρθηκε, το τέλος των απολυτήριων εξετάσεων (ονομαζόμενων και «ενδοσχολικών») για τους μαθητές της Γ’ λυκείου έχει οριστεί για αύριο, Δευτέρα 26 Μαΐου 2025. Καταληκτική καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων είναι η ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις του λυκείου, οι εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 13 Ιουνίου 2025. Η 20ή Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Αναφορικά με τα γυμνάσια, το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα ακουστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Μαΐου 2025 και η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3-16 Ιουνίου 2025.

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Τέλος τα φωτοαντίγραφα ταυτότητας – Έκδοση ψηφιακού αντιγράφου (εγκύκλιος)

Next Post

Ευχαριστήριο προς τον Λάζαρο Γκερεχτέ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Next Post
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Ευχαριστήριο προς τον Λάζαρο Γκερεχτέ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις
  • Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr