• Latest
κορονοιος εμβολιο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η πρόταση Μητσοτάκη

21 Ιανουαρίου 2021
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Σπάρτακος: Κόκκινο πανί για το συνδικάτο το νέο οργανόγραμμα της επιχείρησης.Κατάληψη του Διοικητηρίου του ΛΚΔΜ

13 Οκτωβρίου 2026
Χάθηκε το 31% των ελληνικών αγροκτημάτων – Τα στοιχεία νέας μελέτης για τη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

Σχέδια βελτίωσης. Αιτήσεις από 10 Νοεμβρίου

13 Οκτωβρίου 2026
Χρήστος Ζευκλής: Μπράβο Δήμητρα! Μας έκανες περήφανους!

Χρήστος Ζευκλής: Μπράβο Δήμητρα! Μας έκανες περήφανους!

12 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συμμετοχή της ΑΝΔΗΚΟ στη συνάντηση του εταιρικού σχήματος του προγράμματος BiodIvErSe

Δήμος Κοζάνης: Συμμετοχή της ΑΝΔΗΚΟ στη συνάντηση του εταιρικού σχήματος του προγράμματος BiodIvErSe

12 Οκτωβρίου 2026
Σημαντικές διακρίσεις για τη Δυτική Μακεδονία στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων (WorldSkills Greece)

Σημαντικές διακρίσεις για τη Δυτική Μακεδονία στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων (WorldSkills Greece)

12 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Δυτική Μακεδονία: Πέντε συλλήψεις σε τρεις ημέρες

12 Οκτωβρίου 2026
Η Κωνσταντίνα Τσιώνα στο The Voice of Greece, με καταγωγή από το Δαφνερό και το Λιβαδερό

Η Κωνσταντίνα Τσιώνα στο The Voice of Greece, με καταγωγή από το Δαφνερό και το Λιβαδερό

12 Οκτωβρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήμος Καστοριάς: Τιμητική εκδήλωση απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης Καστοριάς στον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη

12 Οκτωβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

-229- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

12 Οκτωβρίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Καστοριά: Προχωρούν οι εργασίες για το τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων

12 Οκτωβρίου 2026
Ομόφωνα Όχι, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου για τα φωτοβολταϊκά στη Γαλατινή. Βίντεο

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, Βοΐου την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

12 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Πες το αλλιώς» – Νέο Βιωματικό Εργαστήριο Ενηλίκων στην Κοζάνη

Δήμος Κοζάνης: «Πες το αλλιώς» – Νέο Βιωματικό Εργαστήριο Ενηλίκων στην Κοζάνη

12 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η πρόταση Μητσοτάκη

sierafm by sierafm
21 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης – Θετική η Κομισιόν, υπέρ της ελληνικής πρότασης και η ΙΑΤΑ – Ποιες χώρες διατηρούν επιφυλάξεις – Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν «βλέπουν» συμφωνία

Η ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης της σημερινής -μέσω τηλεδιάσκεψης- Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα συμβάλει στην διευκόλυνση των μετακινήσεων, αλλά και επί της ήδη διατυπωμένης ανάγκης για περαιτέρω πίεση της ΕΕ προς τις φαρμακευτικές εταιρίες για ταχύτερη παραγωγή εμβολίων και επίσης ταχύτερης έγκρισης σκευασμάτων από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Οσον αφορά το ψηφιακό πιστοποιητικό, η έκδοση του οποίου ξεκίνησε στη χώρα μας, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο χθες για μία «ελληνική καινοτομία» και τόνισε ότι «καταχωρίζεται αυτόματα στην ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη για να αξιοποιεί αυτό το πιστοποιητικό όπως αυτός κρίνει». Διευκρίνισε παράλληλα ότι «δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, αλλά αντίθετα για απαλλαγή από περιορισμούς που εκ των πραγμάτων ο COVID θέτει σήμερα στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων» και εξήγησε εκ νέου ότι η πρόταση αυτή «αφορά και τον τουρισμό και την οικονομία μας».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Μητσοτάκης θα εισηγηθεί και την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «την άμεση έγκριση εμβολίων τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης με πρώτο το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο ήδη έχει κριθεί ασφαλές από πολλές άλλες χώρες».

Ταυτόχρονα θα ζητήσει να ασκηθεί πίεση στην Pfizer «ώστε να είναι απολύτως συνεπής στα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του 2021».

Σκεπτικισμός στην ΕΕ

Την ίδια ώρα το κλίμα στην Κομισιόν μπορεί να είναι θετικά διακείμενο υπέρ της ελληνικής πρότασης, στις τάξεις ωστόσο των κρατών μελών δεν επικρατεί ομοφωνία. Μία από τις χώρες που έχει εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής στον εμβολιασμό είναι οι Γαλλία και Γερμανία, ενώ και η Πορτογαλία έχει εμφανιστεί να θέλει να μεταθέσει την συζήτηση για το μέλλον.

Όπως σημειώνει το politico.eu, το Παρίσι είναι μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που διατηρούν επιφυλάξεις καθώς, όπως λέγεται, μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι «κόκκινο πανί» για ορισμένους αντιεμβολιαστές.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλεμάν Μπον στο ραδιοφωνικό δίκτυο του France Info. «Εάν μιλάμε για ένα χαρτί, ένα έγγραφο που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο», είπε.

«Είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια».

Μπορεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να έχει καταστεί σαφές πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «πιέσει» προκειμένου να συζητηθεί επισταμένως το θέμα και να βρεθούν οι οδοί προκειμένου -σίγουρα όχι τώρα, αλλά σε μία μελλοντική Σύνοδο- έτσι ώστε τα κράτη μέλη να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή, ωστόσο τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν είναι και τα πιο αισιόδοξα.

«Δεν είναι για τώρα η συζήτηση επί πιθανών ταξιδιωτικών διευκολύνσεων μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού» ξεκαθάρισε χθες κοινοτικός αξιωματούχος ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 αρχηγών κρατών. Όπως εξήγησε, οι ηγέτες δεν αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πιστοποιητικό ανοσίας, αφού τίθενται πολλά ζητήματα, από το πόσο θα διαρκεί η ανοσία στους εμβολιασμένους -στοιχείο που ακόμη δε γνωρίζουν οι επιστήμονες- μέχρι το τι θα ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων) εμβόλια. «Θα πρέπει να οριστούν κάποια βασικά σημεία που θα υπάρχουν στο χαρτί και αυτά θα αρχίσουν να συζητούν οι ηγέτες, ωστόσο για συμφωνία στα στάνταρντ που θα εμπεριέχει, θα χρειαστούν κι άλλες Σύνοδοι Κορυφής», είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική πρόταση πάντως φαίνεται πως γνωρίζει αποδοχής, μιας και υπέρ τάχθηκε η Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Οι αεροπορικές καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως σαφέστατα αποτυπώνεται στην ανοιχτή επιστολή του προέδρου της, Αλεξάντρ Ντε Ζινιάκ προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη θα πρέπει να υιοθετηθεί επειγόντως από την Κομισιόν και όλα τα κράτη-μέλη… Οι εμβολιασμοί είναι το βασικό κλειδί, για να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη. Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις την απαραίτητη εμπιστοσύνη, ώστε να ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους, αλλά και οι επιβάτες για να πετάξουν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας», επισημαίνεται.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίσης, χαιρέτισε την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας πως συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα. «Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Λισαβόνα. «Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», είπε.

*Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Πηγή:ygeiamou.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

5 τρόποι να ελέγξετε την τριχόπτωση

Next Post

Έμφραγμα – Επιπλοκές: Σε ποιους ασθενείς αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου – Θα εκπλαγείτε

Next Post
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Έμφραγμα – Επιπλοκές: Σε ποιους ασθενείς αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου – Θα εκπλαγείτε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Κόκκινο πανί για το συνδικάτο το νέο οργανόγραμμα της επιχείρησης.Κατάληψη του Διοικητηρίου του ΛΚΔΜ
  • Σχέδια βελτίωσης. Αιτήσεις από 10 Νοεμβρίου
  • Χρήστος Ζευκλής: Μπράβο Δήμητρα! Μας έκανες περήφανους!
  • Δήμος Κοζάνης: Συμμετοχή της ΑΝΔΗΚΟ στη συνάντηση του εταιρικού σχήματος του προγράμματος BiodIvErSe
  • Σημαντικές διακρίσεις για τη Δυτική Μακεδονία στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων (WorldSkills Greece)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr