Η στιγμή που ο ένας από τους δράστες που εξαπάτησαν 59χρονο και του απέσπασαν πλάκες χρυσού αξίας 160 χιλιάδων ευρώ, κοσμήματα και μετρητά, πηδά την μάντρα του σπιτιού για να πάρει τη λεία του, έχει αποτυπωθεί σε βίντεο ντοκουμέντο.
Στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA καταγράφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά να βγαίνει κρατώντας τη σακούλα με τον χρυσό και τα χαρτονομίσματα που η γυναίκα του ιδιοκτήτη είχε βγάλει στον κήπο, όπως της είχαν υποδείξει.

Όλα ξεκίνησαν από ένα απλό τηλεφώνημα. Το θύμα περιγράφει την παγίδα που του έστησαν για να τον εξαπατήσουν.
Χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο και με άπταιστα ελληνικά του είπαν «Σας παρακαλώ είμαστε από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι θα κοπεί το ρεύμα σας».
Έπειτα προφασιζόμενοι κάποιες δοκιμές με υψηλή τάση ρεύματος που θα έκαναν, ζήτησαν από τον 59χρονο και την σύζυγό του να βάλουν σε αλουμινόχαρτο χρήματα και ότι μεταλλικό είχαν, λέγοντάς τους ότι από αυτά θα μπορούσε να προκληθεί έκρηξη. Ταυτόχρονα, τους προέτρεψαν να μπουν σε διαφορετικά δωμάτια.
Οι κινήσεις τους όμως καταγράφονται. Δύο άνδρες παραμένουν στο αυτοκίνητο που μόλις έχει φτάσει έξω από το σπίτι του ζευγαριού. Ο ένας με γρήγορες κινήσεις μπαίνει στον κήπο παίρνει τις 2 πλάκες χρυσού βάρους 2 κιλών, τα κοσμήματα και 2.500 ευρώ μετρητά και γίνεται καπνός με τους συνεργούς του.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να συλλάβουν στο Ζεφύρι έναν 23χρονο Ρομά.
Οι άλλοι δύο δράστες παρά τις έρευνες της αστυνομίας παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA






























