• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Καλύφθηκαν 1.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

11 Απριλίου 2022
 Η ομιλία του  Στάθη Κωνσταντινίδη με θέμα την αναμόρφωση του πλαισίου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Επιστρέφουμε μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία στην πράξη, απέναντι σε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση». (βίντεο)

26 Ιουνίου 2026
Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου

25 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

25 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης

25 Ιουνίου 2026
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

25 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια

25 Ιουνίου 2026
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

25 Ιουνίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ναι στην κατάργηση της αμνηστίας και στη διεύρυνση εφαρμογής της επιστολικής ψήφου»

25 Ιουνίου 2026
Δωρεάν στειρώσεις ποιμενικών σκύλων από τον Δήμο Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Τετραήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 7 έως 10 Ιουλίου 2026

25 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

25 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου

25 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται

25 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Καλύφθηκαν 1.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2022
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αντιπεριφέρεια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, μέσα σε διάστημα σχεδόν τριών μηνών καλύφθηκαν οι πρώτες 1.000 θέσεις των προγραμμάτων για την απασχόληση εργαζομένων σε περιοχές που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση, με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να εκτιμά πως σταδιακά, όσο προχωρεί η διαδικασία μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, θα καλύπτονται οι συνολικά 5.400 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που περιλαμβάνει το πακέτο δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ.

Συνολικά έως και τα μέσα Μαρτίου καλύφθηκαν 1.014 θέσεις πλήρους απασχόλησης, εκ των οποίων οι 796 ή 78,5% στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι 218 (21,5%) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» δύο προγράμματα από τον ΟΑΕΔ:

  • Το πρώτο αφορά την επιδότηση της εργασίας για την πρόσληψη 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη έχουν βρει δουλειά 301 άνεργοι, που αντιστοιχούν στο 29,7% των ανέργων που έχουν ενταχθεί σε κάποια θέση εργασίας έως τώρα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75%-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης μεταξύ 700-933 ευρώ μηνιαίως και 8.397-16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία, ένας στους δύο που βρήκε δουλειά ήταν μακροχρόνια άνεργος, βρισκόταν δηλαδή εκτός αγοράς εργασίας πάνω από 12 ή ακόμη και πάνω από 24 μήνες. Να σημειωθεί ότι στην επιχορήγηση του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας. Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας έχει παραταθεί μέχρι την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022.
  • Το δεύτερο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αφορά 2.000 νέους σε ηλικία ανέργους έως 29 ετών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις), συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου είχαν ενταχθεί σε αυτό 537 άνεργοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (53% του συνόλου των ήδη ωφελουμένων) και 175 άνεργοι στην Πελοπόννησο (17,4%). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Από τους συνολικά 1.014 ανέργους που τοποθετήθηκαν σε θέση εργασίας, οι 672 ή 66,3% είναι γυναίκες, ενώ σε σχέση με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο οι 457 (45,1%) έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις στις οποίες προσελήφθησαν, καθώς αντανακλούν την εικόνα που επικρατεί στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Έτσι, το 91,3% δηλαδή 926 ωφελούμενοι εντάχθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με έως εννέα άτομα.

Τα 613 άτομα που βρήκαν δουλειά ήταν εκτός της αγορά εργασίας έως 6 μήνες ενώ τα 149 ήταν στη λίστα ανεργίας από ένα έως δύο έτη.

Το εμπόριο χονδρικό, λιανικό , επισκευή οχημάτων και μοτοσυκλετών προσέλαβε 262 άτομα (32%).

Ο κλάδος επαγγελματικών επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων 133 άτομα (16.26%)

Ο κλάδος της εστίασης και των καταλυμάτων 77(9.41%) ενώ ο κλάδος της υγείας και κοινωνικής μέριμνας 59(7.21%)

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη: «Είναι πολύ θετική για μας η καλή ανταπόκριση που έχουν τα προγράμματα στην τοπική αγορά εργασίας. Μέσα σε τρεις μήνες προσλήφθηκαν πάνω από 1000 άνεργοι σε περιοχές που χαρακτηρίζονται θύλακες υψηλής ανεργίας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε το επόμενο διάστημα σε στοχευμένα προγράμματα που μπορούν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία.»

Tags: ΟΑΕΔΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Σημαντικές ενημερώσεις για επιχειρήσεις εστίασης

Next Post

Κοζάνη: Παρουσίαση Προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Next Post
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Κοζάνη: Παρουσίαση Προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Επιστρέφουμε μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία στην πράξη, απέναντι σε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση». (βίντεο)
  • Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου
  • Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας
  • Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
  • Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr