• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Καλύφθηκαν 1.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

11 Απριλίου 2022
Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

9 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

 Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

9 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των καπνοκαλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση

9 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «320 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών της Δυτικής Μακεδονίας εγκλωβισμένες στην κυβερνητική αδιαφορία»

9 Ιανουαρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Αύξηση έκπτωσης στο 50% για τα ΑμεΑ στο νερό – Αποτέλεσμα τεκμηριωμένης πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

9 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

9 Ιανουαρίου 2026
Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας από Άργος Ορεστικό έως Αλιάκμονα

9 Ιανουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ο πρωθυπουργός περιμένει οδηγίες για την «Mercosur»

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Καλύφθηκαν 1.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2022
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αντιπεριφέρεια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, μέσα σε διάστημα σχεδόν τριών μηνών καλύφθηκαν οι πρώτες 1.000 θέσεις των προγραμμάτων για την απασχόληση εργαζομένων σε περιοχές που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση, με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να εκτιμά πως σταδιακά, όσο προχωρεί η διαδικασία μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, θα καλύπτονται οι συνολικά 5.400 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που περιλαμβάνει το πακέτο δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ.

Συνολικά έως και τα μέσα Μαρτίου καλύφθηκαν 1.014 θέσεις πλήρους απασχόλησης, εκ των οποίων οι 796 ή 78,5% στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι 218 (21,5%) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» δύο προγράμματα από τον ΟΑΕΔ:

  • Το πρώτο αφορά την επιδότηση της εργασίας για την πρόσληψη 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη έχουν βρει δουλειά 301 άνεργοι, που αντιστοιχούν στο 29,7% των ανέργων που έχουν ενταχθεί σε κάποια θέση εργασίας έως τώρα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75%-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης μεταξύ 700-933 ευρώ μηνιαίως και 8.397-16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία, ένας στους δύο που βρήκε δουλειά ήταν μακροχρόνια άνεργος, βρισκόταν δηλαδή εκτός αγοράς εργασίας πάνω από 12 ή ακόμη και πάνω από 24 μήνες. Να σημειωθεί ότι στην επιχορήγηση του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας. Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας έχει παραταθεί μέχρι την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022.
  • Το δεύτερο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αφορά 2.000 νέους σε ηλικία ανέργους έως 29 ετών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις), συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου είχαν ενταχθεί σε αυτό 537 άνεργοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (53% του συνόλου των ήδη ωφελουμένων) και 175 άνεργοι στην Πελοπόννησο (17,4%). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Από τους συνολικά 1.014 ανέργους που τοποθετήθηκαν σε θέση εργασίας, οι 672 ή 66,3% είναι γυναίκες, ενώ σε σχέση με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο οι 457 (45,1%) έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις στις οποίες προσελήφθησαν, καθώς αντανακλούν την εικόνα που επικρατεί στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Έτσι, το 91,3% δηλαδή 926 ωφελούμενοι εντάχθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με έως εννέα άτομα.

Τα 613 άτομα που βρήκαν δουλειά ήταν εκτός της αγορά εργασίας έως 6 μήνες ενώ τα 149 ήταν στη λίστα ανεργίας από ένα έως δύο έτη.

Το εμπόριο χονδρικό, λιανικό , επισκευή οχημάτων και μοτοσυκλετών προσέλαβε 262 άτομα (32%).

Ο κλάδος επαγγελματικών επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων 133 άτομα (16.26%)

Ο κλάδος της εστίασης και των καταλυμάτων 77(9.41%) ενώ ο κλάδος της υγείας και κοινωνικής μέριμνας 59(7.21%)

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη: «Είναι πολύ θετική για μας η καλή ανταπόκριση που έχουν τα προγράμματα στην τοπική αγορά εργασίας. Μέσα σε τρεις μήνες προσλήφθηκαν πάνω από 1000 άνεργοι σε περιοχές που χαρακτηρίζονται θύλακες υψηλής ανεργίας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε το επόμενο διάστημα σε στοχευμένα προγράμματα που μπορούν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία.»

Tags: ΟΑΕΔΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Σημαντικές ενημερώσεις για επιχειρήσεις εστίασης

Next Post

Κοζάνη: Παρουσίαση Προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Next Post
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Κοζάνη: Παρουσίαση Προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του
  • Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας
  • Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές
  •  Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr