• Latest
ΕΚΛΟΓΕΣ

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες – Ποιοι χάνουν από τον πρώτο γύρο

9 Απριλίου 2019
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

30 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου

30 Δεκεμβρίου 2025
Πένθος

Καλλιόπη Βέττα: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου μας Γιώργου Διαμαντόπουλου

30 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Επιμελητηριο Κοζάνης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και Εκδότη Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

30 Δεκεμβρίου 2025
Πάτρα: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το 2,5 μηνών βρέφος –   Οι άλλες τρείς υποθέσεις που έχουν μπει στο κάδρο

Ιατροί Ειδικότητας στο Κ.Υ. Τσοτυλίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Κανονικά η λαϊκή αγορά στο Τσοτύλι 

Δήμος Κοζάνης: Στις 5 Ιανουαρίου 2026 οι λαϊκές σε Ηπειρώτικα, Σκ΄ρκα και Κρόκο λόγω Θεοφανείων

30 Δεκεμβρίου 2025
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Κοπή βασιλόπιτας Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

30 Δεκεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας

30 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες – Ποιοι χάνουν από τον πρώτο γύρο

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΛΟΓΕΣ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παντελώς αποτυχημένη είναι μέχρι σήμερα η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές. Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος καταρρέουν σε μεγάλες πόλεις και περιφέρειες.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και του Αρη Ραβανού. Σύμφωνα με αυτό, το εκλογικό περιβάλλον, στη σκιά και των εντάσεων και διαμαρτυριών που δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά στηρίζονται, για την αλλαγή του κλίματος, στις διώξεις για το σκάνδαλο Novartis εναντίον πολιτικών, όπως προαναγγέλλουν παρασκηνιακά κυβερνητικά στελέχη.

Το κυβερνών κόμμα, παρά τις κινήσεις για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου εν όψει των εκλογών, με όχημα και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έκανε την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου με την ομιλία του Πρωθυπουργού, έχει το εξής βασικό πρόβλημα: δεν έχει καταφέρει ακόμα να υπάρξει αντιστοίχιση της κοινωνικής του βάσης με το οργανωμένο κόμμα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιανουάριο του 2015, δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση, όπως και στον συνδικαλισμό, και ουσιαστικά εναποθέτει τις ελπίδες του στα στελέχη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠαΣοΚ που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δύνανται να συστρατευτούν μαζί του.

Στην Αθήνα

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είναι ο Δήμος Αθηναίων με την ιδιαίτερη πολιτική σημασία του. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Νάσου Ηλιόπουλου σε ένα πεδίο που είναι παραδοσιακό κάστρο της Δεξιάς και έχει ισχυρή παρουσία η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται πολύ χαμηλά. Είναι πολύ πίσω από τον Κώστα Μπακογιάννη, παρά τις υποψηφιότητες από τον χώρο της Κεντροδεξιάς του Γιώργου Βουλγαράκη και της Δεξιάς του Βασίλη Καπερνάρου. Είναι επίσης πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ αμελητέα είναι και η υποψηφιότητα του Γιάννη Τσιρώνη που προέρχεται από τους Οικολόγους.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα, ο Μπακογιάννης προηγείται με διαφορά 27 ποσοστιαίων μονάδων (37% έναντι 10%) του Ηλιόπουλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει δυναμική και υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, για το κυβερνών κόμμα, ο δεύτερος γύρος να είναι μια ενδοκεντροδεξιά αναμέτρηση μεταξύ των Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού.

Στον Πειραιά, παρά την προσπάθεια όλου του συστήματος Μαξίμου να στηριχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας, κινείται σε χαμηλή πτήση, με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να έχει πολύ ισχυρό προβάδισμα.

Και σε άλλους μεγάλους δήμους όμως εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα, όπως π.χ. στην Πάτρα όπου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ρώρος προσπαθεί να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς σε μια περιοχή που ο δήμαρχος του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης διατηρεί τις δυνάμεις του. Στα Γιάννενα υπάρχει η ισχυρή υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ που ανατρέπει τα δεδομένα τόσο για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική, όσο και για τον κεντροαριστερό νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Στη Λάρισα πιέζεται αρκετά ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την υποψήφια της ΝΔ Ρένα Καραλιώτου. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηράκλειο με τη Λιάνα Σταρίδα, που δεν έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής σκηνικό ανατροπής, ενώ εκεί υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς της πρώην βουλευτού και τέως νομάρχου Βαγγελιώς Σχοιναράκη. Το ίδιο συμβαίνει και στον Βόλο με τον Ιάσονα Αποστολάκη που δεν δημιουργεί συνθήκες αλλαγής στα εκλογικά δεδομένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά η ΝΔ κέρδισε τις περισσότερες περιφέρειες, επτά από τις δεκατρείς. Το νυν κυβερνών κόμμα κέρδισε μόλις δύο, αν και κάλπαζε στην εξουσία, ενώ τέσσερις από τους περιφερειάρχες που εξελέγησαν είναι ανέντακτοι, οι δύο όμως προέρχονται και υποστηρίχθηκαν από το ΠαΣοΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την Αττική που είναι και η μεγαλύτερη Περιφέρεια.

Πανωλεθρία και στις περιφέρειες

Στις περιφέρειες υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε αυτές που στηρίχθηκαν πρόσωπα προερχόμενα από το ΠαΣοΚ. Π.χ. στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα, προερχόμενο από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο μέσω του γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας ανακοίνωσε προ ημερών τη στήριξη στον πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ Κώστα Σπηλιόπουλο.

Την ίδια ώρα πιέζεται στην Πελοπόννησο, όπου υπάρχει η μεγάλη κεντροδεξιά σύγκρουση του Πέτρου Τατούλη με τον Παναγιώτη Νίκα, ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, για τον οποίο υπάρχει και γκρίνια εντός ΣΥΡΙΖΑ διότι ακόμα δεν έχει παραιτηθεί, παρά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Καταλύτης στη Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών

Στην Κεντρική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου πιέζεται πάρα πολύ ο υποψήφιος που στηρίζει, ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης. Το ίδιο κλίμα υπάρχει και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, με τον Γιώργο Κασαπίδη που στηρίζεται από τη ΝΔ να υπερτερεί του νυν περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη. Σημαντικό πρόβλημα έχει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, αν και στηρίζεται και από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, όπου κυριαρχεί ο Κώστας Αγοραστός. Ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κρήτη, όπου ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που στηρίζεται και από το ΚΙΝΑΛ απ’ όπου προέρχεται, έχει ισχυρό προβάδισμα.

www.in.gr
Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς και τη διαχείριση των αδεσπότων

Next Post

Τα 6 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να είναι ένας γονιός για το παιδί του

Next Post
παιδι

Τα 6 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να είναι ένας γονιός για το παιδί του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη
  • Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου
  • Καλλιόπη Βέττα: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου μας Γιώργου Διαμαντόπουλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr