• Latest
εξετασεις, σχολειο

Πανελλαδικές 2021: Τι αλλάζει στις φετινές εξετάσεις

14 Μαρτίου 2021
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας

4 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό

4 Ιουλίου 2026
Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

4 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

4 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
γιατρος

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση

4 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4 Ιουλίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται τη ρύθμιση από 30 ευρώ το μήνα

4 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

4 Ιουλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Πήγε να χτυπήσει την 9χρονη ανιψιά του με λουρί σκύλου σε πάρκο!

4 Ιουλίου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ για μια διαδρομή

4 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλαδικές 2021: Τι αλλάζει στις φετινές εξετάσεις

sierafm by sierafm
14 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλαγές θα υπάρξουν στις φετινές Πανελλαδικές, με την προσθήκη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία θεσπίζεται για πρώτη φορά και θα “κόβει” όσους συγκέντρωσαν πολύ χαμηλή βαθμολογία. Οι επιδόσεις των υποψηφίων πλέον θα ορίζουν σε μεγάλο ποσοστό την Ελάχιστη Βάση, με τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα να έχουν κι αυτά με τη σειρά τους ενεργό ρόλο στον “κόφτη” επιτυχόντων με βαθμολογίες «3» και «4».

Όλα όσα αλλάζουν

  • Το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα επιλέξει έναν συντελεστή από τον οποίο θα προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του, ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα μπορεί να εισαχθεί στο τμήμα κάποιος υποψήφιος.
  • Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποστείλει το υπουργείο Παιδείας στα Ιδρύματα, μεταξύ του εύρους των συντελεστών που έχει ορίσει η πολιτική ηγεσία. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα προκύψει από αυτόν τον συντελεστή επί του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ως εύρος συντελεστών από το 0,8 έως το 1,20. Για παράδειγμα, στο 1ο επιστημονικό πεδίο η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με μέσο όρο επίδοσης τα 11.100 μόρια (σ.σ.: σύμφωνα με τις περσινές βαθμολογίες) θα κυμανθεί από 8.800 μόρια (0,80) έως 13.680 (1,20).
  • Εφόσον τα πανεπιστήμια απαντήσουν στο υπουργείο Παιδείας, και πριν από τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, θα εκδοθεί κατάλογος με τον συντελεστή που έχει επιλέξει κάθε τμήμα, ώστε να οριστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Οποιο τμήμα δεν αποστείλει συντελεστή, θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας.
  • Μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τον αριθμό εισακτέων στα ΑΣΕΙ, στις ΑΣΣΥ, στη ΣΣΑΣ, στις Αστυνομικές Σχολές και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων και μέχρι τις 31 Μαΐου τον αριθμό εισακτέων σε όλα τα Ιδρύματα.
  • Μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, βάσει των συντελεστών που έχουν ορίσει τα Ιδρύματα και των επιδόσεων των υποψηφίων. Ο υποψήφιος, οι επιδόσεις του οποίου είναι χαμηλότερες από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (σ.σ.: στο παράδειγμα του 1ου επιστημονικού πεδίου το ελάχιστο όριο, βάσει της περσινής βαθμολογίας, θα ήταν 8.800 μόρια), δεν θα μπορεί να εισαχθεί σε κανένα τμήμα. Σημειώνεται ότι φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ανακοινωθεί εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι βαθμολογήσεις όχι μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στα ειδικά μαθήματα, καθώς και στις δοκιμασίες, τα οποία με τη σειρά τους έχουν Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με εύρος συντελεστών από 0,7 έως 1,10.

Το παράλληλο μηχανογραφικό για τα δημόσια ΙΕΚ

Εναλλακτικός δρόμος, για όσους φέτος μείνουν εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα είναι το παράλληλο μηχανογραφικό. Το δεύτερο αυτό μηχανογραφικό, το οποίο θα το συμπληρώσουν οι υποψήφιοι σχεδόν παράλληλα με αυτό για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, θα αφορά στην εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ. Κριτήριο θα αποτελεί ο βαθμός απολυτηρίου και ο αριθμός εισακτέων ανά ειδικότητα ΙΕΚ αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Tags: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή κατ’ εξαίρεση αιτήσεων

Next Post

Σε Βόϊο, Κοζάνη, Εορδαία και Σέρβια τα κρούσματα του Σαββάτου 13/3 στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post
κορονοιος

Σε Βόϊο, Κοζάνη, Εορδαία και Σέρβια τα κρούσματα του Σαββάτου 13/3 στην Π.Ε. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό
  • Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι
  • Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων
  • Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr