• Latest
τει πανεπιστημιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου

18 Ιανουαρίου 2021
Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

18 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 20.07.2026

18 Ιουλίου 2026
Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

18 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

18 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

18 Ιουλίου 2026
Φλώρινα: Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Σύλληψη με πάνω από 55 κιλά κάνναβη

Φλώρινα: Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Σύλληψη με πάνω από 55 κιλά κάνναβη

18 Ιουλίου 2026
Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την έρευνα και τις διαστημικές τεχνολογίες

Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την έρευνα και τις διαστημικές τεχνολογίες

18 Ιουλίου 2026
Πρόγραμμα 55+ της ΔΥΠΑ: Όταν η αντικειμενικότητα ξεχνά την δικαιοσύνη

Πρόγραμμα 55+ της ΔΥΠΑ: Όταν η αντικειμενικότητα ξεχνά την δικαιοσύνη

18 Ιουλίου 2026
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Πανήγυρις Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Σιάτιστας 19 και 20 Ιουλίου 2026

18 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Συνάδελφός της είχε γίνει αφόρητος με τη συμπεριφορά του – Συνελήφθη 35χρονος για stalking και παρενόχληση

18 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι, γιατί έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που σχολίασαν τον σκύλο του φίλου του

18 Ιουλίου 2026
Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

18 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου

sierafm by sierafm
18 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
τει πανεπιστημιο
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση να μείνει στα χαρτιά

 Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος

Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, εξεταστικών χωρίς συγγράμματα, με τους πρωτοετείς φοιτητές να μην έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο, ενώ με τους μεγαλύτερους να έχουν ξεχάσει πώς είναι! Ένας χρόνος γεμάτος με τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητα στα σπίτια μας, αφού πολλοί γονείς απολύθηκαν, άλλοι μπήκαν σε αναστολή, ενώ όλοι αγωνιούμε για την υγεία και το μέλλον μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε! Αυτή, λοιπόν, τη περίοδο, με τις σχολές μας κλειστές και μας κλεισμένους στα σπίτια μας, βρίσκει η κυβέρνηση την ευκαιρία να περάσει το νέο της αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τις αλλαγές αυτές τις προωθούν πίσω από την πλάτη μας, ακριβώς γιατί είναι ενάντια στις σπουδές μας.

  • Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν. Ενώ αποτελεί πρόκληση και για όσους εργάζονται και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα! Είναι ξεκάθαρη πρόκληση και για τους πρωτοετείς που παλεύουν να βάλουν τις βάσεις για το αντικείμενο τους μέσα από τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων και χωρίς καμία στήριξη. Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούμε έγκαιρα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους.
  • Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Εξασφαλίζουν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια!!! Γι’ αυτό, παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων, όπως έκαναν σε Αρχιτεκτονική και Λογιστική, με σκοπό, μέσα από την διαβάθμιση των τίτλων σπουδών όλων μας, τα δικαιώματα να συμπιέζονται προς τα κάτω. Τα εργαστήριά μας, τις πρακτικές ασκήσεις που έχουν αναβληθεί επ’ αόριστων, περιμένουν στη γωνία τα ιδιωτικά κολλέγια, για να τα πουλήσουν, όπως έκαναν με την παιδαγωγική επάρκεια, την ενεργειακή πιστοποίηση κ.α. και όση γνώση αφαιρείται από το πτυχίο μας.

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΦΙΜΩΤΡΟ!

Θέλουν, όταν γυρίσουμε στις σχολές μας, όλα να είναι χειρότερα απ’ ό,τι τα αφήσαμε 1 χρόνο πριν! Γιατί αυτό θα γίνει με τους μειωμένους προϋπολογισμούς, τις ελλείψεις καθηγητών, τα υποβαθμισμένα εργαστήρια και τον αστυνομικό της σχολής να μας περιμένει στην πόρτα!

Κάθε φορά που φοβούνται την αντίδραση του λαού, προχωρούν σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού! Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες εισόδου, τα face control και οι νέες πειθαρχικές ρυθμίσεις κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές!

Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! Η δήθεν «προστασία της φοιτητικής κοινότητας» που περνάει με τα νέα αισχρά μέτρα είναι η ίδια που ακούγαμε και για την κατάργηση του ασύλου, που δήθεν θα αντιμετώπιζε φαινόμενα όπως οι πιάτσες και το εμπόριο ναρκωτικών, οι ληστείες και επιθέσεις σε φοιτητές σε εστίες και χώρους των πανεπιστημίων. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και συντηρούνται μέσα στα πανεπιστήμια χρόνια τώρα και αξιοποιούνται- όπως και ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές- ως το καλύτερο άλλοθι της κάθε κυβέρνησης για να ξεδιπλώνει το αντιλαϊκό της έργο, την περαιτέρω καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων.

Προκαλούν την κοινή λογική! Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες δίνει 30 εκατ. ευρώ(!!) για αστυνομικές δυνάμεις σε κλειστές σχολές όταν όλο αυτό το διάστημα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και καθηγητών στις σχολές! Μοιράζουν απλόχερα τα εκατομμύρια σε ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ιδρυμάτων την ώρα που όλοι εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε την αβεβαιότητα.

 

Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε συζήτηση για νέες αντιδραστικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης!

 

Διεκδικούμε:

  • Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!
  • Να πάψει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων.
  • Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Ειδικά για το Α’ έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.
  • Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.
  • Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.
  • Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Τμήματα.
  • Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Ακόμα και σήμερα στα Τμήματά μας υπάρχουν αίθουσες τελείως ακατάλληλες για χρήση, χωρίς καν πρόσβαση σε φυσικό αερισμό. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών.
  • Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.

Καλούμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου στα Κοίλα, την Τρίτη 19/1 στις 12.00, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και αποστάσεις.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Η απόφαση για τα σχολεία για την Tρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Next Post

Έχασαν τον φίλο τους από κορονοϊό και αντί στεφάνων αγόρασαν αναπνευστήρες και μόνιτορ για τη ΜΕΘ

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Έχασαν τον φίλο τους από κορονοϊό και αντί στεφάνων αγόρασαν αναπνευστήρες και μόνιτορ για τη ΜΕΘ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 20.07.2026
  • Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη
  • Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ
  • Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr