• Latest
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ

Πιάνουν δουλειά οι νταντάδες της γειτονιάς, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς

25 Μαΐου 2022
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: 11 γάτες προς υιοθεσία από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς

10 Ιουλίου 2026
Πανμακεδονικό Συλλαλητήριο για την απολιγνιτοποίηση. Η Δυτική Μακεδονία έστειλε το μήνυμα

Συγχαρητήριο μήνυμα του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης

10 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Τρεις τόποι μνήμης. Ένα κοινό χρέος

10 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

10 Ιουλίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Στηρίζουμε το συλλογικό αίτημα για παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων

10 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Φορολογικά κίνητρα για στρατηγικές επενδύσεις στις περιοχές Δίκαιης  Μετάβασης. (βίντεο)

10 Ιουλίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Η «Λευκή Νύχτα» των Γρεβενών γεμίζει μουσική, χρώμα και διασκέδαση

10 Ιουλίου 2026
Σισάνι:  Η Γιορτή φασολιού το Σάββατο 1 Αυγούστου

Σισάνι: Η Γιορτή φασολιού το Σάββατο 1 Αυγούστου

10 Ιουλίου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

10 Ιουλίου 2026
Διόδια και σήραγγες πάνε για το 2025 την παράδοση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ

“Πράσινο φως” για σημαντικό κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιουλίου 2026
Λαμπρή η πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια

Λαμπρή η πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια

10 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Σοκ με τον ανήλικο που τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας βουτιά στην Σκάλα Περαίας – Δεν τον έχει αναζητήσει κανείς

10 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πιάνουν δουλειά οι νταντάδες της γειτονιάς, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των επιμελητών για το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” και μέσα στο καλοκαίρι οι γονείς θα μπορούν να έχουν τη δική τους νταντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους γονείς προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους νταντά.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στο Dnews σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήρθε και στη χώρα μας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη στήριξη των οικογενειών. “Θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τους γονείς και να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών τους. Δεν θέλουμε οι γυναίκες να μπαίνουν στο δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια».

Με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» βελτιώνουμε την καθημερινότητα των γυναικών, προωθούμε τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία και προωθούμε την ισότητα ανδρών και γυναικών στην απασχόληση” σημειώνει η κ. Συρεγγέλα ή οποία υλοποιεί το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 είναι οι παρακάτω:

  • Δήμος Αβδήρων, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Δήμος Καβάλας, Δήμος Ορεστιάδας,
  • Δήμος Αμφιλοχίας, Δήμος Γόρτυνας, Δήμος Καρπάθου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Ανατολικής Σάμου, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Δήμος Κρωπίας, Δήμος Πηνειού,
  • Δήμος Άνδρου, Δήμος Εμμανουήλ Παππά, Δήμος Λεβαδέων, Δήμος Πρέβεζας
  • Δήμος Αποκορώνου, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Βέλλου-Βόχας, Δήμος Ευρώτα, Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Δήμος Σάμης, Δήμος Βοϊου,
  • Δήμος Ικαρίας, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Σουλίου
  • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους παραπάνω δήμους. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:

α) Δελτίο ταυτότητας.
β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.
γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.

Εφιστάται δε η προσοχή των ενδιαφερομένων για διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαφημίζουν ότι εκπαιδεύουν –με κάποιο κόστος- επιμελητές/τριες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι τα εν λόγω σεμινάρια δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.

ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.

η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:

«1. δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απωλέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),

2. δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,

3. δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.

4. υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής».

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.
Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
Previous Post

Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ με κωδικούς TaxisNet: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τις αιτήσεις

Next Post

Κοινωνικός Τουρισμός: Περισσότερα χρήματα τον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ, ποιοι δικαιούνται έως 12 διανυκτερεύσεις

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Κοινωνικός Τουρισμός: Περισσότερα χρήματα τον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ, ποιοι δικαιούνται έως 12 διανυκτερεύσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: 11 γάτες προς υιοθεσία από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς
  • Συγχαρητήριο μήνυμα του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης
  • Δήμος Γρεβενών: Τρεις τόποι μνήμης. Ένα κοινό χρέος
  • Κυριακή 12 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης
  • Π. Κουκουλόπουλος: Στηρίζουμε το συλλογικό αίτημα για παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr