• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

20 Σεπτεμβρίου 2025
Ξεκίνησε το έργο  της διαγράμμισης στις διαβάσεις πεζών στο οδικό δίκτυο της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Κοζάνης: Εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 16 Ιουνίου 2026

16 Ιουνίου 2026
Επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας στην Σιάτιστα

Επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας στην Σιάτιστα

16 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος προς Λιβάνιο: Να κρατήσουμε τους αποσπασμένους στις ΔΕΥΑ της Δυτικής Μακεδονίας

16 Ιουνίου 2026
Νεάπολη: Ξεκίνησε το έργο για τον αγωγό φυσικού αερίου

Νεάπολη: Ξεκίνησε το έργο για τον αγωγό φυσικού αερίου

16 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα

16 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 34χρονος για υπόθεση αρπαγής ανήλικης στα Γρεβενά

16 Ιουνίου 2026
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

16 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Περιστέρα για καθαρισμό δεξαμενής

16 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

16 Ιουνίου 2026
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ευχαριστούμε την Κίνηση για τις παραδοχές στο θέμα της ΔΕΠΕΠΟΚ

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του τοπικού συμβούλου και μέλους της παράταξης Θωμά Χαρέλα

16 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Καστοριάς στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακή αναβάθμιση ισόπεδου κόμβου περιοχής ΟΤΕ και συμβαλλόμενων οδών»

16 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

16 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών”
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Προγραμματική Σύμβαση του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης “Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση” υπέγραψε την  Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίοιυ 2025 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τους δεκατρείς Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμπράττουν στην υλοποίηση της πράξης και στη δικτύωση & συνεργασία των κοινωνικών δομών στη Δυτική Μακεδονία.

Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση».

Αντικείμενο της Πράξης είναι η πρόληψη του κινδύνου της φτώχειας, η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, η ενδυνάμωση και προετοιμασία ατόμων ευπαθών ομάδων για τη βιώσιμη είσοδό τους στην αγορά εργασίας, η συμβολή στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και της περιθωριοποίησης των νέων, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων και των ηλικιωμένων, με πρόσθετες δημιουργικές δραστηριότητες, που συνδέονται με την κοινωνικοποίησή τους.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι φυσικά πρόσωπα – τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευπαθείς (ευάλωτες, ειδικές και λοιπές) ομάδες του πληθυσμού στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα μητρώα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των Κέντρων Κοινότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών των συμμετεχόντων δήμων, καθώς και άλλων φορέων κοινωνικού χαρακτήρα της περιοχής παρέμβασης.

Στις ομάδες στόχου, περιλαμβάνονται (ενδεικτικά):

• Άτομα με αναπηρία,

• Ασθενείς με χρόνια νοσήματα και οικογένειές τους,

• Γυναίκες θύματα βίας

• Μονογονεϊκές Οικογένειες,

• Άτομα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

• Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

• Άνεργοι & μακροχρόνια άνεργοι

• Υποαπασχολούμενοι & εργαζόμενοι φτωχοί

• Οικονομικώς αδρανή άτομα

• Παιδιά, έφηβοι και νέοι

• Νέες Μητέρες και Οικογένειες με παιδιά

• Ηλικιωμένοι

• Μετανάστες

• Γενικός πληθυσμός

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ακολούθησαν τα εγκαίνια του In Social Hub, του προγράμματος «Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας», της νέας δομής για την αναβάθμιση των κοινωνικών & προνοιακών υπηρεσιών της περιοχής.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του τόνισε ότι: «Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι η έμπρακτη απάντησή μας στις προκλήσεις της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8.000.000 € και διάρκεια 38 μήνες. Η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης το οποίο εντάσσεται στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το έργο υπογραμμίζει την κρισιμότητα της αποστολής μας: να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή.»

«Η αξία αυτού του έργου είναι διττή και θα ήθελα να σταθώ σε αυτούς τους δύο πυλώνες, επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης. Ο πρώτος πυλώνας είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της άμεσης υποστήριξης. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας και ενδυνάμωσης για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

· Στηρίζουμε την οικογένεια, τα παιδιά και τους εφήβους.

· Παρεμβαίνουμε για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

· Παρέχουμε φροντίδα και έγκαιρη διάγνωση για τους ηλικιωμένους μας.

· Ενισχύουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

· Και, βεβαίως, στεκόμαστε δίπλα στους νέους μας, ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Ο δεύτερος πυλώνας, αντιπροσωπεύει την κληρονομιά που αυτό το έργο θα αφήσει στον τόπο μας.. Δεν περιοριζόμαστε στην παροχή υπηρεσιών για 38 μήνες. Χτίζουμε τις υποδομές του μέλλοντος.

· Δημιουργούμε ένα Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφέρεια, για να συντονίζονται όλοι οι φορείς και να μην χάνεται κανένας πολίτης σε γραφειοκρατικούς διαδρόμους.

· Αναπτύσσουμε μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των ραντεβού, των παραπομπών και των φακέλων των ωφελούμενων, εκσυγχρονίζοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών μας υπηρεσιών.

· Και ιδρύουμε εδώ, στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, ένα Social Hub , έναν φυσικό κόμβο που θα λειτουργεί ως το κέντρο συντονισμού όλων αυτών των δράσεων.

Αυτές οι δομές – το Δίκτυο, η Πλατφόρμα, το Hub – είναι η μόνιμη παρακαταθήκη μας. Είναι τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στην Περιφέρειά μας να παρέχει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες, με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου.»

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (ΔΚΜ–ΤΕΕ/ΤΔΜ): Επισημάνσεις επί της παρουσίασης των εναλλακτικών σεναρίων για το ΤΠΣ Κοζάνης

Next Post

Τσοτυλι: Στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης μάντρας στο Τσοτύλι που σημειώθηκε έκρηξη – Αφέθηκε ελεύθερος – Κρίσιμες ώρες για τον πολυτραυματία

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τσοτυλι: Στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης μάντρας στο Τσοτύλι που σημειώθηκε έκρηξη – Αφέθηκε ελεύθερος – Κρίσιμες ώρες για τον πολυτραυματία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 16 Ιουνίου 2026
  • Επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας στην Σιάτιστα
  • Κουκουλόπουλος προς Λιβάνιο: Να κρατήσουμε τους αποσπασμένους στις ΔΕΥΑ της Δυτικής Μακεδονίας
  • Νεάπολη: Ξεκίνησε το έργο για τον αγωγό φυσικού αερίου
  • ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr