• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

20 Σεπτεμβρίου 2025
Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

10 Οκτωβρίου 2025
Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

10 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»

10 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2025
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2025

Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

10 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

10 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

10 Οκτωβρίου 2025
113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

10 Οκτωβρίου 2025
Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

10 Οκτωβρίου 2025

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά εργασίας

10 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Οκτωβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης και  της Τ.Κ. Πετρανών

10 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Προγραμματική Σύμβαση του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση” υπέγραψε την  Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίοιυ 2025 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τους δεκατρείς Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμπράττουν στην υλοποίηση της πράξης και στη δικτύωση & συνεργασία των κοινωνικών δομών στη Δυτική Μακεδονία.

Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση».

Αντικείμενο της Πράξης είναι η πρόληψη του κινδύνου της φτώχειας, η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, η ενδυνάμωση και προετοιμασία ατόμων ευπαθών ομάδων για τη βιώσιμη είσοδό τους στην αγορά εργασίας, η συμβολή στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και της περιθωριοποίησης των νέων, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων και των ηλικιωμένων, με πρόσθετες δημιουργικές δραστηριότητες, που συνδέονται με την κοινωνικοποίησή τους.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι φυσικά πρόσωπα – τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευπαθείς (ευάλωτες, ειδικές και λοιπές) ομάδες του πληθυσμού στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα μητρώα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των Κέντρων Κοινότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών των συμμετεχόντων δήμων, καθώς και άλλων φορέων κοινωνικού χαρακτήρα της περιοχής παρέμβασης.

Στις ομάδες στόχου, περιλαμβάνονται (ενδεικτικά):

• Άτομα με αναπηρία,

• Ασθενείς με χρόνια νοσήματα και οικογένειές τους,

• Γυναίκες θύματα βίας

• Μονογονεϊκές Οικογένειες,

• Άτομα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

• Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

• Άνεργοι & μακροχρόνια άνεργοι

• Υποαπασχολούμενοι & εργαζόμενοι φτωχοί

• Οικονομικώς αδρανή άτομα

• Παιδιά, έφηβοι και νέοι

• Νέες Μητέρες και Οικογένειες με παιδιά

• Ηλικιωμένοι

• Μετανάστες

• Γενικός πληθυσμός

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ακολούθησαν τα εγκαίνια του In Social Hub, του προγράμματος «Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας», της νέας δομής για την αναβάθμιση των κοινωνικών & προνοιακών υπηρεσιών της περιοχής.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του τόνισε ότι: «Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι η έμπρακτη απάντησή μας στις προκλήσεις της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8.000.000 € και διάρκεια 38 μήνες. Η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης το οποίο εντάσσεται στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το έργο υπογραμμίζει την κρισιμότητα της αποστολής μας: να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή.»

«Η αξία αυτού του έργου είναι διττή και θα ήθελα να σταθώ σε αυτούς τους δύο πυλώνες, επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης. Ο πρώτος πυλώνας είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της άμεσης υποστήριξης. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας και ενδυνάμωσης για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

· Στηρίζουμε την οικογένεια, τα παιδιά και τους εφήβους.

· Παρεμβαίνουμε για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

· Παρέχουμε φροντίδα και έγκαιρη διάγνωση για τους ηλικιωμένους μας.

· Ενισχύουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

· Και, βεβαίως, στεκόμαστε δίπλα στους νέους μας, ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Ο δεύτερος πυλώνας, αντιπροσωπεύει την κληρονομιά που αυτό το έργο θα αφήσει στον τόπο μας.. Δεν περιοριζόμαστε στην παροχή υπηρεσιών για 38 μήνες. Χτίζουμε τις υποδομές του μέλλοντος.

· Δημιουργούμε ένα Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφέρεια, για να συντονίζονται όλοι οι φορείς και να μην χάνεται κανένας πολίτης σε γραφειοκρατικούς διαδρόμους.

· Αναπτύσσουμε μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των ραντεβού, των παραπομπών και των φακέλων των ωφελούμενων, εκσυγχρονίζοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών μας υπηρεσιών.

· Και ιδρύουμε εδώ, στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, ένα Social Hub , έναν φυσικό κόμβο που θα λειτουργεί ως το κέντρο συντονισμού όλων αυτών των δράσεων.

Αυτές οι δομές – το Δίκτυο, η Πλατφόρμα, το Hub – είναι η μόνιμη παρακαταθήκη μας. Είναι τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στην Περιφέρειά μας να παρέχει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες, με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου.»

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (ΔΚΜ–ΤΕΕ/ΤΔΜ): Επισημάνσεις επί της παρουσίασης των εναλλακτικών σεναρίων για το ΤΠΣ Κοζάνης

Next Post

Τσοτυλι: Στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης μάντρας στο Τσοτύλι που σημειώθηκε έκρηξη – Αφέθηκε ελεύθερος – Κρίσιμες ώρες για τον πολυτραυματία

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τσοτυλι: Στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης μάντρας στο Τσοτύλι που σημειώθηκε έκρηξη – Αφέθηκε ελεύθερος – Κρίσιμες ώρες για τον πολυτραυματία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας
  • Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»
  • 50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr