• Latest
Παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι»

Παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι»

12 Ιανουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 02/06/2026

28 Μαΐου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

28 Μαΐου 2026
Συναντήσεις του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον πρωτογενή τομέα

Συναντήσεις του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον πρωτογενή τομέα

28 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, το μέλλον τους ανήκει»

28 Μαΐου 2026
«Μετά-Τοπίο»: Ο πολιτισμός συνομιλεί με τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας

«Μετά-Τοπίο»: Ο πολιτισμός συνομιλεί με τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας

28 Μαΐου 2026
Σωστή Ακοή σημαίνει ποιότητα ζωής – Η βαρηκοΐα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα ακοής .Του Χάρη Κάτανα Ειδικού Ακοοπροσθετιστή

Σωστή Ακοή σημαίνει ποιότητα ζωής – Η βαρηκοΐα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα ακοής .Του Χάρη Κάτανα Ειδικού Ακοοπροσθετιστή

28 Μαΐου 2026
Workshop του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αποθήκευση ενέργειας και τις δεξιότητες της ενεργειακής μετάβασης

Workshop του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αποθήκευση ενέργειας και τις δεξιότητες της ενεργειακής μετάβασης

28 Μαΐου 2026

Αντίο φούσκωμα! Τροφές που βελτιώνουν την πέψη και κάνουν το έντερό σας να λειτουργεί «ρολόι»

28 Μαΐου 2026
Νέα Πρόταση Μηχανικών ΤΕΕ: Ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει διοίκηση

Νέα Πρόταση Μηχανικών ΤΕΕ: Ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει διοίκηση

28 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας 

28 Μαΐου 2026
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για τη χορήγηση Εξειδικευμένων Αναπηρικών Αμαξιδίων

28 Μαΐου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Κοζάνη: Αποτελέσματα εκλογών στους δάσκαλους

28 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι»

sierafm by sierafm
12 Ιανουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι»
0
SHARES
46
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» (Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι) του Β. Π. Καραγιάννη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Παπαβασιλείου (Συγγραφέας, Εκδότης) και οι δημιουργοί του, Β. Π. Καραγιάννης (Συγγραφέας, Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση) & Κώστας Ντιός (Ζωγράφος). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πολυνείκης Αγγέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει απονομή του «Σακελλάριου Επαίνου» στον ζωγράφο Κώστα Ντιό από την Παρέμβαση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης.

***

Το βιβλίο «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι» είναι ένα εικαστικό και λογοτεχνικό λεύκωμα που αποτυπώνει μια μακρά συνομιλία τέχνης και γραφής. Τα πορτρέτα του Κώστα Ντιό δεν αποτελούν απλές απεικονίσεις προσώπων∙ είναι έργα διεισδυτικής παρατήρησης, όπου η ζωγραφική συλλαμβάνει σκέψη, βλέμμα, χαρακτήρα, ακόμη και τη σιωπή των απεικονιζόμενων. Με υλικά λιτά και ματιά πλούσια και ευαίσθητη, ο δημιουργός μετατρέπει κάθε μορφή σε θραύσμα μνήμης και πνευματικής συνάντησης, καταθέτοντας μια αισθητική ποιότητα που συνομιλεί με την ιστορία της Παρέμβασης. Την εικαστική αυτή διαδρομή φωτίζει ο Β. Π. Καραγιάννης, ο οποίος συγκεντρώνει και επιμελείται τα κείμενα, προσφέροντας στο λεύκωμα τον χαρακτήρα της χρονικού, όπου η τέχνη της προσωπογραφίας και ο κόσμος των γραμμάτων πορεύονται μαζί σε μια σχέση δεκαετιών.

***

Ο Β. Π. Καραγιάννης γεννήθηκε στη Λευκοπηγή Κοζάνης το 1953. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ και διετέλεσε Δικηγόρος. Από το 1984 εκδίδει και διευθύνει την πνευματική επιθεώρηση «Παρέμβαση», ένα από τα μακροβιότερα πλέον λογοτεχνικά περιοδικά, το οποίο το 2013 τιμήθηκε από το ΥΠΠΟ με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας. Από το 1996 έως το 2003 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, όταν η Κοζάνη ήταν «Πόλη του Βιβλίου». Επιμελήθηκε την έκδοση περισσότερων από 100 βιβλίων και εξέδωσε πάνω από 30 δικά του. Διοργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις πνευματικού κυρίως ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Κάποια από τα βιβλία του: «Περιπλάνηση ένδον», «Τα 6,6 της σκηνοπηγίας» (διηγήματα), «Εσωτερική βραδυπορία» (ποίηση), «Δεκαπενθήμερα» (χρονογραφίες), «Οι χάρτες των ονείρων της» (αφηγήσεις), «Προλογύδρια παντός καιρού», «Αμαρτήματα κατά συρροήν στον Άθω» (διηγήσεις), «Το χρώμα της νοσταλγίας» (διηγήματα), «Ταξιδιωτικό στα βιβλία, μαθητεία στο ταξίδι» (1995-2003 χρόνια στο ΙΝΒΑ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης), «Συγκεχυμένες αγάπες» (διηγήματα), «Το σκαληνό τρίγωνο της αμαρτίας» (διηγήματα), «Ηδονο(α)βλεψίες» (διηγήματα), «Ενωμένα μυστικά» (διηγήματα), «Εκείνος ο Απρίλης του Χίλια ’967», «Πολεμικά συμβάντα και εργατικά ενθυμήματα» (αφήγηση), «Επισκέπτης από τα δυτικά» (ημερολόγιο), «Αρμόδιος χωρίς Αριστογείτονα» (διηγήςεις), «Δυτικό κοιμητήριο» (ποίηση) κ.ά.

***

Ο Kώστας Ντιός γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης το 1959. Σπούδασε στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux – Arts στο Παρίσι (1978-1984), γλυπτική στο εργαστήριο του César και ζωγραφική στο εργαστήρι του Οlivier Debré. Από το 1996 μέχρι το 2002 ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος στο εικαστικό εργαστήρι του δήμου Κοζάνης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γαλλία.

Tags: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΙΟΣΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Previous Post

Φλώρινα: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από το τελωνείο Νίκης

Next Post

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση σήμερα Δευτέρα 12/01 στο μπλόκο στις 18:00

Next Post
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση σήμερα Δευτέρα 12/01 στο μπλόκο στις 18:00

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 02/06/2026
  • Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
  • Συναντήσεις του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον πρωτογενή τομέα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, το μέλλον τους ανήκει»
  • «Μετά-Τοπίο»: Ο πολιτισμός συνομιλεί με τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr