• Latest
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σχεδιασμός νέου Υγειονομικού χάρτη της περιφέρειάς μας – Στόχος μας η ενίσχυση και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας

23 Νοεμβρίου 2024
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

17 Αυγούστου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» -292- τροχονομικοί έλεγχοι

17 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοκαΐνη, Κάνναβη, και χωρίς δίπλωμα και πινακίδες. Έξι συλλήψεις

17 Αυγούστου 2026
Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

17 Αυγούστου 2026
Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

17 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της

17 Αυγούστου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος

17 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σχεδιασμός νέου Υγειονομικού χάρτη της περιφέρειάς μας – Στόχος μας η ενίσχυση και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας

sierafm by sierafm
23 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επειδή το τελευταίο διάστημα διακινούνται περίεργες φήμες περί των πραγματικών προθέσεων της Περιφερειακής Αρχής, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων ως προς τον επερχόμενο υγειονομικό ανασχεδιασμό της Περιφέρειάς μας ξεκαθαρίζουμε τα κάτωθι:

1. Η Περιφερειακή Αρχή αν και δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα στα ζητήματα του υγειονομικού σχεδιασμού εντούτοις έλαβε την πρωτοβουλία να διενεργήσει μια μελέτη με την συνεπικουρία εγνωσμένης αξίας επιστημόνων του χώρου προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά και με σοβαρότητα στις επικείμενες διαβουλεύσεις. Παρουσία του Υπουργού Υγείας σε πρόσφατη σύσκεψη λάβαμε μάλιστα την διαβεβαίωσή του πως καμία αλλαγή του Υγειονομικού Χάρτη της Περιφέρειας μας δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συναίνεσή μας και την ενεργό συμβολή μας, γεγονός που μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στις επικείμενες συζητήσεις και αλλαγές.

2. Βασική μέριμνα της Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η συνολική στήριξη του υπάρχοντος συστήματος υγείας της Περιφέρειας μας με την ενδυνάμωση και των 5 Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας καθώς και των Κέντρων Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου. Οι διχαστικές λογικές και οι ανούσιοι τοπικισμοί που συντηρούνται χρόνια τώρα στην περιοχή μας με σαφή και ξεκάθαρη στόχευση την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων (πολιτικών και προσωπικών) δεν συνάδουν με την περιφερειακή λογική και αντίληψή μας και ως εκ τούτου τις αγνοούμε επιδεικτικά. Πρωταρχικός στόχος μας είναι το πως τα 5 Νοσοκομεία της περιοχής μας μαζί με τα Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και θα αντιστρέψει τις μεγάλες διαπεριφερειακές ροές ασθενών προς όμορες Περιφέρειες της περιοχής μας. Και ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί με λογικές υποβάθμισης συγκεκριμένων Νοσοκομείων ή με λογικές απαξίωσης κρίσιμων μονάδων Υγείας όπως το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου.

3. Ως προς το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου έχουμε την ενημέρωση πως επίκειται η ολοκλήρωση της μελέτης από την ΑΕΜΥ για την συνολική αναβάθμισή του και αναμένουμε μετά το πέρας αυτής, την ανακοίνωση των προθέσεων του Υπουργείου Υγείας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Σταθερή θέση μας αποτελεί η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου και δημόσιου κέντρου αποκατάστασης στην Περιφέρειά μας προκειμένου να λαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες αποκατάστασης οι ασθενείς μας, με ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

4. Οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, υγειονομικών και λοιπών παραγόντων της περιοχής σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των υγειονομικών μας μονάδων έχουν αποκλειστικά και μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα και καμία θεσμική ή επίσημη διάσταση. Σκοπός τους είναι η ενημέρωση της Περιφερειακής Αρχής για τα ζητήματα που απασχολούν τους υγειονομικούς μας καθώς και η σταδιακή δημιουργία μιας κουλτούρας συνεργασίας και διαλόγου που θα μας επιτρέψει να συνθέσουμε δυνάμεις και να αποτελέσουμε στο μέλλον έναν σοβαρό και αξιόπιστο συνομιλητή του Υπουργείου Υγείας. Οι απόψεις που κατατίθενται σε αυτές τις συναντήσεις είναι προσωπικές, δεν δημιουργούν καμία απολύτως δέσμευση ως προς τις αλλαγές που θα προτείνουμε στην τελική μας πρόταση και φυσικά δεν υπόκεινται σε λογοκρισία ή διαστρέβλωση από κανέναν. Αν σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο διαλόγου δεν αντέχουν ορισμένοι την αντίθετη άποψη αυτό αποτελεί δικό τους πρόβλημα και όχι πρόβλημα της δημοκρατικής διαδικασίας του διαλόγου. Είναι επίσης σαφές πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε μια προσπάθεια να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να επιχειρήσουμε την σύνθεση τους.

5. Η Περιφερειακή Αρχή διατηρεί μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και τον Διοικητή της που αποτελούν τους μόνους θεσμικά αρμόδιους για τα ζητήματα του ΕΣΥ στην περιοχή μας. Με τις έως τώρα συζητήσεις και συναντήσεις μας εισπράξαμε την ξεκάθαρη δέσμευσή τους για στήριξη του συστήματος υγείας της περιοχής μας χωρίς καμία διάθεση υποβάθμισης ή απαξίωσης κάποιων εκ των υγειονομικών μας μονάδων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα επ’ ωφελεία μόνο των ασθενών της Περιφέρειάς μας.

Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως η Περιφερειακή Αρχή κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την ενίσχυση του συστήματος υγείας της Περιφέρειάς μας και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους συμπολίτες μας. Η διαστρέβλωση των πραγματικών μας προθέσεων καθώς και η διασπορά αναληθών και ποινικά κολάσιμων ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με αυτές θα μας βρούνε σθεναρά απέναντι καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση του υγειονομικού ανασχεδιασμού της Περιφέρειάς μας και η κοινή γνώμη επιβάλλεται να γνωρίζει με διαφάνεια το τι ακριβώς επιχειρούμε να κάνουμε. Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διασφαλίσουν με την υπεύθυνη συμπεριφορά και στάση τους την διαλογική διαδικασία που έχει ξεκινήσει και να συνδράμουν δημιουργικά στις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν. Ας αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ας γίνουμε επιτέλους ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί για τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τόσο το σύστημα υγείας της Περιφέρειάς μας όσο και τις υπηρεσίες Υγείας που λαμβάνουν οι συμπολίτες μας.

 

 

 

 

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Ουσιαστική συνάντηση ΕΛΠΙΔΑΣ με το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρείται ολόκληρος ο νομός Κοζάνης (πλην μόνο μιας περιοχής) από το κουπόνι 200 ευρώ του “Gigabit Voucher”;»

Next Post
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρείται ολόκληρος ο νομός Κοζάνης (πλην μόνο μιας περιοχής) από το κουπόνι 200 ευρώ του “Gigabit Voucher”;»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου
  • Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου
  • Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου
  • Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr